Wellcome to BRICS 11

Niciun munte nu poate opri curgerea unui râu puternic. Odată cu adăugarea a șase noi membri care adaugă influență geostrategică și profunzime geografică la BRICS, altădată zbuciumată, instituția multilaterală capătă acum impulsul necesar pentru a reseta relațiile internaționale.

În cele din urmă, istoria a fost făcută. Depășind chiar și cele mai mari așteptări, națiunile BRICS au realizat un pas uriaș pentru multipolaritate prin extinderea grupului la BRICS 11. 

Începând cu 1 ianuarie 2024, celor cinci membri inițiali ai BRICS li se vor alătura Argentina, Egipt, Etiopia, Iran, Arabia Saudită și Emiratele Arabe Unite (EAU).

Nu, nu se vor transforma într-un nepronunțabil BRIICSSEEUA. Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a confirmat că melodia rămâne aceeași, cu acronimul familiar BRICS pentru organizația multilaterală Global South sau Global Majority sau ”Global Globe” care va contura contururile unui nou sistem de relații internaționale. 

Iată Declarația de la Johannesburg II a celui de-al 15-lea summit BRICS. BRICS 11 este doar începutul. Există o coadă lungă dornică să se alăture; fără a face referire la zecile de națiuni (și numărătoarea inversă) care și-au ”exprimat deja interesul”, potrivit sud-africanilor, lista oficială, până în prezent, include Algeria, Bangladesh, Bahrain, Belarus, Bolivia, Venezuela, Vietnam, Guineea, Grecia, Honduras, Indonezia, Cuba, Kuweit, Maroc, Mexic, Nigeria, Tadjikistan, Thailanda, Tunisia, Turcia și Siria.

Până anul viitor, cele mai multe dintre acestea vor deveni fie parteneri BRICS 11, fie vor face parte din al doilea și al treilea val de membri cu drepturi depline. Sud-africanii au subliniat că BRICS ”nu se va limita la o singură fază de expansiune”.

Conducerea Rusia-China, în vigoare

Drumul care a dus la BRICS 11, în cele două zile de discuții de la Johannesburg, a fost greu și accidentat, după cum a recunoscut însuși președintele rus Vladimir Putin. Rezultatul final s-a dovedit a fi un adevărat miracol de incluziune transcontinentală. Asia de Vest a fost agregată în plină forță. Lumea arabă are trei membri cu drepturi depline, la fel de mult ca și Africa. Iar Brazilia a făcut un lobby strategic pentru a încorpora Argentina cu probleme.

Paritatea PIB-putere de cumpărare (PPP) globală a BRICS 11, în forma actuală, este acum de 36% (deja mai mare decât cea a G7), iar instituția cuprinde acum 47% din populația lumii.

Chiar mai mult decât o descoperire geopolitică și geoeconomică, BRICS 11 sparge cu adevărat banca pe frontul energetic. Prin înscrierea Teheranului, a Riadului și a Abu Dhabi, BRICS 11 devine instantaneu o putere în domeniul petrolului și al gazelor, controlând 39% din exporturile globale de petrol, 45,9% din rezervele dovedite și 47,6% din tot petrolul produs la nivel mondial, potrivit InfoTEK.

O simbioză directă BRICS 11-OPEC+ este inevitabilă (sub conducerea Rusiei și a Arabiei Saudite), ca să nu mai vorbim de OPEC însăși.

Traducere: Occidentul colectiv și-ar putea pierde în curând puterea de a controla prețurile globale ale petrolului și, ulterior, mijloacele de a aplica sancțiunile sale unilaterale.

O Arabia Saudită aliniată direct cu Rusia-China-India-Iran oferă o contrapondere uimitoare la criza petrolului provocată de SUA la începutul anilor 1970, când Riadul a început să se bălăcească în petrodolari. Aceasta reprezintă următoarea etapă a apropierii dintre Riad și Teheran, inițiată de Rusia și finalizată de China, pecetluită recent la Beijing. 

Și asta este exact ceea ce conducerea strategică Rusia-China a avut întotdeauna în minte. Această lovitură diplomatică de maestru este plină de detalii semnificative: BRICS 11 intră în luptă exact în aceeași zi, 1 ianuarie 2024, când Rusia preia președinția anuală a BRICS.

Putin a anunțat că summitul BRICS 11 de anul viitor va avea loc la Kazan, capitala Tatarstanului din Rusia, ceea ce va fi încă o lovitură dată politicilor iraționale de izolare și sancționare ale Occidentului. În luna ianuarie a anului viitor, așteptați-vă la o mai mare integrare a Sudului Global/Majorității Globale/Globului Global, inclusiv la decizii și mai radicale, conduse de economia rusă sancționată până la oblojire – acum, întâmplător, a cincea cea mai mare din lume, cu o PPS de peste 5 trilioane de dolari.        

G7 în comă

G7, din toate punctele de vedere practice, a intrat acum într-o secție de terapie intensivă. G20 ar putea fi următorul. Noul G20 al ”Globului Global” ar putea fi BRICS 11 – și mai târziu BRICS 20 sau chiar BRICS 40. Până atunci, petrodolarul va fi, de asemenea, conectat la terapie intensivă.

Punctul culminant al BRICS 11 nu ar fi putut fi atins fără o performanță stelară a ”Men of the Match”: Putin și președintele chinez Xi Jinping, susținuți de echipele lor. Parteneriatul strategic Rusia-China a dominat la Johannesburg și a stabilit liniile directoare majore. Trebuie să fim îndrăzneți și să ne extindem; trebuie să facem presiuni pentru reformarea cadrului instituțional actual – de la Consiliul de Securitate al ONU la FMI și OMC; și trebuie să scăpăm de acele instituții care sunt subjugate de ”ordinea internațională bazată pe reguli” artificiale.    

Nu e de mirare că Xi a definit momentul, în mod oficial, ca fiind ”istoric”. Putin a mers atât de departe încât a cerut public tuturor celor 11 BRICS să renunțe la dolarul american și să extindă decontările comerciale în monedele naționale – subliniind că BRICS ”se opune hegemoniilor de orice fel” și ”statutului excepțional la care aspiră unele țări”, ca să nu mai vorbim de ”o politică de neocolonialism continuu”.

Important este că, la fel de mult ca și inițiativa chineză Belt and Road Initiative (BRI), care își sărbătorește luna viitoare cea de-a zecea aniversare, Putin a punctat necesitatea ”(…) înființare a unei comisii permanente a BRICS pentru transporturi, care să se ocupe nu numai de proiectul Nord-Sud [referindu-se la coridorul de transport INTSC, ai cărui membri cheie ai BRICS sunt Rusia, Iran și India], ci și, la o scară mai largă, de dezvoltarea coridoarelor logistice și de transport, interregionale și globale”.

Fiți atenți. Aceasta este Rusia-China sincronizată în ceea ce privește coridoarele de conectivitate, iar cele două state se pregătesc să își lege și mai mult proiectele de transport continental.

Pe frontul financiar, băncile centrale ale actualelor BRICS au primit instrucțiuni să investigheze serios și să sporească tranzacțiile în monede locale.

Putin a ținut să fie foarte realist în ceea ce privește de-dolarizarea: ”Chestiunea monedei unice de decontare este o problemă complexă, dar ne vom îndrepta spre rezolvarea acestor probleme într-un fel sau altul”. El a completat remarcile președintelui brazilian Luiz Inacio Lula Da Silva cu privire la modul în care BRICS a inițiat un grup de lucru pentru a studia viabilitatea unei monede de referință.

În paralel, Noua Bancă de Dezvoltare a BRICS (NDB) a primit trei noi membri: Bangladesh, Egipt și Emiratele Arabe Unite. Însă drumul lor spre proeminență de acum înainte va fi și mai abrupt.

Președintele sud-african Cyril Ramaphosa a lăudat public raportul președintelui BND, Dilma Rousseff, privind instituția veche de nouă ani; însă Dilma însăși a subliniat din nou că banca își propune să ajungă la doar 30% din totalul împrumuturilor în monede care ocolesc dolarul american.

Acest lucru este cu greu suficient. De ce? Este de datoria lui Serghei Glazyev, ministrul Macroeconomiei din cadrul Comisiei Economice Eurasiatice, care lucrează sub egida EAEU, condusă de Rusia, să răspundă la întrebarea cheie:

”Este necesar să schimbăm documentele statutare ale acestei bănci. Atunci când a fost creată, am încercat să explic autorităților noastre financiare: capitalul băncii ar trebui să fie repartizat între monedele naționale ale țărilor fondatoare. Dar agenții americani au crezut nebunește în dolarul american. Drept urmare, bancaă se teme astăzi de sancțiuni și este semiparalizată”. 

Niciun munte nu poate opri un râu puternic

Așadar, da, provocările care ne așteaptă sunt imense. Dar dorința de a reuși este contagioasă, poate cel mai bine reprezentată de remarcabilul discurs al lui Xi la ceremonia de închidere a Forumului de afaceri BRICS, citit de ministrul chinez al comerțului, Wang Wentao.

Este ca și cum Xi ar fi invocat o versiune în mandarină a clasicului pop american din 1967 ”Ain’t No Mountain High Enough”. El a citat un proverb chinezesc: ”Niciun munte nu poate opri curgerea în valuri a unui râu puternic”. Și a reamintit publicului său că lupta este atât nobilă – cât și necesară:

”Indiferent de rezistența care ar putea exista, BRICS, o forță pozitivă și stabilă pentru bine, va continua să crească. Vom forja un parteneriat strategic BRICS mai puternic, vom extinde modelul ”BRICS Plus”, vom avansa în mod activ în ceea ce privește extinderea numărului de membri, vom aprofunda solidaritatea și cooperarea cu alte EMDC [țări cu piețe emergente în curs de dezvoltare], vom promova multipolaritatea globală și o mai mare democrație în relațiile internaționale și vom contribui la crearea unei ordini internaționale mai corecte și mai echitabile.”

Acum adăugați această profesie de credință în umanitate la modul în care ”Globul Global” percepe Rusia. Chiar dacă paritatea puterii de cumpărare a economiei rusești este la ora actuală înaintea vasalilor imperiali europeni care încearcă să o strivească, percepția Sudului Global asupra Moscovei este aceea de ”unul dintre ai noștri”.  Ceea ce s-a întâmplat în Africa de Sud a făcut acest lucru și mai clar, iar ascensiunea Rusiei la președinția BRICS peste patru luni îl va cristaliza.

Nu este de mirare că Occidentul colectiv, amețit și confuz, tremură acum când simte că pământul – cel puțin 85% din el – se mișcă sub picioarele sale.

Cum puteți sprijini proiectul Patrioților

Platforma Opozitia.net depinde exclusiv de donațiile Patrioților. Ea va exista cât timp VOI veți considera că are sens să existe. Fiecare donație, cât de mică, ne aduce mai aproape de Libertatea de altădată. Ne ajută să avem o voce din ce în ce mai puternică. Ne ajută să rezistăm în fața ofensivei nemaintâlnite din partea Globaliștilor fără niciun Dumnezeu.

Donează prin

Donează prin Transfer Bancar:

Conturi ING BANK
RO70INGB0000999906930786 (RON)
RO65INGB0000999911989038 (EUR - SWIFT INGBROBU)

Donează prin Revolut

Tel: 0791.287.318 --- @adrian6j60

  1. Stimate Bizzu, ai totala dreptate. Ne intereseaza in cel mai inalt grad DISPARITIA globalismului khazar si a tuturor uneltelor sale. Daca BRICS va face asta, are in noi un sprijin puternic, inteligent si intransigent. Dar daca si BRICS este comutat in mod ocult la FEM al oribilului Schwab, atunci nu este decat aceeasi Marie cu alta palarie. Globalismul este cancerul generalizat khazar peste intreaga omenire. Nu permitem asa ceva, am vazut unde duce si nu avem incredere in cei care ii fac jocul. Sper ca BRICS sa aiba curajul sa se rupa complet de Oculta Mondiala si sa o anihileze. Daca nu face asta, atunci nu are nici un rost. Ori totul ori nimic.

  2. Dincolo de festivalismul momentului care transpiră și din acest articol, summitul BRICS din aceste zile ESTE un eveniment fondator al unui viitor fără mafia khazaro-globalistă.
    ÎNSĂ mai e mult până departe și BRICS ar trebui să-și clarifice câteva năravuri diktatoriale care nu se potrivesc sub nici o formă cu declarațiile de corectitudine și echitabilitate de mai sus, ci aduc aminte de un fel de ”globalism cu față umană” ca să-l parafrazez pe trădătorul ion iliescu care a vândut globaliștilor România pe 27 decembrie 1989 când nu se răciseră încă corpurile decedate ale victimelor loviturii de stat numită fals ”revoluție”. Trădarea adevărată a României se numește ”acordul de guvernare corporativă” și a fost încheiat cu banca mondială și fmi. Cu litere mici. Astăzi toți se fac că uită de acest acord, dar el este la originea tuturor relelor.
    Revenind la năravurile care trebuiesc clarificate, amintesc aici China cu al său credit social, cu totalitarismul Big Brother și cu diktatura kriminală a covidului 0. Amintesc de Rusia cu noua dileală a rublei digitale, amintesc aici Brazilia cu al său kriminal condamnat Lula pe post de președinte care vrea globalism totalitar pe toată planeta sub egida ONU. Până când aceste țări nu vor renunța la astfel de krime la adresa Libertății de orice fel, puterea de convingere a BRICS în fața unor cetățeni ai statelor greu încercate ȘI de diktatura globalistă (așa cum în trecut au fost încercați succesiv de nazism și de komunism) este egală cu ZERO. Noi nu luptăm pentru a înlocui globalismul kriminal cu un globalism cu față umană, noi luptăm pentru a extermina globalismul DEFINITIV de pe această planetă. Nu ne interesează o altă formă de globalism. Cei care nu înțeleg asta fac aceeași greșeală ca și pușcăriabilul ion iliescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Link-uri utile

Ne gasesti pe

© opozitia.net | All rights reserved.
CONECTARE
Bine ați venit! Autentificați-vă in contul dvs