Prezumții sau adevăr: Vine ”închisoarea digitală”?

Un articol de opinie de Uwe Froschauer (Germania)

Toată lumea ar trebui să aibă un act de identitate digital, toată lumea ar trebui să aibă un cont bancar și toată lumea ar trebui să aibă un smartphone”, a declarat indianul Nandan Nilekani, cofondator al Infosys, în cadrul reuniunii de primăvară 2023 a Fondului Monetar Internațional (FMI). Cu aceste ”instrumente ale noii lumi… poți face orice (atunci). Tot restul se bazează pe asta”.

Sunt de acord, de fapt poți face aproape orice cu ele. De exemplu, să-ți blochezi contul bancar, plata în supermarket, să-ți rezervi următoarea vacanță, să nu poți trece o frontieră dacă nu te conformezi ”recomandărilor” și directivelor autorităților.

Ceea ce este interesant în acest context este faptul că elitele și marionetele lor politice, mediatice și științifice ne vând cele mai recente realizări ca pe o binecuvântare pentru umanitate. Gândiți-vă doar la ”binecuvântarea” vaccinării Corona. ”Totul se termină cu două lovituri de ciocănel”. Turma, fără nicio reflecție reală, a urmat fără minte și cu servilism ”recomandările” și îndemnurile trompetelor (în multe cazuri, șantaj cu vaccinul dacă nu voiai să-ți pierzi locul de muncă). Turma a stat la coadă pentru a primi injecția mult așteptată, care le permitea să călătorească și care le-ar fi salvat de la o moarte probabilă. Cunoaștem consecințele.

Frica a fost întotdeauna mijlocul preferat al celor aflați la putere pentru a mișca masele în direcția dorită. Iar pentru a genera frică, ciobanii au nevoie, în mod firesc, de câinii lor ciobănești. Din nefericire, omul este un maestru în a folosi împotriva lui însuși noile cunoștințe.

Omul a inventat bomba atomică, dar niciun șoarece din lume nu ar construi o capcană pentru șoareci.” – Albert Einstein

Puterilor întunecate în special, la care număr în mod special majoritatea elitelor, le place să folosească realizările civilizației în propriul beneficiu și pentru a-și extinde și mai mult puterea. Există o mulțime de exemple în acest sens, cum ar fi energia nucleară sau bomba atomică, inteligența artificială (IA), pe care o consider chiar mai periculoasă decât cunoașterea deturnată a structurii materiei.

Aceste elite nu sunt neapărat elite intelectuale – deși cei mai mulți dintre membrii lor pot fi descriși, fără îndoială, ca fiind inteligenți și bine structurați. Ele au devenit elite datorită capacității lor de a obține succese personale și colective pe spinarea altora. Hermann Oberth, fondatorul călătoriei spațiale, a descris acest fapt în urmă cu aproape 100 de ani, după cum urmează:

În viață, unui caracter decent i se deschid atâtea și atâtea căi pentru a avansa. Pentru un ticălos, cu aceeași inteligență și energie în același loc, toate aceste căi sunt, de asemenea, deschise. Pe lângă ele, însă, există și altele pe care un tip decent nu le ia. El are, prin urmare, mai multe șanse de a avansa și, ca urmare a selecției negative a caracterului, are loc o îmbogățire a straturilor superioare ale societății cu ticăloși.

Nu cred că se poate spune mai simplu și mai potrivit. Distorsiunile sociale enorme ale timpului nostru își au rădăcinile în acest lucru. Fără concentrarea puterii în rândul elitelor, majoritatea crizelor și catastrofelor provocate de om nu ar fi avut loc, în opinia mea. Puterea elitelor se bazează pe supunerea față de autoritate, pe frica și pe simplitatea minții maselor. Citatul din Shakespeare pe care l-am folosit adesea, ”Aceasta este ciuma timpului nostru: nebuni care conduc orbi”, lovește în centrul problemei. Astăzi, în loc de nebuni, aș folosi termenul de psihopați, dintre care există mulți în rândul elitelor, politicienilor, în instituții supranaționale precum OMS, WEF, ONU, FMI, NATO etc. Ultimele mele două postări din această serie s-au ocupat de OMS și WEF și de ”personalitățile” lor.

Și tocmai aceste instituții, infiltrate de numeroși psihopați și instruite de elite – susținute cu succes de politicieni, mass-media și academicieni – sunt cele care, în opinia mea, planifică ceva de genul unei ”închisori digitale”.

Identitate digitală – închisoare digitală?

Într-o ”identitate digitală”, aproape tot ceea ce este esențial despre tine care poate fi colectat din exterior, datele tale de sănătate, ratingul tău de credit, locația ta actuală, mobilitatea ta cu avionul (dacă mai este posibil), trenul, transportul public și taxiul, achizițiile tale online (mai târziu toate achizițiile tale atunci când vor fi introduși banii băncii centrale digitale și banii lichizi probabil nu vor mai exista), site-urile pe care le vizitezi, postările tale în social media, care pot fi apoi folosite împotriva ta în orice alt mod decât cel social, și multe altele.

Cele mai intime date și comportamente ale dvs. pot fi folosite de organizații private, cum ar fi companiile bancare, companiile de turism, comercianții cu amănuntul etc., precum și de instituții publice, cum ar fi guvernele și autoritățile, în scopurile lor adesea discutabile. Acestea pot fi utilizate „în interesul dumneavoastră” – așa cum este vehiculat, sau pur și simplu ”împotriva interesului dumneavoastră”. Clientul și cetățeanul transparent! Ce frumos pentru serviciile secrete și alte instituții ”importante”. Ne putem aștepta la reduceri masive de locuri de muncă la CIA, MI6, Mossad și altele asemenea. Acum avem totul înregistrat digital, serviciile clasice de informații vor deveni redundante! Poate că va exista o cerere crescută de administratori de sisteme IT.

Această identitate digitală determină ce produse, servicii și informații putem accesa – sau, dimpotrivă, ce ne va fi refuzat.” (dintr-un raport al Forumului Economic Mondial privind identitatea digitală, 2018)

Vedeți, identitatea digitală, care, în opinia mea, servește în special scopului unei închisori digitale (”…ce ne va fi refuzat.”), a fost pregătită de mult timp (2018; primele începuturi au existat mult mai devreme). Nimic nu va rămâne ”închis” pentru elite, de asta sunt sigur. Ele ne vor privi ca pe niște iepuri în cotețul lor, sărbătorind cu mândrie experimentul reușit (ce era aia cu cobaiul în vremurile Covid, domnule Scholz?) și vor face glume ”justificate” despre prostia oamenilor mici (a se vedea următorul al doilea citat al domnului Rothschild, de mai jos). Ei vor fi deosebit de mulțumiți de proporția inteligentă și/sau neînfricată a deținuților lor din închisoare, deoarece aceștia nu au reușit să convingă turma de mașinațiunile putrede și răpitoare de libertate ale elitelor, iar acum stau fără vină în capcana digitală, alături de ele.

Iată mai jos două citate narcisiste ale mizantropului deghizat în ”filantrop” Jacob Rothschild, care crede că suntem deja prinși într-o cușcă:

”Vedem o lume viitoare în care nu există suficient pentru a distribui, așa că trebuie să învățăm mai întâi să o controlăm, iar apoi să împărțim ceea ce există în modul pe care îl considerăm cel mai avantajos pentru cei pe care îi alegem. Pentru asta este puterea”.

”Dacă oamenii permit ca astfel de vaccinuri să intre în corpul lor și al copiilor lor pentru a se conforma și a fi egali cu ”toată lumea”, atunci cu siguranță nu se vor împotrivi să le fie aliniate și bogăția, utilizarea resurselor și stilul de viață.”

Partea proastă este că al doilea citat se adeverește. Pacientul (probabil vaccinat) stă supravegheat de la 20.00 la 20.15 în fața televizorului care îi dezvăluie lumea, behăie o dată sau de două ori, se gândește că ”oricum nu poți face nimic în privința asta” și, eventual, se culcă mulțumit să ațipească spre o altă zi în direcția abisului.

Tony Blair, fostul prim-ministru britanic, a propus dezvoltarea unei ”infrastructuri digitale naționale” și a declarat în acest sens, în ianuarie 2023, la reuniunea anuală WEF de la Davos:

”Ar trebui să ajutăm țările să dezvolte o infrastructură digitală națională de care vor avea nevoie cu aceste noi vaccinuri”.

”Trebuie să știi cine este vaccinat și cine nu este. Unele dintre vaccinurile care vor veni vor fi vaccinuri multiple”.

”Din motive care țin de asistența medicală în general, dar cu siguranță și de pandemii, aveți nevoie de o infrastructură digitală adecvată, iar majoritatea țărilor nu au așa ceva.”

Vedeți, cardul digital de vaccinare globală este în curs de apariție.

Totul va culmina în identitatea digitală. În viitor, ne vom putea deplasa în toate domeniile vieții cu numărul de identitate digitală care ne-a fost atribuit, stocat pe smartphone-urile noastre. China, al cărei sistem politic domnul Habeck îl găsește, de asemenea, destul de ok, a realizat deja această distopie. Ce ar însemna fenomenul pentru persoanele în vârstă inapte să folosească smartphone-uri? O ușurare din cauza numeroaselor ”posibilități” promovate de mass-media sau o izolare sporită?

La începutul anului 2023, Forumul Economic Mondial a publicat documentul de informare ”Interoperabilitatea în metavers”, care descrie importanța ridicată și necesitatea identității digitale pentru viitorul metavers. Wikipedia spune următoarele despre metavers:

”Metaversul este un concept în care un spațiu digital este creat prin interacțiunea dintre realitatea virtuală, augmentată și fizică. Aspectul principal este acela de a uni diferitele spații de acțiune ale internetului într-o singură realitate.”

Un fel de LSD digital, se pare.

Documentul WEF menționat mai sus afirmă:

”Identitatea digitală este legătura către un metavers interoperabil”. (…) ”Ea permite capacitatea de a traversa lumi cu o împotrivire/frecare minimă.”

Poate că tehnocrații de la WEF sunt convinși că acest metavers este genial, dar eu nu cred asta! Și totuși, nu m-aș numi un conservator al valorilor. Realitatea pe care o găsesc – și o percep în prezent ca fiind amenințătoare – este destul de elocventă pentru mine. Dacă vreau să-mi zăpăcesc puțin simțurile, prefer un pahar bun de vin roșu în locul metaversului. Sigur, nici alcoolul nu este răspunsul, dar ajută să nu mai iei întrebarea atât de în serios din când în când! O mică glumă pe lângă subiect.

Cu siguranță, tehnocrații WEF pot face ca acest metavers legat de identitatea digitală să fie acceptabil pentru unii oameni. Asta au reușit să facă puterea și colaboratorii ei cu vaccinurile în epoca Corona. În unele locuri exista chiar și un hotdog gratuit după injecție. Ce afacere!

Moneda digitală a băncii centrale (CBDC)

Una dintre cele mai importante componente ale controlului digital planificat este introducerea monedelor digitale ale băncilor centrale. Pentru această întreprindere planificată este necesară o identitate digitală legată de un cont.

”Identificarea la un anumit nivel este, prin urmare, esențială pentru proiectarea CBDC-urilor. Acest lucru necesită o CBDC bazată pe un cont și, în cele din urmă, legată de o identitate digitală.”

”Cea mai promițătoare modalitate de a furniza monedă de bancă centrală în era digitală este o CBDC bazată pe cont, construită pe o identitate digitală cu participarea sectorului public.” (Raportul economic anual 2021 al Băncii Reglementelor Internaționale BRI).

Astfel, tranzacțiile anonime nu ar mai fi aproape deloc posibile, ceea ce ar îngreuna, bineînțeles, și posibilitatea unor acțiuni criminale. Acesta ar fi un avantaj. Bo Li, director general adjunct al FMI, s-a exprimat în cadrul unei mese rotunde la Washington DC, în octombrie 2022:

”CBDC poate permite agențiilor guvernamentale și actorilor din sectorul privat să programeze contracte inteligente pentru a permite funcții de politică specifice. De exemplu, plata prestațiilor sociale, a bonurilor de consum sau a bonurilor de masă.”

Mai mult, a opinat el: ”Prin programarea CBDC, aceste fonduri pot fi direcționate exact către ce fel de persoane le pot deține și pentru ce pot fi folosiți acești bani.”

Nightingale, te aud cântând. ”…pentru ce pot fi folosiți acești bani.” Pentru mine, acest lucru înseamnă în mod specific că nu mai sunt liber să decid pe ce îmi cheltuiesc banii și dacă îi pot folosi sau nu. De asemenea, contul meu poate fi înghețat (așa cum s-a întâmplat cu camionagiii din Canada). Dacă nu te conformezi, vei fi deposedat de fundamentul tău economic! Se vorbește, de asemenea, de o dată de expirare până când trebuie să cheltui banii. Iar acest lucru ne aduce din nou în minte binecunoscuta afirmație a fondatorului WEF, Klaus Schwab, potrivit căreia 99% din populație nu va deține nimic în 2030, dar va fi fericită. După părerea mea, un personaj care se joacă de-a Dumnezeu, moderat de inteligent, acest șef al WEF!

Și ce vrea să spună Bo Li prin ”…ce fel de oameni”? Supraoameni – suboameni? Privilegiați – neprivilegiați? Vaccinați – nevaccinați? Heterosexuali – LGBTQ? Zei – păcătoși? Elitist – non-elitist? Conformiști – nonconformiști? Stupizi – inteligenți? Umaniști – transumaniști? Oameni – monștri?

Euro digital

Pe pagina Ministerului Federal de Finanțe, în aprilie 2023, puteți citi, printre altele, următoarele:

În opinia Eurosistemului, un euro digital ar trebui să asigure pe termen lung rolul banilor băncii centrale ca ancoră a sistemului monetar într-o lume din ce în ce mai digitală, să consolideze suveranitatea europeană și să fie un motor de inovare.

Un euro digital nu ar înlocui numerarul, ci l-ar completa. Numerarul rămâne mijloc legal de plată.

BCE a prezentat opțiunile inițiale pentru proiectarea unui euro digital. Pentru BMF, protecția confidențialității financiare a cetățenilor este esențială.

Sună bine și inofensiv, ce-i drept.

Ministrul nostru de finanțe, dl Lindner (unul dintre puținii din coaliția semaforizată care, în opinia mea, mai are cel puțin un minim de credibilitate) și-a aruncat adesea ”greutatea” în spatele CBDC. Ei bine, eu văd totul mai puțin pozitiv decât dl Lindner. În special, nu văd ultima frază despre protecția confidențialității financiare ca pe un dat.

Printre avantajele unui euro digital menționate în acest text de unsprezece pagini al Ministerului Federal de Finanțe se numără:

”Încrederea oamenilor în posibilitatea de a-și putea schimba în orice moment soldurile de credit deținute la o bancă comercială, în banii băncii centrale”. (banii digitali ai băncii centrale ca ancoră a sistemului monetar; banii lichizi vor continua să existe; ei bine, să vedem dacă această promisiune nu face parte dintr-o altă tactică de dezmăț felie cu felie).

Consolidarea suveranității și a concurenței europene (de ce atunci statele europene se comportă ca niște vasali ai imperiului în declin SUA?), printre altele, printr-o procedură de plată standardizată la nivel european, iar ”…un euro digital ar putea contribui decisiv la crearea unei infrastructuri de plată paneuropene” (apropo: yuanul chinezesc este pe cale să înlăture euro de pe locul doi în topul celor mai importante monede; Europa este deja în urmă în jocul ”puterilor mondiale”).

Euro digital ca bază tehnologică pe care furnizorii privați de servicii de plată pot dezvolta produse inovatoare (ei bine, acest avantaj nu sună tocmai îmbietor). Posibila valoare adăugată (citat textual de pe site-ul BMF): ”Pentru consumatori, acceptarea largă, ușurința de utilizare, costurile reduse, viteza mare de procesare a plăților, securitatea și protecția datelor cu caracter personal vor fi probabil aspecte decisive. Pentru comercianții cu amănuntul, costul procesării plăților și compatibilitatea cu sistemele existente joacă un rol important.”

Concluzie

Avantajele menționate mai sus pot fi (parțial) reale, nu vreau să contest deloc acest lucru. De ”securitatea și protecția datelor cu caracter personal” mă îndoiesc masiv!

Oricum ar fi, indiferent de argumentele și avantajele prezentate de promotori: pericolul utilizării abuzive a unei identități digitale – așa cum se practică în prezent în China – este un dezavantaj care depășește cu mult toate avantajele menționate. Iar cei puternici – așa cum s-a explicat mai sus – au tendința de a abuza de orice inovație. Prin urmare: Nu identității digitale! Nu închisorii digitale! Viața noastră privată nu este treaba nimănui, mai ales a elitelor și a organelor lor executive. Și cu siguranță nu am nevoie de un metavers! Frumoasa noastră natură îmi e de ajuns așa cum este!

Cum puteți sprijini proiectul Patrioților

Platforma Opozitia.net depinde exclusiv de donațiile Patrioților. Ea va exista cât timp VOI veți considera că are sens să existe. Fiecare donație, cât de mică, ne aduce mai aproape de Libertatea de altădată. Ne ajută să avem o voce din ce în ce mai puternică. Ne ajută să rezistăm în fața ofensivei nemaintâlnite din partea Globaliștilor fără niciun Dumnezeu.

Donează prin

Donează prin Transfer Bancar:

Conturi ING BANK
RO70INGB0000999906930786 (RON)
RO65INGB0000999911989038 (EUR - SWIFT INGBROBU)

Donează prin Revolut

Tel: 0791.287.318 --- @adrian6j60

  1. Un articol foarte bun… si inspaimantator. Face o trecere in revista a tot ce putem astepta intr-un viitor apropiat de la elitele supranationale pe care nimeni in lumea asta nu si le-a dorit si nu isi doreste sa le urmeze, dar care au enorme posibilitati nu numai de a ne controla vietile ci de a le distruge. Ca asa va fi nu este nici o indoiala: unii recunosc asta pe fata. (Citat: Nu e vorba daca se va intampla sau nu; de intamplat se va intampla negresit. Problema este doar cand si cum: prin convingerea oamenilor sau prin obligarea lor). Simbolul lor numeric este infamul 666 din Apocalipsa, numarul cabalistic al Necuratului, pe care il vedem si in sigla WEF daca unim primele trei o-uri din World Economic Forum – aceste trei cuvinte fiind asezate unul sub altul – cu o linie curba, asa cum fac chiar ei fiindca demult nu se mai sfiesc sa se dea in vileag, sau cum puteti observa chiar in logo-ul binecunoscut al Google Chrome reprezentand trei de 6 in rotire. Vreau sa spun ca totul este pe fata, fiindca nu se mai tem de nimic, oricum nu de populatii. Cu prilejul Covidului nascocit si raspandit tot de ei au vazut ca reactia omenirii la silnicia provocata de ei este zero barat. Noii Cavaleri ai Apocalipsei, ma refer la cei putini care conduc armatele de prosti, de slugi, de marionete guvernamentale, de turme behaitoare acerebrate sunt putini, dar atotputernici prin averi indecente, monstruoase, facilitate lor de Cel Intunecat la care se inchina. Acesti putini care detin o imensa putere cara dupa ei legiuni de slugoi, de lachei, de oameni fara caracter sau care nu inteleg absolut nimic din ce li se intampla. Toata aceasta massa de manevra, hipnotizata de banet, de propaganda platita tot din acele averi enorme inexplicabile decat prin vanzarea sufletului, este mult mai numeroasa decat oamenii decenti si clarvazatori…

    (Continui mai tarziu sau maine…)

    • Revin. Entitatile necurate autodenumite (b)elite ameninta viata noastra a tuturor dar si a Pamantului, a Naturii, intr-un cuvant a Creatiei divine. Ei urasc insasi Viata, urasc Omul ca suprema realizare dumnezeiasca, urasc Lumea aceasta ca salas, decor si cadru al activitatilor si potentialitatilor umane.
      Cum ne putem apara? Cum ne putem opune? Imi este foarte greu sa raspund la aceasta intrebare, cand vad cu durere lipsa de coeziune a omenirii in fata Raului absolut. Nimic nu se coalizeaza, nimic nu se incheaga, nici o solidaritate, nici un efort colectiv de a prezerva tocmai Viata, Lumea , Omul. Puterea (b)elitelor sta numai in averile lor, nu in inteligenta, nu in bunatate, nu in simpatie umana, nu in talente. Prin urmare, primul pas de facut este constientizarea noastra ca suntem manati spre pieire si spre stingerea acestei Lumi atat de frumoase, date noua tuturor, nu lor ca asa-zisi alesi. Imensa majoritate a oamenilor ii condamna si ii detesta pe stapanii autoproclamati ai Lumii. Oamenii simpli de pretutindeni trebuie sa se uneasca in fata amenintarii cu moartea. Acesti stapani nu se vor da in laturi de la nimic pentru a-i anihila. Pentru inceput nu acceptati nimic din partea guvernantilor, care si-au tradat popoarele, devenind unelte josnice, corupte, hamesite doar dupa bani si putere…
      In rest astept si sugestiile Dvs.

  2. Pe scurt, Klaus Schwab a spus-o deja, de ce vrem alegeri dacă știm înainte cine le va câștiga. Au închis digital nu doar individuu ci democrația, poporului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Link-uri utile

Ne gasesti pe

© opozitia.net | All rights reserved.
CONECTARE
Bine ați venit! Autentificați-vă in contul dvs