Cu onoarea mea, nereperată, cum rămâne?

Reacția Jandarmeriei în ”dosarul Gheboasă” arată că instituțiilor noastre de forță gândesc adesea cu picioarele. Reacționează impulsiv, emoțional, la primul semn că indignarea publicului ar putea să se reverse direct în capul autorităților.

Artistul care s-a produs în cadrul festivalului Untold potrivit vocii și talentului său a încasat fără să clipească o amendă de 1.000 de lei, pentru ”proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică sau să provoace indignarea cetăţenilor ori să lezeze demnitatea şi onoarea acestora”. O aberație, evident. În timpul festivalului de la Cluj nu putem vorbi despre ”ordine și liniște publică” în zona stadionului municipal. Liniștea e spartă de sutele de decibeli din boxe, iar artiștii invitați se gândesc prea puțin la sensibilitățile unor spectatori care nu au plătit bilet, dar aud înjurăturile din dormitorul propriei locuințe.

Jandarmii clujeni spun că s-au autosesizat (probabil după ce au citit pe Facebook comentariul lui CT Popescu), au urmărit cu atenție o înregistrare video din timpul prestației lui Gheboasă și au concluzionat, cu majoritate simplă de voturi, că legea a fost încălcată. Întrucât nu s-a tulburat ”liniștea și ordinea publică” date fiind circumstanțele, jandarmii au concluzionat că pot încadra fapta la ”lezarea demnității și onoarei cetățenilor”. Alții decât puștanii plătitori de bilete – care potrivit înregistrărilor s-au aflat în extaz pe parcursul prestației idolului lor.

Putem bănui că este vorba despre cetățenii care locuiesc în preajma stadionului (și, întâmplător, au auzit versurile porcoase chiar dacă au dat televizorul la maxim) sau cetățenii lezați în demnitatea lor după ce au urmărit înregistrarea cu Gheboasă pe rețelele sociale. ”Dom’ judecător, da’ cu onoarea mea, nereperată, cum rămâne?” s-au întrebat mii de clujeni răvășiți în urma recitalului. ”Las’ că ți-o reperează Jandarmeria!”, le-ar fi răspuns primarul Boc, preocupat ca imaginea festivalului să rămână nepătată până la următoarea ediție, din 2024.

Dacă stăm și socotim câte prostii cât casa apar pe rețelele sociale, câte prestații oribile au fost și încă mai sunt chiar pe scenele unor teatre cu pretenții, ne putem imagina că milioane de români se simt lezați în demnitatea și onoarea lor fără ca Jandarmeria să miște un deget. Fără să împartă amenzi de câte 1.000 de lei de căciulă.

E greu de spus dacă jandarmii clujeni au ținut cont și de etnia artistului atunci când au luat măsuri. Poate că măcar aici au avut o mică reținere.

Altfel, actul artistic poate lua nebănuite forme și expresii. Numeroși români ar vrea să-i vădă pe aceeași jandarmi luând o atitudine fermă, cu procesul verbal în mână, și la îndelung mediatizatele marșuri ale diversității, unde o serie de personaje de basm se dau în spectacol pe stradă, foarte sumar îmbrăcate. Evident, fără a leza demnitatea și onoarea nimănui, din moment ce însăși ambasadorii țărilor civilizate deschid respectivele demonstrații de ”forță”, cu tineri imberbi care își manifestă bucuria de a fi contemporani cu Joe Biden și Ursula von der Leyen.

p.s. Despre prestația în sine a artistului Gheboasă am scris aici

Cum puteți sprijini proiectul Patrioților

Platforma Opozitia.net depinde exclusiv de donațiile Patrioților. Ea va exista cât timp VOI veți considera că are sens să existe. Fiecare donație, cât de mică, ne aduce mai aproape de Libertatea de altădată. Ne ajută să avem o voce din ce în ce mai puternică. Ne ajută să rezistăm în fața ofensivei nemaintâlnite din partea Globaliștilor fără niciun Dumnezeu.

Donează prin

Donează prin Transfer Bancar:

Conturi ING BANK
RO70INGB0000999906930786 (RON)
RO65INGB0000999911989038 (EUR - SWIFT INGBROBU)

Donează prin Revolut

Tel: 0791.287.318 --- @adrian6j60

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Link-uri utile

    Ne gasesti pe

    © opozitia.net | All rights reserved.
    CONECTARE
    Bine ați venit! Autentificați-vă in contul dvs