Document șocant: Cum a planificat SUA războiul și criza energetică din Europa

Un articol de Markus Andersson publicat pe 15 septembrie 2022 pentru nyadagbladet.se

În ceea ce pare a fi o scurgere internă excepțională de informații de la think tank-ul RAND Corporation, cunoscut, printre altele, pentru că a stat la baza strategiei americane în materie de politică externă și de apărare în timpul Războiului Rece, se prezintă o descriere detaliată a modului în care criza energetică din Europa a fost planificată de Statele Unite.

Documentul, care datează din ianuarie (link aici), recunoaște că politica externă agresivă pe care o urmărea Ucraina înainte de conflict ar împinge Rusia să fie nevoită să întreprindă acțiuni militare împotriva regimului de la Kiev. Scopul real, susține documentul, a fost de a presa Europa să adopte o gamă largă de sancțiuni împotriva Rusiei, sancțiuni care fuseseră deja pregătite.

Economia Uniunii Europene, se afirmă, ”se va prăbuși în mod inevitabil” ca urmare a sancțiunilor. Autorii raportului se bucură de faptul că, printre altele, resurse de până la 9 miliarde de dolari se vor întoarce în Statele Unite, iar tinerii bine educați din Europa vor fi forțați să emigreze.

Obiectivul principal descris în document este de a diviza Europa – în special Germania și Rusia – și de a distruge economia europeană prin plasarea unor idioți utili în poziții politice pentru a împiedica aprovizionarea cu energie rusă să ajungă pe continent.

Nya Dagbladet publică în exclusivitate în Europa ceea ce par a fi planuri secrete ale SUA de a zdrobi economia europeană prin intermediul unui război în Ucraina și a unei crize energetice induse.

Grupul de reflecție al RAND Corporation, cu o forță de muncă uriașă de 1.850 de angajați și un buget de 350 de milioane de dolari, are ca obiectiv oficial ”îmbunătățirea politicilor și a procesului decizional prin cercetare și analiză”. RAND este legat în principal de Departamentul de Apărare al Statelor Unite și s-a făcut remarcat pentru influența în dezvoltarea strategiilor militare și de altă natură în timpul Războiului Rece.

Un document semnat RAND, sub titlul de deschidere ”Slăbirea Germaniei, întărirea SUA”, sugerează că există o ”nevoie urgentă” de un aflux de resurse din exterior pentru a menține economia americană în ansamblu, dar ”în special sistemul bancar”.

”Numai țările europene obligate de angajamentele UE și NATO le pot furniza fără costuri militare și politice semnificative pentru noi”.

Potrivit RAND, principalul obstacol în calea acestei ambiții este independența tot mai mare a Germaniei. Printre altele, acesta subliniază că Brexitul a conferit Germaniei o mai mare independență și a făcut mai dificil pentru Statele Unite să influențeze deciziile guvernelor europene.

Un obiectiv-cheie care străbate strategia cinică este, în special, distrugerea cooperării dintre Germania și Rusia, precum și a Franței, văzută ca fiind cea mai mare amenințare economică și politică la adresa Statelor Unite.

”Dacă va fi pus în aplicare, scenariul va transforma în cele din urmă Europa nu doar într-un concurent economic, ci și politic al Statelor Unite.”, potrivit analizei.

Singura cale: ”Atragerea ambelor părți într-un război cu Ucraina”

Pentru a zdrobi această amenințare politică, este prezentat un plan strategic, axat în primul rând pe distrugerea economiei germane.

”Oprirea livrărilor rusești ar putea crea o criză sistematică potențial devastatoare pentru economia germană și, indirect, pentru Uniunea Europeană în ansamblu”, se afirmă, considerându-se că factorul-cheie ar fi atragerea țărilor europene în război.

”Singura modalitate posibilă de a ne asigura că Germania respinge livrările de energie rusească este să atragem ambele părți în conflictul militar din Ucraina. Acțiunile noastre continue în această țară vor duce în mod inevitabil la un răspuns militar din partea Rusiei. Este clar că Rusia nu va lăsa fără un răspuns militar presiunea masivă a armatei ucrainene asupra Republicii Populare Donețk. Intervenția ar face posibilă prezentarea Rusiei ca fiind partea agresivă și apoi punerea în aplicare a întregului pachet de sancțiuni, care a fost deja elaborat”.

Partidele verzi vor forța Germania să ”cadă în capcană”

Partidele verzi din Europa sunt descrise ca fiind deosebit de ușor de manipulat pentru a executa comisioanele imperialismului american.

”Condiția prealabilă pentru ca Germania să cadă în această capcană este rolul dominant al partidelor verzi și al ideologiilor europene. Mișcarea ecologistă germană este o mișcare extrem de dogmatică, dacă nu chiar fanatică. Așa că ar putea fi ușor de determinat să ignore argumentele economice”, precizează documentul, citându-i drept exemplu pe actualul ministru de externe al Germaniei, Annalena Baerbock, și pe ministrul climei, Robert Habeck.

”Caracteristicile personale și lipsa de profesionalism permit să presupunem că le este imposibil să-și recunoască la timp propriile greșeli. Prin urmare, îmi va fi suficient să formez rapid o imagine mediatică a războiului agresiv al lui Putin – și să fac din Verzi niște susținători înfocați și duri ai sancțiunilor – un ”partid al războiului”. Acest lucru va face posibilă impunerea sancțiunilor fără niciun obstacol”.

Baerbock este, printre altele, binecunoscută pentru că a declarat că va continua suspendarea gazului rusesc chiar și în timpul iernii – indiferent de ceea ce cred alegătorii despre consecințele pentru populația germană.

”Vom fi alături de Ucraina, iar acest lucru înseamnă că sancțiunile vor rămâne, chiar și pe timp de iarnă – chiar dacă va fi foarte greu pentru politicieni”, a declarat ea la o conferință organizată recent la Praga.

Politicienii Partidului Verzilor Annalena Baerbock (stânga) și Robert Habeck (dreapta) sunt descriși de către Statele Unite ca fiind recunoscători pentru că au fost manipulați să facă jocul Statele Unite – în special obiectivul de a distruge economia germană. (Foto: Vorderstraße/WEF/CC BY 2.0)

”În mod ideal – o oprire completă a livrărilor”

Autorii își exprimă speranța că pagubele dintre Germania și Rusia vor fi atât de mari încât vor face imposibilă restabilirea ulterioară a unor relații normale între cele două țări.

”O reducere a livrărilor de energie rusească – în mod ideal, o oprire completă a acestor livrări – ar duce la rezultate dezastruoase pentru industria germană. Necesitatea de a deturna cantități semnificative de gaz rusesc pentru încălzirea de iarnă va agrava și mai mult penuria. Blocajele în întreprinderile industriale ar provoca penurii de componente și piese de schimb pentru producție, o întrerupere a lanțurilor logistice și, în cele din urmă, un efect de domino”.

Finalmente, o prăbușire totală a economiei în Europa este considerată atât probabilă, cât și de dorit.

”Nu numai că va da o lovitură devastatoare economiei germane, dar întreaga economie a întregii economii a UE se va prăbuși în mod inevitabil”.

De asemenea, se subliniază că beneficiile companiilor cu sediul în SUA, care au mai puțină concurență pe piața mondială, avantajele logistice și ieșirea de capital din Europa, ar însemna că acestea ar putea contribui la economia Statelor Unite cu o sumă estimată la 7-9 trilioane de dolari. În plus, se subliniază și efectul important al faptului că mulți europeni tineri și bine educați ar fi forțați să emigreze în SUA.

RAND neagă că ar fi inițiatorul raportului

Corporația RAND a emis miercuri un comunicat de presă în care neagă faptul că raportul provine de la ei. Nu se fac comentarii cu privire la ce părți ale raportului sunt false sau ce este corect, în afară de a scrie pur și simplu că informațiile conținute sunt ”bizare”, iar documentul este ”fals”.

Cum puteți sprijini proiectul Patrioților

Platforma Opozitia.net depinde exclusiv de donațiile Patrioților. Ea va exista cât timp VOI veți considera că are sens să existe. Fiecare donație, cât de mică, ne aduce mai aproape de Libertatea de altădată. Ne ajută să avem o voce din ce în ce mai puternică. Ne ajută să rezistăm în fața ofensivei nemaintâlnite din partea Globaliștilor fără niciun Dumnezeu.

Donează prin

Donează prin Transfer Bancar:

Conturi ING BANK
RO70INGB0000999906930786 (RON)
RO65INGB0000999911989038 (EUR - SWIFT INGBROBU)

Donează prin Revolut

Tel: 0791.287.318 --- @adrian6j60

  1. Documentul ăsta e șocant doar pentru gâștele bete și confuze care până acum au dormit. Cine a știut scenariul râde acum cu poftă, tocmai s-a adeverit PUBLIC. Iar documentul este la fel de real ca și ”laptop-ul din iad” a lui Hunter Biden.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Link-uri utile

Ne gasesti pe

© opozitia.net | All rights reserved.
CONECTARE
Bine ați venit! Autentificați-vă in contul dvs