Situație dezastruoasă în Africa de Vest – se pregătește un nou război?

Lovitura de stat de săptămâna trecută din Niger tentează Europa și Statele Unite să dea înapoi în ceea ce privește insistența lor cu privire la faptul că ordinea internațională bazată pe reguli cere ca nicio țară să nu invadeze o altă țară decât dacă este atacată de acea țară. (Desigur, Occidentul a ignorat această ”regulă” în Irak, Afganistan, Libia și Balcani, dar consecvența nu este punctul forte al Washingtonului, Londrei sau Parisului). Până acum, ipocrizia Occidentului a fost discretă, deoarece a condamnat invazia ”ilegală” a Rusiei în Ucraina.

Atitudinea este pe cale să se schimbe. Spre deosebire de Rusia, care a privit cum Ucraina a bombardat și ucis ucraineni vorbitori de limbă rusă timp de 9 ani, Niger nu a atacat cetățeni americani sau europeni. Nu. Pur și simplu a făcut pasul îndrăzneț de a-și afirma controlul asupra uraniului extras din Niger. Însă nu putem permite ca sclavii de pe plantația occidentală să devină aroganți și să înceapă să se comporte ca și cum ar avea drepturi, nu-i așa?

Reacția occidentală este previzibilă – străinii albi sunt evacuați, în timp ce Statele Unite și Franța pregătesc o operațiune militară pentru a-i detrona pe autorii loviturii de stat. Adăugând și mai mult combustibil pe foc, noii lideri militari nigerieni ar fi închis o bază militară americană care găzduiește o flotă de drone. Comunitatea Economică a Statelor din Africa de Vest (ECOWAS), cu Nigeria în frunte, a sărit în ajutorul Occidentului. ECOWAS amenință cu acțiuni militare împotriva Nigerului, care este, de asemenea, membru ECOWAS.

Acest lucru nu este pe placul noilor lideri militari din Niger:

Liderul rebelilor: Niger nu va ceda presiunilor și nu-l va restabili pe Bazum în funcția de președinte.

Abdurrahman Tchiani a mai spus că nimeni nu amenință cetățenii francezi din republică, nu există motive pentru evacuarea lor.

Nigerul nu va ceda presiunilor internaționale, iar militarii care au preluat puterea în țară nu îl vor restabili pe Mohamed Bazum în funcția de președinte al țării. Este declarația făcută miercuri la televiziunea națională de către liderul Consiliului Național pentru Salvarea Patriei, generalul Abdurakhman Tchiani, proclamat șef al statului de către rebeli.

Nigerul nu se va apleca sub presiunea regională și internațională pentru a-l restaura pe președintele Bazum, citează Reuters.

Tchiani a mai precizat că nimeni din Niger nu amenință cetățenii francezi, nu există motive pentru evacuarea lor. ”Francezii nu au niciun motiv obiectiv pentru a părăsi Nigerul”, îl citează Agenția France Presse. ”Cetățenii francezi nu au făcut niciodată obiectul vreunei amenințări în Niger”.

Franța a început să își evacueze cetățenii din Niger pe 1 august. Potrivit autorităților, 600 dintre cei 1,2 mii de francezi înregistrați la ambasada din această țară africană și-au exprimat dorința de a se întoarce acasă. Exemplul lor va fi urmat de aproximativ 800 de cetățeni din Belgia, Germania, Grecia, Danemarca, Luxemburg și alte țări.

Nigerul nu este singur, cel puțin în ceea ce privește sprijinul retoric – Guineea, Mali și Burkina Faso (de asemenea membre ale ECOWAS) avertizează că orice atac asupra Nigerului va fi tratat ca un atac asupra lor. Va fi interesant de văzut care este poziția Rusiei, Chinei și Indiei în această conflagrație care se pregătește.

Dependența Europei – în special a Franței – de uraniul din Niger forțează Occidentul să își scoată masca de apărător al democrației. Nu este vorba despre restabilirea unui regim democratic în Niger (la fel cum acest principiu a fost aruncat la o parte cu ocazia Maidanului din Ucraina, în 2014). Este vorba despre controlul unei resurse economice esențiale de care Franța și restul Europei au nevoie. La naiba cu democrația și cu drepturile poporului nigerian de a-și controla resursele; Franța intenționează să își afirme controlul asupra coloniei sale de facto.

Cei care își pun speranțele în logica și rațiunea care prevalează pentru a calma tensiunile și a oferi o soluție diplomatică ar putea la fel de bine spera să captureze un mastodont care tropăie prin deșertul nigerian. Nu se va întâmpla așa ceva. Acel strămoș păros al elefanților a dispărut de mult. Vom asista la dispariția capacității Franței de a ordona servitorilor săi din Niger să aducă uraniu și să o facă cu promptitudine?

………………………

Un articol de Larry C. Johnson, veteran al CIA și al Biroului de combatere a terorismului din cadrul Departamentului de Stat. Este fondatorul și directorul BERG Associates, firmă înființată în 1998. Larry a asigurat timp de 24 de ani instruirea comunității de operațiuni speciale a armatei americane.

Cum puteți sprijini proiectul Patrioților

Platforma Opozitia.net depinde exclusiv de donațiile Patrioților. Ea va exista cât timp VOI veți considera că are sens să existe. Fiecare donație, cât de mică, ne aduce mai aproape de Libertatea de altădată. Ne ajută să avem o voce din ce în ce mai puternică. Ne ajută să rezistăm în fața ofensivei nemaintâlnite din partea Globaliștilor fără niciun Dumnezeu.

Donează prin

Donează prin Transfer Bancar:

Conturi ING BANK
RO70INGB0000999906930786 (RON)
RO65INGB0000999911989038 (EUR - SWIFT INGBROBU)

Donează prin Revolut

Tel: 0791.287.318 --- @adrian6j60

  1. oportunitatea optimă pentru a termina cu succes operațiuni speciale in Ucraina. Și să pregătești apărarea Bielorrusiei de amenințarea poloneziilor. Africanii au pe Wagner.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Link-uri utile

Ne gasesti pe

© opozitia.net | All rights reserved.
CONECTARE
Bine ați venit! Autentificați-vă in contul dvs