Rusia încearcă să colaboreze cu Africa pentru a slăbi dolarul

Prim-ministrul etiopian Abiy Ahmed și președintele rus Vladimir Putin

Discuțiile despre de-dolarizare au rămas de actualitate, în special în perioada premergătoare reuniunii națiunilor BRICS în Africa de Sud în luna august, întrebarea fiind una dintre cele mai importante de pe ordinea de zi.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Maria Zakharova, a lansat miercuri o provocare directă la adresa Washingtonului și a dominației sale asupra dolarului, afirmând că Moscova va lucra cu liderii africani pentru a slăbi dolarul american.

Zakharova, potrivit unor remarci citate de RIA Novosti, a denunțat faptul că Statele Unite folosesc moneda sa ca instrument pentru hegemonia globală și ca ”mijloc de a-și realiza agresiunea”. Comentariile ministrului de externe au fost făcute chiar înainte de summitul la nivel înalt al liderilor africani, care va avea loc la Sankt Petersburg la sfârșitul acestei săptămâni.

Liderii africani au început să sosească miercuri în Rusia pentru ceea ce este al doilea summit Rusia-Africa din 2019, care va începe joi și va dura până vineri.

Vor fi discutate propuneri pentru a pune capăt conflictului din Ucraina, dar și alternative în urma neprelungirii acordului privind grâul din cadrul Inițiativei Mării Negre, susținută de ONU.

În timp ce președintele Putin găzduiește, de asemenea, întâlniri individuale cu șefi de stat importanți, cum ar fi liderii etiopian și egiptean, există o oarecare dezamăgire având în vedere participarea scăzută la nivel de președinți din acest an, în mod clar un rezultat al crizei ucrainene și al campaniei de presiune și al sancțiunilor Occidentului împotriva Moscovei.

Associated Press a notat că ”numărul șefilor de stat prezenți s-a redus de la 43 în 2019 la 17 acum, din cauza a ceea ce Kremlinul a descris ca fiind o presiune grosolană a Occidentului de a descuraja națiunile africane să participe”.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a evidențiat ”interferența nerușinată și neconfirmată a SUA, a Franței și a altor state, prin intermediul misiunilor lor diplomatice din țările africane, și încercările de a exercita presiuni asupra conducerii acestor țări pentru a împiedica participarea lor activă la forum”.

”Este absolut revoltător, dar nu va împiedica în niciun fel succesul summitului”, le-a declarat Peskov reporterilor.

Cu toate acestea, mult mai multe țări vor fi reprezentate, chiar dacă nu prin șefii lor de stat, Kremlinul subliniind că alte 32 de țări africane vor trimite înalți oficiali guvernamentali sau ambasadorul lor pentru marele summit, pe care Putin îl va superviza.

Președintele rus a profitat de summitul Rusia-Africa de la Sankt Petersburg ca să anunțe că Rusia poate înlocui Ucraina în calitate de furnizor de cereale și a promis că va trimite gratuit în decurs de 3-4 luni cereale către șase state africane – Burkina Faso, Zimbabwe, Mali, Somalia, Republica Centrafricană și Eritreea. Liderul de la Kremlin ”va susţine un mare discurs” în cadrul summit-ului, pentru a evoca viziunea relaţiilor ruso-africane şi ”formarea unei noi ordini mondiale”.

Cum puteți sprijini proiectul Patrioților

Platforma Opozitia.net depinde exclusiv de donațiile Patrioților. Ea va exista cât timp VOI veți considera că are sens să existe. Fiecare donație, cât de mică, ne aduce mai aproape de Libertatea de altădată. Ne ajută să avem o voce din ce în ce mai puternică. Ne ajută să rezistăm în fața ofensivei nemaintâlnite din partea Globaliștilor fără niciun Dumnezeu.

Donează prin

Donează prin Transfer Bancar:

Conturi ING BANK
RO70INGB0000999906930786 (RON)
RO65INGB0000999911989038 (EUR - SWIFT INGBROBU)

Donează prin Revolut

Tel: 0791.287.318 --- @adrian6j60

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Link-uri utile

    Ne gasesti pe

    © opozitia.net | All rights reserved.
    CONECTARE
    Bine ați venit! Autentificați-vă in contul dvs