Pionul polonez și perspectivele declanșării WWIII

În timp ce obuzele, tancurile și avioanele pot fi înlocuite la un moment dat, soldații din prima linie dispar și golul rămâne pentru totdeauna. Este o realitate tristă și cea mai mare problemă a forțelor NATO implicate în războiul din Ucraina.

Oricât de sofisticate ar fi dronele sau rachetele cu rază lungă, ele nu pot înlocui oamenii. Mai ales când vorbim despre dorința lui Zelensky de a recupera teritoriile pierdute, inclusiv Crimeea. Așadar, la limită rămân două opțiuni: 1) mercenarii sau 2) implicarea directă a trupelor NATO, printr-o operațiune de steag fals sau orice pretext absurd, numai bun de înghițit pe nemestecate de către opinia publică.

Televiziunea rusă a difuzat pe larg fragmente din ultima ședință a Consiliului de Securitate de la Moscova, în care Putin a punctat, special pentru cetățenii și politicienii din Occident, ideea probabilei implicări directe a Poloniei în partea de vest a Ucrainei. Nu cu mercenari, ca până acum, ci cu trupe regulate. Iată câteva extrase sugestive din intervenția președintelui rus:

(…) Resursele colosale pompate în regimul de la Kiev, furnizarea de arme occidentale, cum ar fi tancuri, artilerie, vehicule blindate și rachete, precum și desfășurarea a mii de mercenari și consilieri străini, folosiți cel mai activ în încercările de a străpunge frontul armatei noastre, nu ajută. (…) Occidentul nu are capacitățile de producție pentru a reface rapid consumul rezervelor de echipamente și muniții. Sunt necesare resurse suplimentare mari și timp. Principalul lucru este că formațiunile Forțelor Armate ale Ucrainei au suferit pierderi uriașe ca urmare a atacurilor autodistructive: zeci de mii de oameni. Resursa de mobilizare a țării se epuizează. Oamenii din Ucraina își pun tot mai des o întrebare legitimă: pentru ce, de dragul căror interese egoiste, mor rudele și prietenii lor.

(…) Prelungirea nesfârșită a conflictului ucrainean este benefică hegemonului global de peste ocean.

(…) Nu mă pot abține să nu comentez cu privire la planurile de a stabili un fel de așa-numită unitate polono-lituano-ucraineană. Nu este vorba despre un grup de mercenari – sunt destui acolo și sunt distruși – ci despre o unitate militară regulată, bine organizată și echipată, care va fi folosită pentru operațiuni în Ucraina, inclusiv pentru a asigura, se presupune, securitatea Ucrainei de Vest de astăzi. De fapt, ca s-o spunem pe șleau, pentru ocuparea ulterioară a acestor teritorii. Nu vom vedea nimic nou.

Doar pentru a vă reaminti, după Primul Război Mondial, după înfrângerea Germaniei și a aliaților săi, unitățile poloneze au ocupat Lvovul și teritoriile adiacente care făcuseră parte din Austro-Ungaria. Prin acțiunile sale incitate de Occident, Polonia a profitat de tragedia Războiului Civil din Rusia și a anexat anumite provincii istorice rusești. Chiar mai devreme, în 1920, Polonia a capturat o parte din Lituania – regiunea Vilnius. Astfel, ei au pretins că au luptat împreună cu lituanienii împotriva așa-numitului imperialism rusesc, dar apoi au smuls imediat o bucată de pământ de la vecinul lor, de îndată ce s-a ivit ocazia.

După cum se știe, Polonia a participat, de asemenea, la împărțirea Cehoslovaciei în urma Acordului de la München din 1938, ocupând în totalitate Silezia Cieszyn. În anii 1920-1930, zona frontierelor estice ale Poloniei (Kresy) – un teritoriu care cuprinde Ucraina de Vest, Belarusul de Vest și o parte din Lituania de astăzi – a fost martora unei politici dure de polonizare și asimilare a locuitorilor locali, cu eforturi de suprimare a culturii locale și a ortodoxiei.

Aș dori, de asemenea, să vă reamintesc la ce a dus politica agresivă a Poloniei. A dus la tragedia națională din 1939, când aliații occidentali ai Poloniei au aruncat-o în fața mașinii militare germane. Polonia și-a pierdut de fapt independența și statalitatea, care au fost restabilite doar datorită în mare măsură Uniunii Sovietice. Tot datorită Uniunii Sovietice și datorită poziției lui Stalin, Polonia a dobândit un teritoriu substanțial în vest, teritoriu german. Este un fapt că teritoriile vestice ale Poloniei sunt un cadou de la Stalin. Au uitat prietenii noștri de la Varșovia acest lucru? Noi le vom reaminti.

Astăzi vedem că regimul de la Kiev este gata să facă orice pentru a-și salva pielea trădătoare și pentru a-și prelungi existența. Nu le pasă de poporul ucrainean, de suveranitatea ucraineană sau de interesele naționale. (…) Trădătorii sunt gata acum să deschidă poarta manipulatorilor lor străini și să vândă din nou Ucraina.

În ceea ce-i privește pe liderii polonezi, aceștia speră probabil să formeze o coaliție sub umbrela NATO pentru a interveni direct în conflictul din Ucraina și pentru a mușca cât mai mult. Pentru a-și recâștiga, așa cum văd ei, teritoriile istorice, adică Ucraina de Vest de astăzi. De asemenea, este de notorietate faptul că ei visează la teritoriul belarus. (…) Autoritățile poloneze, care își hrănesc ambițiile revanșarde, ascund adevărul de poporul lor. Carnea de tun ucraineană nu mai este suficientă pentru Occident. De aceea, Occientul plănuiește să folosească alte mărfuri consumabile – polonezi, lituanieni și toți ceilalți de care nu le pasă. Pot să vă spun că acesta este un joc extrem de periculos, iar autorii unor astfel de planuri ar trebui să se gândească la consecințe.

Intervenția de mai sus a președintelui Putin nu este deloc întâmplătoare. Polonezii sunt probabil cei mai dispuși dintre aliați să intre direct în prima linie, la inițiativa Pentagonului. Iar istoria ne arată că nu ar fi deloc primul gest războinic al partenerilor noștri din NATO și grupul B-9.

Așadar, pe măsură ce trupele ucrainene se subțiază cresc șansele unei intervenții americane în Ucraina (prin intermediul prietenilor est-europeni) și implicit ale declanșării celui de-al treilea război mondial, cu consecințele de rigoare.

Cum puteți sprijini proiectul Patrioților

Platforma Opozitia.net depinde exclusiv de donațiile Patrioților. Ea va exista cât timp VOI veți considera că are sens să existe. Fiecare donație, cât de mică, ne aduce mai aproape de Libertatea de altădată. Ne ajută să avem o voce din ce în ce mai puternică. Ne ajută să rezistăm în fața ofensivei nemaintâlnite din partea Globaliștilor fără niciun Dumnezeu.

Donează prin

Donează prin Transfer Bancar:

Conturi ING BANK
RO70INGB0000999906930786 (RON)
RO65INGB0000999911989038 (EUR - SWIFT INGBROBU)

Donează prin Revolut

Tel: 0791.287.318 --- @adrian6j60

  1. … instructiv, realist si foarte clar, fiindca ceea ce a spus Vladimir, chiar se intampla pe frontal din Ucraina.Ceea ce doreste Domnul Onciu, este doar o informare corecta pentru cei care accepta asemenea canale de informatii neaservite globalistilor.Ma bucur ca avem, INCA, posibilitatea de a ne bucura de un astfel de canal media independent!

  2. Nu pot sa nu vad ca pierdem din vedere faptul ca ww2 a fost un razboi care era oarecum limitat de tehnologie. Astazi razboiul va deveni atat de distrugator incat insusi existenta noastra este pusa in cumpana. MAD nu se numeste asa de flori de mar. Este ceea ce zice ca este,Mutual Asured Distruction adica end game ,konitetz finish ,gata .Daca sunt amatori de o prajeala nucleara ii invit cu draga inima pe atolul Bikini ca se bronzeaza si azi la mai bine de 60 de ani. Va rugam poftiti in vagoane! Platesc.
    Deci revenind la ciomageala din est,atata timp cat se cotoiesc rusii cu ucrainienii le urez distractie placuta dar cum autorul articolului a subliniat bine,ce ne facem cand ramanem fara ucrainieni?!?! Nu vb aici de cine are dreptate,pt mine si unii si altii sunt niste criminali dementi care isi au locul in gunoi si ma refer la ei ca popoare. Sunt doi borfasi care sau luat la smardeala pe ce au ciordit cand erau ca fratii ,deci fuck them.Ucraina este un stat creat artificial si o sa dispara ca atare. Rusia sa plece cu dintii sparti si e perfect. Chestia este ca nu am chef sa mor de dragul unui bosorog cretin dement si o curva pusa sefa la mUE de parca a chemat-o careva sa dea ordine. Sa mearga toti unde a intarcat mutu iapa. Si toti simpatizantii lor asemenea,poate ii conduce Dl Ionel…..

  3. Domnule Iepurel, aveti tot dreptul sa fiti in dezacord cu domnul Onciu, cu conditia sa mai studiati putin Limba Romana, inainte de a ne scrie despre Istoria Universala! God save the Queen, man!

  4. Iepurica,unde si-au frant gatul Napoleon si Hitler crezi ca vor reusi astia de acum?Polonezii au fost de sute de ani idiotii utili ai Occidentului, la fel si astazi.Noroc cu fraierii de romani care in 1939 le treceau aurul catre Anglia si pentru care n-au zis nici multumesc.O natie fudula ,aroganta si proasta ca noaptea.Cat priveste media rusa ,in colonia in care traim e oprita si cenzurata.Se aud doar goanelele lui Soros si Schwab.Asa ca scoal de te culca.

  5. Rusine de tine, ai ajuns sa faci propaganda rusa. Vladolf Putler invadeaza o tara suverana incercand sa o cucereasca complet, distrugand sute de sate si orase pasnice. NATO nu a miscat nici un deget, si acum tot NATO e nevinovat ?

    O sa ma acuzi ca sunt spalat la creier de americani, si nu e asa pentru ca ii critic mult pentru invaziile in Orientul Mijlociu si america Latina, si chiar si mai mult, cred ca atacul in 11 Septembrie 2001 a fost comis de CIA, si nu Bin Laden. Dar de data asa rusia este 100% vinovata.

    Cu un fanaticism nebun critici si iei tot la indoiala din mass-media din „vest”, dar faci copy-paste la ceva de 10 ori mai multa minciuna si propaganda de la rusi ?!
    Foarte bine, ai sa te lamuresti in timp de cat de mult se aseamana Putin cu Hitler in timp, si dupa ce si-o vor lua fascistii rusi in dinti de la Ucraina cu ajutorul lui NATO.

    Daca castiga rusii riscul de al 3-lea razboi mondial creste enorm, ca vor deveni si mai aroganti, si si mai imperialisti, iar China isi va incepe campaniile de cucerire. Plus ca orice tara va vedea ca o forta nucleara isi permite sa faca ce vrea, in special dupa ce la Budapest Momerandum Ucraina i-a cedat rusilor toate bombele atomice si bombardierele. Toti vor vrea bombe atomice.

    Inceteaza nebunule sa fii papagal la propaganda rusa. Putin ia cat poate. Noroc ca armata rusa s-a dovedit a fi extrem de inepta asa ca momentan este o amenintare mica. Dar fac ce pot sa se redreseze. Solutia este ca NATO sa aiba o capacitate de productie cu mult mai mare ca rusii, si atunci cu un avantaj enorm de arme Ucrainienii sa poata dovedi armata superioara a rusilor si sa recucereasca Crimea.

    Da zeci, si chiar sute de mii de soldati ucrainieni vor muri. Daca rusii nu vor sa se retraga de bunavoie ce sa le faci ? Du-te la prietenul tau bun Putin si roaga-l frumos si ca raspuns va mai lansa un val de rachete. Da-i dracului de rusi, distruge-le flota Marii negre, toate fabricele de productie, si ai sa vezi ce repede se va termina razboiul.

    Intr-adevar creste riscul unui razboi nuclear atunci, dar cum a functionat cand in al 2-lea razboi mondial i s-a servit pe trava lui Hitler Austria, Polonia si Cehoslovacia ? Cum am spus, cred ca daca ii dam lui Putler tot ce vrea, va deveni din ce in ce mai agresiv si arogant, si va gasi o portita sa faca razboi in continuare, cu amenintari din ce in ce mai multe cu bombe atomice.

    Nu mai fi fraier si asculta ce zice el si media rusa, este 100% propaganda pentru ambitiile lor imperialiste.

    • Iepuraș, ia zi tu lu’ nenea Lupu despre ce „țară suverană” vorbești ? Despre gubernia aia inventata de Stalin căruia un alt nemernic, tot hahol, i-a mărit suprafața cu noi teritorii pe care gubernia nu le-a avut niciodată ? Despre ea, atunci bine ! Auzi da’ de ce ți se pare că autorul este „papagal la propaganda rusa” , înțelegând de aici că era mult da’ mult mai bine și corect să nu fie de un „fanaticism (!) nebun”, să critice si ia totul „la indoiala din mass-media din vest” adică să fie un alt radu tudor sau altul ca ăla! Și să nu uit: „fanaticism” nu există în DEX sau ai tu, așa să fie oare la iepurași, un dicționar propriu?

    • Si eu iti multumesc pentru publicarea comentariului.

    • Mulțumesc mult pentru aprecieri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Link-uri utile

Ne gasesti pe

© opozitia.net | All rights reserved.
CONECTARE
Bine ați venit! Autentificați-vă in contul dvs