22.3 C
București
duminică, 24 septembrie 2023

Libertate sau egalitate?

Curentul distructiv Woke, pornit din Statele Unite, încearcă o utopie de sorginte marxistă. Încearcă să pună semnul de egalitate între oameni de diferite rase, religii, sexe, cu diverse abilități înnăscute sau dobândite. Să niveleze până la confuzie totală.

Cum foarte bine puncta un prieten pe Facebook, sloganul revoluționar ”Liberté, égalité, fraternité” este o iluzie. Libertatea și egalitatea sunt două noțiuni care se exclud reciproc. Putem fi egali doar într-un regim totalitar asemănător celui comunist de dinainte de 1989. Altfel, libertatea ne oferă condițiile de a ne manifesta pe deplin în cadrul societății și de a ieși în evidență. Libertatea este motorul progresului.

În funcție de capacitățile noastre fizice și cognitive, în funcție de puterea de muncă, de ambiție și nu în ultimul rând de mediul familial și social în care ne-am format, devenim la un moment dat ”mai egali” decât alții. Devenim modele demne de urmat. Bineînțeles, există și reversul. Putem coborî foarte jos pe scara valorilor.

Este un non-sens să pretindem că deși suntem atât de diferiți, ar trebui să beneficiem de ”drepturi egale”. Egalitatea trebuie să aibă la bază cu totul alte criterii decât cele legate de etnie, rasă, vârstă, gen sau orientare sexuală. Suntem egali doar în fața legii (sau ar trebui să fim) și în fața lui Dumnezeu. Dar în rest nu putem fi. Și tocmai în asta constă frumusețea vieții.

Din primii 120 de premianți de la cea mai recentă olimpiadă internațională de matematică, doar unul aparține sexului frumos. Este un fapt. Și nu are nicio legătură cu vreo discriminare. Tot un fapt este că femeile disting culorile mai bine decât bărbații, sunt mai prudente, au o imunitate mai puternică, au un simț mai accentuat al gustului, sunt mai longevive – printre multe alte calități extraordinare.

Niciodată nu ar trebui să existe egalitate într-o democrație unde libertatea este pusă la loc de cinste.

Vedem cu toții încercările disperate ale neomarxiștilor de nivelare în cadrul societății, de mixare a raselor și etniilor, de desființare a granițelor și unificare a religiilor, de discriminare pozitivă și libertinaj sexual pe fondul unor atacuri furibunde la adresa familiei tradiționale. Toate sunt sortite eșecului.

Și asta pentru că dorința de libertate în limitele firescului și ale bunului simț va triumfa în cele din urmă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole