Erdogan îl trădează pe Putin

În pragul summitului NATO de la Vilnius, președintele Turciei, Erdogan, a aruncat câteva rahaturi în bolul de punch rusesc – a încălcat acordul pe care l-a făcut cu Rusia pentru a încarcera liderii AZOV luați prizonieri la Mariupol în mai 2022, a aprobat aderarea imediată a Ucrainei la NATO și a semnat un acord pentru a extinde producția de drone în Ucraina.

Mișcările lui Erdogan au fost întâmpinate cu furie la Moscova și au întărit poziția liniei dure care insistă de mult timp că Erdogan nu este de încredere. Comportamenul liderului turc îl face pe Putin să pară atât stupid, cât și slab, întrucât a avut încredere în Erdogan pentru a-și respecta partea sa de înțelegere de a-i ține pe liderii AZOV închiși până la sfârșitul războiului din Ucraina. Fenomenul nu îi va galvaniza pe adversarii lui Putin pentru a forța înlăturarea sa, dar aduce veselie în tabăra liderilor occidentali dornici să îl vadă pe Putin afectat.

La ce naiba s-a gândit Erdogan? Să începem cu acordul ridicol de a ”extinde producția de drone” în Ucraina. Este corupția tipică a lui Erdogan. Ginerele său controlează producția acestor drone și va beneficia financiar dacă Ucraina va putea construi mai multe Bayraktars. Există doar câteva probleme. În primul rând, drona este nașpa. S-a dovedit a fi un eșec tactic pe câmpul de luptă din Ucraina. În al doilea rând, cine, în deplinătatea facultăților mintale, crede că armata rusă va permite ca aceste fabrici să funcționeze? Dacă facilitățile de producție, printr-un miracol, vor fi ridicate, atunci rachetele hipersonice rusești și bombele de planare FAB vor face cu siguranță o vizită. Singura valoare a acestui acord este de tip propagandistic – un vot de aprobare tacită pentru Zelensky chiar în momentul în care ofensiva militară ucraineană dă rateuri. Erdogan poate apărea la Vilnius ca să afirme: ”Hei, îl ajut pe micul nostru comediant care adulmecă cocaină, nu-i așa?”.

Apoi, mai sunt comandanții AZOV pe care Erdogan i-a lăsat liberi. Maiorul Serhii Volynskyi, în imaginea de mai sus, susține că a ajuns în Turcia, după ce s-a predat la Mariupol, în urma unui acord secret negociat între Rusia și Statele Unite care ar fi permis ”ofițerilor americani de rang înalt” să scape de capturare.

Sunt sceptic cu privire la narațiune din simplul motiv că nu a existat până acum nicio scurgere de informații despre un astfel de acord. Dacă ar fi fost într-adevăr ofițeri americani ”de rang înalt” prinși în capcană și ulterior eliberați din Mariupol, ar fi transpirat pe canalele militare și de informații din SUA. Sună mai degrabă ca o operațiune de propagandă – pentru a planta sămânța îndoielii cu privire la dorința Rusiei de a se confrunta cu Statele Unite. Aștept unele informații suplimentare înainte de a crede în această poveste.

În cele din urmă, îl avem pe Erdogan făcându-i pe plac lui Biden. Ce?!!! Turcia este nerăbdătoare să se alăture Uniunii Europene, care se prăbușește? Este Erdogan chiar atât de prost? Se pare că încă nu înțelege că europenii privesc Turcia de sus, ca pe niște cetățeni de mâna a doua care nu merită să fie numiți ”europeni”.

Biroul președintelui Turciei relatează detaliile conversației telefonice dintre Erdogan și Biden:

”Președintele turc a cerut liderilor Uniunii Europene să trimită un mesaj clar și puternic de susținere pentru aderarea țării sale la UE.

Erdogan i-a vorbit lui Biden despre dorința sa de a relansa procesul de aderare a Turciei la Uniunea Europeană.

Părțile au convenit să se întâlnească la un summit NATO și să discute despre relațiile dintre cele două țări.”

Acest lucru este bizar. Chiar crede Erdogan că Dementia Joe poate obține un acord care să deschidă calea pentru ca Turcia să se alăture clubului european? Pur și simplu nu se potrivește. În plus, alte națiuni europene, în special Germania (unde locuiesc o mulțime de turci) nu împărtășește dorința lui Erdogan de a grăbi intrarea Ucrainei în NATO.

Germania va face presiuni pentru o amânare a aderării Ucrainei la NATO la summitul de la Vilnius, care va începe la 11 iulie, a declarat o sursă pentru The Telegraph. Berlinul va cere aliaților să se concentreze asupra garanțiilor de securitate.

Cea mai probabilă consecință negativă a isprăvilor lui Erdogan este sfârșitul Acordului privind cerealele. Rusia are acum puține motive să reînnoiască acordul și este mai probabil să intensifice activitatea navală în Marea Neagră pentru a închide accesul Ucrainei la comerțul maritim.

Erdogan a făcut câteva lucruri nebunești în trecut și are un talent pentru rănile autoprovocate. Poate că se află și el în primele etape ale demenței. În timp ce șmecheriile sale pot să-i refacă imaginea în fața Occidentului, care se confruntă cu probleme economice și cu eșecuri majore în Ucraina, poziția Turciei ca ”partener de negociere de încredere” a fost distrusă. Următoarele câteva săptămâni vor fi cel puțin interesante.

Notă: Între timp, Turcia a anunțat că deblochează aderarea Suediei la NATO. De cealaltă parte, Joe Biden a promis Turciei avioane F-16 ”fără avertismente sau condiții”.

Cum puteți sprijini proiectul Patrioților

Platforma Opozitia.net depinde exclusiv de donațiile Patrioților. Ea va exista cât timp VOI veți considera că are sens să existe. Fiecare donație, cât de mică, ne aduce mai aproape de Libertatea de altădată. Ne ajută să avem o voce din ce în ce mai puternică. Ne ajută să rezistăm în fața ofensivei nemaintâlnite din partea Globaliștilor fără niciun Dumnezeu.

Donează prin

Donează prin Transfer Bancar:

Conturi ING BANK
RO70INGB0000999906930786 (RON)
RO65INGB0000999911989038 (EUR - SWIFT INGBROBU)

Donează prin Revolut

Tel: 0791.287.318 --- @adrian6j60

  1. „Mais où sont les neiges d’antan ?” adică nici sultanul nu mai este ce era odată ! Din păcate el s-a transformat într-un sangeacbei adică guvernator al unei provincii, în cazul lui erdogan un sangeacbei al Turciei devenită și ea o colonie iar Erdogan este un fel de iohan turcesc !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Link-uri utile

Ne gasesti pe

© opozitia.net | All rights reserved.
CONECTARE
Bine ați venit! Autentificați-vă in contul dvs