Zelensky: Ucraina ”este tot ceea ce protejează Europa” de invazia rusă

Teoria ”dominoului” rusesc a fost o narațiune constantă încă de la începutul războiului din Ucraina, politicienii americani și europeni susținând că națiunile occidentale trebuie să se asigure că guvernul de la Kiev nu cade, altfel Rusia va fi încurajată să invadeze Europa în continuare. La fel cum teoria dominoului a fost folosită pentru a-i convinge pe americani să susțină timp de opt ani războiul din Vietnam, inutil din punct de vedere strategic, aceeași stratagemă este aplicată astăzi Ucrainei.

Președintele ucrainean Volodymyr Zelensky a exploatat acest subiect de discuție într-un discurs recent adresat lumii, înregistrat dintr-o locație necunoscută (probabil un buncăr), în timp ce a făcut afirmația bizară că soldații și armele ucrainene sunt singurele care protejează Europa de marșul militar rusesc. Trebuie să ne întrebăm cum a ajuns la această concluzie, având în vedere că Ucraina abia se poate apăra singură, chiar și cu sute de miliarde de dolari în finanțare și echipamente NATO.

Zelensky este un fost comediant și actor cu zero experiență militară, ceea ce face ca imaginea sa publică de lider curajos al unei rebeliuni ucrainene dezordonate să fie cel puțin precară. Nu există nicio îndoială că părerile sale despre angajamentele militare din regiune sunt scrise de altcineva. 

Din punct de vedere logistic, o invazie a Europei Mari ar fi imposibil de realizat de către Rusia pe cont propriu, fie și numai pentru că este un teritoriu vast care ar necesita forțe de ocupație considerabile. Dincolo de asta, în Europa sunt staționate în medie 3,5 milioane de trupe NATO, ceea ce face ca o ofensivă de succes să fie nesustenabilă. Apoi, mai este și problema atacului nuclear, care ar deveni o posibilitate reală pentru ambele părți în cazul în care ar izbucni un război deschis între NATO și Rusia.

De fapt, cu cât războiul din Ucraina durează mai mult, cu atât crește amenințarea unui eveniment nuclear. Ucraina este ca o sticlă de nitroglicerină – cu cât guvernele occidentale se joacă mai mult cu ea, cu atât mai mare este șansa ca aceasta să explodeze în mâinile lor. Cea mai rațională cale de acțiune ar fi urmărirea unei soluții diplomatice, dar liderii NATO au aruncat practic această idee pe fereastră. Care este mesajul?  Europenii și americanii sunt blocați cu Ucraina până la sfârșitul dureros.

Comentariile anterioare ale lui Zelensky au promovat ideea unui război mai mare în cazul în care Ucraina ar eșua.  El a susținut în martie:

SUA nu vor renunța niciodată la statele membre NATO… Dacă se întâmplă ca Ucraina, din cauza diverselor opinii și a slăbirii, a epuizării asistenței, să piardă, Rusia va intra în statele baltice, în statele membre NATO, și atunci SUA va trebui să trimită fiii și fiicele lor exact în același mod în care noi îi trimitem pe fiii și fiicele lor la război. Și ei vor trebui să lupte. Pentru că este vorba despre NATO, iar ei vor muri. Doamne ferește, pentru că ar fi un lucru cumplit.

Greu de spus dacă acesta a fost un avertisment sau o amenințare.  Conflictul se desfășoară constant de 16 luni și nu dă semne de încetinire. Zelensky, la fel ca mulți din presa occidentală, a sărit prea repede calul în privința posibilității unei lovituri de stat din partea Grupului Wagner – salivând pe un potențial război civil în Rusia care ar destabiliza guvernul și l-ar face pe Putin să fugă. Situația s-a evaporat în cele din urmă în decurs de 24 de ore.

Rapoartele de până acum privind mult așteptata contraofensivă ucraineană nu sunt pozitive, trupele Kievului susținute de NATO câștigând puțin teren dincolo de o mână de sate mici, suferind în același timp pierderi importante de personal și vehicule blindate.

Zelensky a continuat să sugereze că Rusia ar putea plănui un atac asupra centralei nucleare Zaporizhzhia din sud-estul Ucrainei. Teoria are puțin sens, având în vedere că un astfel de atac ar putea trimite precipitațiile radioactive iradiate direct pe teritoriul rusesc.  Are la fel de mult sens ca și acuzația că Rusia a aruncat în aer barajul de la Kakhovka și a creat o barieră mai mare care să blocheze propriile forțe ofensive, sau la fel de mult sens ca și acuzația că Rusia ar fi aruncat în aer propria conductă de gaz către Europa, atunci când ar fi putut pur și simplu să o închidă.

Cum puteți sprijini proiectul Patrioților

Platforma Opozitia.net depinde exclusiv de donațiile Patrioților. Ea va exista cât timp VOI veți considera că are sens să existe. Fiecare donație, cât de mică, ne aduce mai aproape de Libertatea de altădată. Ne ajută să avem o voce din ce în ce mai puternică. Ne ajută să rezistăm în fața ofensivei nemaintâlnite din partea Globaliștilor fără niciun Dumnezeu.

Donează prin

Donează prin Transfer Bancar:

Conturi ING BANK
RO70INGB0000999906930786 (RON)
RO65INGB0000999911989038 (EUR - SWIFT INGBROBU)

Donează prin Revolut

Tel: 0791.287.318 --- @adrian6j60

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Link-uri utile

    Ne gasesti pe

    © opozitia.net | All rights reserved.
    CONECTARE
    Bine ați venit! Autentificați-vă in contul dvs