Lovitura de stat și adevăratul șef al Wagner PMC

Mi se pare fascinant faptul că narațiunea occidentală din jurul lui Evgheni Prigojin subliniază acum ura sa virulentă față de Ministerul rus al Apărării și îl prezintă ca fiind comandantul și ”creierul” din spatele creării Companiei Militare Private Wagner, aka Wagner PMC. Cu toate acestea, Prigojin datorează o parte semnificativă a succesului său financiar contractelor cu Ministerul Apărării. Ați prins firul?

Vreau să detaliez motivele pentru care mă îndoiesc de povestea conform căreia Prigojin, din proprie inițiativă, a lansat revolta de vineri fără un plan coerent de răsturnare a ministrului apărării Shoigu sau a șefului armatei Gerasimov. El nu a urmat scenariul normal al loviturii de stat de a prelua controlul nodurilor cheie de comunicații și militare. Nu, Prigojin a intrat în Rostov pe Don, la aproximativ 700 de mile sud de Moscova, cu o mică bandă de adepți și a început să facă amenințări fără nicio șansă viabilă de a fi executate.

A, da, era să uit: a trimis trei mii de soldați într-un lung convoi de camioane (cel puțin 60) într-o călătorie pe șosea spre Moscova. A calculat cineva cât durează să alimentezi cu benzină o asemenea flotă de camioane la jumătatea călătoriei? Presupun că cel puțin câteva ore. Apoi, trebuie să luate în calcul și pauzele de toaletă pentru șoferi (trupele pot face pipi într-o sticlă). În timp ce camioanele sunt capabile să se deplaseze cu viteze de 100 de kilometri pe oră sau mai mult, realitatea unui convoi face mai probabil ca viteza medie să fie în jur de 60 km/h. Este motivul pentru care acelui grup i-ar fi luat cel puțin 20 de ore pentru a ajunge la Moscova. După 20 de ore într-un camion înghesuit, fără scaune de lux, credeți că băieții lui Wagner ar fi fost în stare să se confrunte cu gărzile Kremlinului? Toată povestea este ridicolă.

Ce zici de momentul în care a avut loc revolta? A coincis cu sfârșitul unui exercițiu militar masiv al NATO. Pun pariu că mai mulți lideri occidentali au desfăcut șampania – visul lor de a-l învinge pe Putin devenea realitate. Chiar în ziua în care exercițiul se încheie, Prigojin decide că el este generalul Pinochet și că Shoigu este Salvador Allende. Doar o coincidență?

Apoi, mai există și meme-ul contradictoriu despre Putin. Știați că Vladimir Putin este un ucigaș nemilos al adversarilor săi politici și al celor care îl trădează? Cu excepția lui Prigojin. Business Insider oferă o listă care nu reprezintă decât o fracțiune din numărul de decese atribuite adversarilor soților Clinton. Dar hei, trebuie să-i dai credit lui Putin pentru că încearcă să țină pasul cu Bill și Hillary:

Pavel Antov – decembrie 2022

Ravil Maganov – septembrie 2022

Dan Rapoport- august 2022

Mihail Lesin- noiembrie 2016

Boris Nemtsov- februarie 2015

Boris Berezovsky – martie 2013

Natalia Estemirova – iulie 2009

Stanislav Markelov și Anastasia Baburova – ianuarie 2009

Alexander Litvinenko – noiembrie 2006

Anna Politkovskaia – octombrie 2006

Paul Klebnikov- iulie 2004

Serghei Iușenkov- aprilie 2003

Deci, de ce se plimbă Evgheni Prigojin în continuare liber ca o pasăre? O pensionare confortabilă în Belarus nu se potrivește cu imaginea occidentală a lui Putin de conducător nemilos care se presupune că ordonă în mod obișnuit un sfârșit tragic pentru adversarii săi.

Având în vedere agitația din jurul lui Prigojin, am decis să arunc o privire retrospectivă asupra evoluției personajului în mass-media. În 2012-2013, el a fost descris ca fiind un ”bucătar” și lider al trolilor de pe internet:

În 2012-2013, mass-media rusă a început să acorde atenție unui alt ”prieten” – ”bucătarul personal” al lui Putin, Evgheni Prigojin. Președinte al companiei Concordcatering, Prigojin are și alte responsabilități: el este cel care a înființat un ”birou de trolling” (cunoscut și sub numele de Agenția de Cercetare pe Internet) chiar lângă Sankt-Petersburg, în care studenții sunt plătiți să scrie comentarii online, defăimând Occidentul și glorificându-l pe Putin. Acest ”birou de trolling” este condus de persoane din rândurile celei mai mari mișcări de tineret pro-Kremlin din istoria Rusiei – Nashi. La forumul anual al organizației de la Seliger au participat, în diferite momente, Vladimir Putin, Dmitri Medvedev și alți câțiva oficiali de rang înalt.

Apoi, ca o versiune rusă a lui George Jefferson, a trecut la o poziție mai importantă. A obținut un contract cu Ministerul rus al Apărării:

”Este responsabil de aprovizionarea tuturor orașelor cu unități militare din țară. Sunt sute de astfel de orașe, poate o mie. Am locuit într-unul dintre ele timp de mulți ani.

Prigojin se ocupă, de asemenea, de locuințe, reparații și întreținere în aceste orașe – precum și de construirea de noi facilități, în special la granița cu Ucraina.

Un detaliu important: în aceeași perioadă, el devine și trolul lui Putin.

El este cel care deține două fabrici de troli celebre în Sankt Petersburg, situate în Olgino și pe strada Savușkina.

Toate aceste numeroase comentarii pro-Putin sunt organizate de compania lui Prigojin”.

Pe 20 decembrie 2016 avem unul dintre primele rapoarte care îl leagă pe Prigojin de Grupul Wagner:

În anunțul Trezoreriei se spune că Prigojin a oferit sprijin financiar, material și tehnologic pentru înalți oficiali ruși din domeniul apărării și a avut afaceri extinse cu Ministerul Apărării. Aceasta include o companie legată de el care are un contract pentru construirea unei baze militare în apropierea graniței rusești cu Ucraina, a precizat departamentul.

”Rusia a construit baze militare suplimentare în apropierea graniței ucrainene și a folosit aceste baze ca puncte de pregătire pentru desfășurarea de soldați în Ucraina”, se arată în comunicat.

Rapoartele de presă au legat, de asemenea, angajații lui Prigojin de un contractant militar privat din umbră numit ChVK Vagner.

Primul raport pe care îl pot găsi care descrie natura obscură a PMC Wagner a apărut în iunie 2016 pe site-ul rusesc Fontanka:

FSB a ajutat Fontanka să descopere că cei implicați în serviciul de securitate al miliardarului Evgheni Prigojin au fost văzuți înconjurați de comandantul unui batalion privat, Dmitri Utkin-Wagner.

În dimineața zilei de 25 mai, coloana de mașini a lui Evgheni Prigojin a fost oprită pe digul Universitetskaia. Și, pentru prima dată, Evgheni Gulyaev, monopolist de facto pe piața comenzilor de stat ale armatei în domeniul alimentației militare, al curățeniei, al construcțiilor și al energiei, a fost filmat. Potrivit lui Fontanka, foștii colegi ai lui Gulyaev, în prezent angajați ai Serviciului de Securitate al Concordiei, ar putea fi asociați cu un grup armat care operează în Ucraina și Siria, cunoscut sub numele de PMC Wagner.

Prigojin, în pofida averii sale raportate, nu are nicio experiență ca operator militar sau comandant. Știe cum să le ofere borș și pâine soldaților ruși, dar nu este un von Clausewitz sau Zhukov. Se pare că serviciile secrete militare rusești, GRU, reprezintă creierul și forța din spatele creării PMC Wagner. Mi-ar plăcea să aud o explicație a motivului pentru care GRU i-ar ceda controlul total al Wagner PMC lui Prigojin și l-ar lăsa să-și conducă propria armată privată. Cred că este un nonsens.

De asemenea, observ că legăturile lui Prigojin cu întreprinderea de troli IRA reprezintă o activitate de informații. Trebuie să luați în considerare posibilitatea ca rolul lui Prigojin în cadrul Wagner PMC să fie de trol șef, iar publicul țintă să fie Occidentul, inclusiv serviciile de informații, armata americană și mass-media. Obsesia guvernului și a mass-mediei față de Prigojin și de activitățile Wagner PMC, în timp ce nu acordă aproape deloc timp adevăratei Armate Ruse și industriei rusești de apărare, este mai mult decât ciudată. Să fie oare posibil ca Prigojin, în calitate de mega trol, să țină Occidentul distras în timp ce adevărații luptători ruși se ocupă de dezmembrarea forței ucrainene aprovizionate de NATO? Demn de luat în considerare.

Occidentul vrea să creadă că Putin este slab și nepopular – aș vrea să remarc faptul că niciun critic respectat al lui Putin nu a aprobat revolta lui Prigojin și că toți liderii politici de pe întreg cuprinsul Rusiei s-au aliniat în spatele lui Putin atunci când restul lumii sărbătorea (prematur) dispariția liderului rus. Îmi amintește de una dintre regulile pescuitului – odată ce știi de ce sunt flămânzi peștii, știi ce momeală să pui în cârlig. Nu-i așa? Sunt destul de sigur că oficialii serviciilor secrete rusești înțeleg acest concept.

Așa că vă las cu această întrebare la care să reflectați – este Prigojin adevăratul Slim Shady? Sau are poze cu Putin și Trump dezbrăcați la Ritz Carlton? De aceea nu se culcă cu peștii?

………………………

Un articol de Larry C. Johnson, veteran al CIA și al Biroului de combatere a terorismului din cadrul Departamentului de Stat. Este fondatorul și directorul BERG Associates, firmă înființată în 1998. Larry a asigurat timp de 24 de ani instruirea comunității de operațiuni speciale a armatei americane.

Cum puteți sprijini proiectul Patrioților

Platforma Opozitia.net depinde exclusiv de donațiile Patrioților. Ea va exista cât timp VOI veți considera că are sens să existe. Fiecare donație, cât de mică, ne aduce mai aproape de Libertatea de altădată. Ne ajută să avem o voce din ce în ce mai puternică. Ne ajută să rezistăm în fața ofensivei nemaintâlnite din partea Globaliștilor fără niciun Dumnezeu.

Donează prin

Donează prin Transfer Bancar:

Conturi ING BANK
RO70INGB0000999906930786 (RON)
RO65INGB0000999911989038 (EUR - SWIFT INGBROBU)

Donează prin Revolut

Tel: 0791.287.318 --- @adrian6j60

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Link-uri utile

    Ne gasesti pe

    © opozitia.net | All rights reserved.
    CONECTARE
    Bine ați venit! Autentificați-vă in contul dvs