Bloomberg a dat semnalul începerii jafului

Potlogarii care aprovizionează Europa cu GNL au dat semnalul începerii creșterii prețurilor. Ele sunt acum mult prea joase pentru un profit substanțial, apropiat de jaful din vara trecută – posibil pe fondul isteriei cauzate de deconectarea de gazele rusești.

De subliniat că o bună parte din recesiunea în care a intrat Uniunea Europeană se datorează scumpirii energiei odată cu schimbarea bruscă a furnizorului. Firmele de GNL din Statele Unite au prelut sarcina cu entuziasm și rezultatele s-au văzut imediat.

Ultima campanie de umplere a depozitelor europene de gaze a demarat pe 21 iunie 2022, când prețurile au început să crească vertiginos. De la 152 de euro/Mwh s-a ajuns în doar două luni de malversațiuni și propagandă media la un maxim istoric de 340 euro/Mwh. Ca să faceți o comparație, zilele trecute prețul pe bursa din Amsterdam era de doar 28-30 euro/Mwh.

Așadar, la presiunea potlogarilor din politică, mass-media și corporațiile energetice, europenii și-au umplut depozitele în 2022 la prețuri exorbitante. Ulterior, guvernele au compensat facturile la populație (cu costurile de rigoare) și parțial în economie. Diferența necompensată s-a văzut clar în inflație și recesiune.

Ei bine, pentru că a venit iarăși perioada aprovizionării de iarnă, ieri prețul gazelor în Europa a sărit cu 23%, ajungând cu până la 38% mai mare la încheierea tranzacțiilor. Așa, din senin. Motivația traderilor, potrivit Bloomberg: ”Există riscuri la adresa aprovizionării pe fondul semnalelor de competiţie globală pentru acest combustibil fosil şi al valului de căldură care începe să afecteze regiunea”. Te doare mintea, nu alta!

Toată lumea admite că gradul de umplere a depozitelor este unul ridicat, iar clienții industriali nu s-au îmbulzit să cumpere la cotația de vara trecută. Ceea ce a dus la scăderea prețurilor de la 145 de euro/Mwh în decembrie anul trecut la doar 32 de euro în ziua de ieri. Traderii (aka reprezentanții potlogarilor din energie) sunt ”îngrijoraţi cu privire la posibilitatea unor probleme pe partea de livrări”. Și încearcă, disperați, să ducă prețurile măcar în apropierea jafului de anul trecut.

În plus, publicația Bloomberg notează, foarte grijulie cu privire la profiturile exportatorilor americani de GNL: ”Există îngrijorări că livrările solide de gaze lichefiate ar putea să se diminueze în lunile următoare”. Cu alte cuvinte, prețurile vor crește din ce în ce mai mult, întrucât nu ar exista marfă suficientă pentru toată lumea. Clasic. Luați acum, cât mai puteți!

Frământările agenților bursieri coincid cu temperaturile mai mari apărute odată cu instalarea verii, ”ceea ce ar putea creşte necesarul de aer condiţionat din Europa şi până în Asia, ducând la intensificarea concurenţei pentru gaze lichefiate”. Livrările de gaze lichefiate din SUA, ”vitale pentru securitatea energetică a Europei”, sunt mai profitabile pe piaţa din Asia pentru lunile iulie, august şi septembrie, susţin analiştii americani de la Bloomberg, plătiți probabil din comisioanele tranzacțiilor cu GNL.

Încetinirea generală a economiei şi tranziţia spre energiile regenerabile au dus la diminuarea cererii de gaze în Germania, Italia, Ţările de Jos, Franţa, Spania şi Marea Britanie cu aproape 10% în luna mai 2023, comparativ cu luna mai a anului trecut, potrivit S&P Global Commodity Insights.

În concluzie, combinația ”cerere mică + prețuri mici” nu poate duce decât la faliment. Așa că băieții deștepți și deopotrivă potlogari din energie (alții decât românii băgați la pușcărie) încearcă pe ultima sută de metri să îngroape și mai tare economia Europei.

Cum puteți sprijini proiectul Patrioților

Platforma Opozitia.net depinde exclusiv de donațiile Patrioților. Ea va exista cât timp VOI veți considera că are sens să existe. Fiecare donație, cât de mică, ne aduce mai aproape de Libertatea de altădată. Ne ajută să avem o voce din ce în ce mai puternică. Ne ajută să rezistăm în fața ofensivei nemaintâlnite din partea Globaliștilor fără niciun Dumnezeu.

Donează prin

Donează prin Transfer Bancar:

Conturi ING BANK
RO70INGB0000999906930786 (RON)
RO65INGB0000999911989038 (EUR - SWIFT INGBROBU)

Donează prin Revolut

Tel: 0791.287.318 --- @adrian6j60

  1. Valentin spune:

    Nu sunt „potlogarii din energie” sunt pur și simplu potlogarii din amerlocia, cea mai mare potlogărie din toate timpurile ! Țara asta in care am crezut odată îmi provoacă cea mai mare scârbă, sincer chiar nu credeam să am astfel de sentimente vizavi de ea, poporul ei dar mai ales bișnițarii care o conduc de vreo 20-30 de ani. Săracu’ tata-mare, Dumnezeu să-l odihnească, a tot sperat c-or sa vină până a murit după ce l-au bătut bine la canal și stuf de unde i s-a și tras moartea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Link-uri utile

Ne gasesti pe

© opozitia.net | All rights reserved.
CONECTARE
Bine ați venit! Autentificați-vă in contul dvs