Elon Musk încheie o vizită de 44 de ore în China

Consilierul de stat și ministrul de externe chinez Qin Gang (dreapta) și directorul general al Tesla, Elon Musk, la Beijing, 30 mai 2023

Un articol de Qi Xijia pentru publicația Global Times (China)

Călătoria arată afirmarea afacerilor americane în ceea ce privește redresarea economică accelerată a Chinei și deschiderea la nivel înalt, potrivit experților.

Directorul general al Tesla, Elon Musk, a plecat joi la prânz din Shanghai, încheind o călătorie intensivă de 44 de ore în China, care a inclus întâlniri cu înalți oficiali chinezi și reprezentanți ai mediului de afaceri, precum și un tur al fabricii din Shanghai.

Călătoria lui Musk în China a arătat încrederea fermă a întreprinderilor americane în piața chineză, în ciuda zgomotelor de ”decuplare” din partea unor politicieni occidentali. Primirea călduroasă și atenția largă de care a beneficiat pe rețelele de socializare au arătat atitudinea primitoare a Chinei față de firmele americane ”prietenoase” și eforturile reciproce de a se întâlni la jumătatea drumului pentru o cooperare avantajoasă ambelor părți, în contrast puternic cu mișcările de decuplare din partea oficialilor americani, după cum au declarat experții.

Vizita lui Musk în China, prima de când a vizitat fabrica Gigafactory din Shanghai, la începutul anului 2020, l-a readus, de asemenea, pe Musk în postura de cel mai bogat om din lume, întrucât piața de capital a rămas optimistă în urma vizitei sale în China.

Averea netă a directorului general al Tesla este acum de aproximativ 192 de miliarde de dolari, comparativ cu cea a directorului general al LVMH, Bernard Arnault, de 187 de miliarde de dolari, potrivit Bloomberg Billionaires.

Marți, în prima zi a vizitei sale, prețul acțiunilor Tesla a urcat cu 5% la deschidere și a încheiat cu 4,14%.

Făcându-și ultima oprire în China, Musk a zburat la Shanghai de la Beijing și s-a îndreptat direct către fabrica Tesla Gigafactory din Shanghai, miercuri târziu, unde le-a mulțumit angajaților într-un discurs.

”Vă mulțumesc că ați fost aici târziu în noapte… vreau doar să știți că îmi încălzește inima”, a spus Musk într-un clip video transmis joi de Tesla către Global Times.

”Mașinile pe care le producem aici nu sunt doar cea mai eficientă producție, ci și de cea mai bună calitate”, a mai spus Musk.

Vizita de 44 de ore a lui Musk în China a beneficiat de o primire călduroasă din partea oficialilor chinezi și a fost un subiect urmărit îndeaproape pe rețelele de socializare.

În timpul șederii sale la Beijing, Musk s-a întâlnit marți cu consilierul de stat și ministrul de externe chinez Qin Gang. De asemenea, el s-a întâlnit miercuri, la Beijing, cu ministrul chinez al comerțului, Wang Wentao, și cu ministrul industriei și tehnologiei informației, Jin Zhuanglong.

După întâlnirea cu Qin, Musk s-ar fi bucurat de o cină la un restaurant de lux din Beijing. Subiectul ”Elon Musk luând un festin cu 16 feluri de mâncare în prima sa noapte la Beijing” a devenit un trending topic pe rețeaua de socializare chineză Sina Weibo.

În Shanghai, Musk s-a întâlnit joi cu șeful Partidului din Shanghai, Chen Jining. Chen i-a spus lui Musk că dezvoltarea Tesla în oraș a fost destul de ”fructuoasă” și i-a urat bun venit gigantului american să își extindă în continuare afacerile și investițiile în centrul financiar al Chinei.

Vizita lui Musk a evidențiat importanța și optimismul pe care companiile americane le au față de piața chineză, a declarat pentru Global Times Zhang Xiang, de la Centrul de cercetare pentru inovare în industria auto din cadrul Universității de Tehnologie din China de Nord.

Clasa de mijloc din China, în creștere rapidă, este un potențial grup de clienți pentru Tesla, iar China are cel mai complet lanț industrial de energie verde din lume, ceea ce face ca fabrica din Shanghai să fie un centru global de export de încredere pentru Tesla, a spus Zhang.

Piața auto din China a reprezentat peste 30% din vânzările globale ale Tesla și peste 20% din venituri în primul trimestru al anului 2023, potrivit datelor din industrie.

Zhang consideră că deplasarea lui Musk ar putea promova producția modelului 3 actualizat la fabrica din Shanghai și ar putea accelera construcția viitoarei Gigafabrici de stocare a energiei Tesla Shanghai, precum și să deschidă calea lansării tehnologiei Full Self-Driving.

Alți directori de multinaționale americane au bătut drumul spre ușa Chinei în ultimele zile. Directorul general al JPMorgan Chase, Jamie Dimon, a efectuat prima sa vizită în China în aproximativ patru ani.

Vicepreședintele chinez Han Zheng s-a întâlnit joi, la Beijing, cu Ben Keswick, președintele executiv al Jardine Matheson Holdings, potrivit Ministerului chinez al Afacerilor Externe. Han i-a spus lui Keswick că guvernul chinez sprijină multinaționalele, inclusiv Jardine Matheson, să se dezvolte mai bine pe piața chineză și a îndemnat la eforturi comune pentru a proteja lanțurile industriale și de aprovizionare globale.

Sosirea acestor înalți directori străini a arătat că capitalul global este optimist în ceea ce privește potențialul de dezvoltare al Chinei, în ciuda zgomotelor de decuplare, a declarat Hu Qimu, secretar general adjunct al Forumului 50 de integrare a economiilor reale digitale, pentru Global Times.

Fundația economică a Chinei, piața uriașă, industria completă și forța de muncă abundentă, toate acestea fac ca țara să fie profitabilă pentru investitorii străini, a spus Hu.

În același timp, China își intensifică eforturile pentru a oferi întreprinderilor globale un mediu de afaceri mai bun.

”Ambele părți se întâlnesc la jumătatea drumului, ceea ce duce la o situație reciproc avantajoasă”, a spus Hu.

China va continua să avanseze deschiderea la un nivel înalt și să creeze un mediu de afaceri internațional mai bun, orientat spre piață și bazat pe lege, pentru Tesla și alte companii străine, a declarat Qin în timpul întâlnirii cu Musk, la Beijing.

Qin a spus că o relație sănătoasă, stabilă și constructivă între China și SUA este în interesul ambelor țări și al lumii în general, adăugând că o astfel de relație este posibilă doar atunci când cele două părți aderă la direcția corectă a respectului reciproc, a coexistenței pașnice și a cooperării reciproc avantajoase, evită ”condusul periculos” și ”calcă accelerația” pentru a promova o cooperare reciproc avantajoasă.

Succesul Tesla și al altor companii multinaționale finanțate de SUA în China demonstrează pe deplin că economia este încă piatra de temelie a relațiilor dintre China și SUA, iar decuplarea artificială și ruperea lanțurilor de aprovizionare este sortită eșecului, a declarat Chen Jia, cercetător independent în domeniul strategiei internaționale, pentru Global Times.

”Se speră că dezvoltarea de înaltă calitate a relațiilor de afaceri bilaterale la nivel corporativ ar putea ajuta politicienii americani să vadă tendința și să ia inițiativa de a readuce relațiile dintre China și SUA la normalitate”, a precizat Chen.

Cum puteți sprijini proiectul Patrioților

Platforma Opozitia.net depinde exclusiv de donațiile Patrioților. Ea va exista cât timp VOI veți considera că are sens să existe. Fiecare donație, cât de mică, ne aduce mai aproape de Libertatea de altădată. Ne ajută să avem o voce din ce în ce mai puternică. Ne ajută să rezistăm în fața ofensivei nemaintâlnite din partea Globaliștilor fără niciun Dumnezeu.

Donează prin

Donează prin Transfer Bancar:

Conturi ING BANK
RO70INGB0000999906930786 (RON)
RO65INGB0000999911989038 (EUR - SWIFT INGBROBU)

Donează prin Revolut

Tel: 0791.287.318 --- @adrian6j60

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Link-uri utile

    Ne gasesti pe

    © opozitia.net | All rights reserved.
    CONECTARE
    Bine ați venit! Autentificați-vă in contul dvs