Batista pe țambal în cel mai clasic stil românesc

Președintele Iohannis a evitat să confirme, până acum, întâlnirea solicitată de liderii de sindicat din învățământ. Dacă va veni, totuși, înseamnă că-i foarte arogant și total lipsit de maniere. Dacă nu va veni, este și mai grav.

Negocierile (în caz că pot fi numite astfel) denotă o bătaie de joc crasă la adresa cadrelor didactice. Cea mai nouă ”ofertă” a guvernului Ciucă echivalează cu încă 1.500 de lei lipiți pe fruntea fiecărui dascăl grevist, pe lângă cei 2.500 de lei promiși. Este fix la ca la o nuntă de interlopi. Imaginați-vi-l pe Marius Nistor, președintele Federației Spiru Haret, cântând melodia ”S-a umplut lumea de șmecheri”, în timp ce generalul Ciucă, puțin abțiguit, îi mai îndeasă câteva bancnote de 100 de euro. Căci, nu-i așa, banii de mituit clasa muncitoare provin din fonduri europene, după cum ne-a asigurat guvernul.

Asistăm la un efort spraomenesc al puterii de la Palatul Victoria, care ar fi putut dirija fondurile respective (4.000 de lei per cap de profesor) direct către Kiev, sub formă de arme și muniții. Doar suntem în război cu rușii, nu cu cadrele didactice iresponsabile.

Profesorii greviști ar trebui să știe că în spatele agitației liderilor de sindicat stau legăturile strânse cu sistemul ”politic+servicii speciale”, plus un nivel de trai chiar peste cel al magistraților. Așadar, ține doar de greviști să decidă dacă înghit gălușca pe care le-o furnizează liderii lor sau continuă să-și apere interesele până la capăt.

După cum ne amintim, inițial se vorbea despre majorări salariale de 50%. Au urmat primele runde ne gocieri și s-a ajuns, ca printr-o minune, la un minim de 25%. Ultima pretenție a liderilor de sindicat a coborât iarăși brusc, până pe la 16%, salariul unui profesor debutant urmând să urce, în cel mai fericit caz, de la 2.400 la 2.800 de lei în mână. Practic, tânărul cadru didactic ar putea primi diferența de 400 de lei în avans pe 10 luni, din fonduri europene, cu condiția să renunțe la grevă. Și să plece într-o binemeritată vacanță la 2 Mai, cu cortul, pe banii părinților. Bravos națiune, halal să-ți fie!

Așadar, ultimele runde de negocieri pornesc de la un prag de 16%, foarte mic în raport cu ceea ce s-a vrut a fi o echilibrare a veniturilor în raport cu alți bugetari cu studii superioare. Și în raport cu ipocrizia și demagogia politicienilor, care pretind că fără educație suntem ca și morți.

Profesorii se pot gândi de-acum la un maxim de 10% în plus. Cu condiția ca președintele Iohannis să intervină, iar generalul Ciucă să renunțe, momentan, la câteva tancuri, rachete și submarine. Însă după cum arată amenințările ministrului Deca (”vom prelungi anul școlar dacă va fi nevoie”), cel mai probabil cadrele didactice vor trebui să fie extaziate cu pomana de patru mii de lei în două tranșe. Cu mulțumiri din suflet d-nei Ursula von der Leyen, cel mai războinic politician pe care l-a avut Europa de la Stalin și Hitler încoace.

Altfel, se va așterne praful și peste greva asta, prima din ultimii 16 ani. Liderii se vor întoarce la casele lor de vacanță și la excursiile în jurul lumii, politicienii vor bifa încă un ”succes”, iar profesorii vor respira ușurați: ”Hai că-i bine, băi nene! În fond, am primit ceva mai mult decât nimic”.

…………………
ZIUA 9 / Campania de strângere de fonduri ”10 zile de donații pentru 100 de zile de Opoziție” continuă. Până acum s-au strâns 1.454 euro dintr-un total de 3.000. Vă mulțumesc mult.

Cum puteți sprijini proiectul Patrioților

Platforma Opozitia.net depinde exclusiv de donațiile Patrioților. Ea va exista cât timp VOI veți considera că are sens să existe. Fiecare donație, cât de mică, ne aduce mai aproape de Libertatea de altădată. Ne ajută să avem o voce din ce în ce mai puternică. Ne ajută să rezistăm în fața ofensivei nemaintâlnite din partea Globaliștilor fără niciun Dumnezeu.

Donează prin

Donează prin Transfer Bancar:

Conturi ING BANK
RO70INGB0000999906930786 (RON)
RO65INGB0000999911989038 (EUR - SWIFT INGBROBU)

Donează prin Revolut

Tel: 0791.287.318 --- @adrian6j60

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Link-uri utile

    Ne gasesti pe

    © opozitia.net | All rights reserved.
    CONECTARE
    Bine ați venit! Autentificați-vă in contul dvs