Rusia și China vs Statele Unite – Răzbunarea tocilarilor, partea a doua

Îmi voi cere scuze de la început pentru că am folosit filmul din 1984, Revenge of the Nerds, ca un portret premonitoriu al relației de putere în schimbare care favorizează Rusia și China și pune Statele Unite într-un dezavantaj neașteptat. Dar cred că este o metaforă potrivită. Filmul original portretiza un grup de studenți foarte inteligenți, talentați din punct de vedere tehnic, care erau evitați și chinuiți de frățiile populare – populate de băieții de aur chipeși și îngâmfați și de atleții fără creier. Efortul tocilarilor de a-și organiza propria frăție a fost combătut de frățiile stabilite, adesea prin violență și sabotaj, dar, în cele din urmă, creierul și determinarea lor au învins establishmentul privilegiat, care credea că mușchii și drepturile lor le vor menține dominația.

Presupun că cea mai mare diferență față de filmul original este că Rusia și China au arme nucleare. Tocilarii nu aveau arme nucleare, ci doar inteligență. Așa că ei nu își bazează încercarea de a se desprinde de sub controlul Occidentului doar pe inteligența lor tehnologică, ci au și forța militară pentru a riposta dacă este necesar. Țările se aliniază pentru a se alătura BRICS, cu Rusia și China în frunte, și pentru a crea o nouă ordine financiară internațională independentă de controlul (și intimidarea) Washingtonului.

Cei mai mulți oameni din Occident nu sunt conștienți de schimbările cutremurătoare care au loc în întreaga lume și reprezintă o respingere a ”ordinii internaționale” controlate și dominate de SUA, ordine creată în urma celui de-al Doilea Război Mondial. Statele Unite au declanșat fără să vrea această avalanșă prin interzicerea Rusiei de a face parte din Societatea pentru Telecomunicații Financiare Interbancare Mondiale (SWIFT), principalul sistem de transmitere a transferurilor electronice între bănci. Rusia și China au reacționat la această măsură coercitivă prin intensificarea eforturilor lor, împreună cu celelalte țări BRICS, pentru a crea un sistem alternativ care să ocolească SWIFT și atotputernicul dolar.

Efortul de a se elibera de sub controlul SUA se accelerează. La începutul anului, Brazilia a încheiat un acord cu China pentru a nu mai folosi dolarul american ca monedă de rezervă în comerțul lor bilateral. Arabia Saudită a încheiat acorduri similare cu alte țări, iar India plătește rupii pentru petrolul Rusiei. The Middle East Spectator relatează în această seară că Iranul și Indonezia au convenit să nu mai folosească dolarul american în relațiile lor comerciale reciproce. Cu alte cuvinte, o mulțime de țări fac coadă pentru a cumpăra plăcintă rusească și chineză.

O altă notă ironică relevantă pentru filmul original. Succesul tocilarilor în crearea noii lor frății a fost posibil datorită alianței lor cu o frăție de negri la nivel național.

Națiunile africane își fac un punct de vedere în a respinge presiunea exercitată de foștii lor stăpâni coloniali europeni și îmbrățișează ofertele rusești și chinezești de a li se alătura în crearea unei Noi Ordini Mondiale. Și care este răspunsul Statelor Unite? Mai multe intimidări și amenințări. Cred că am ajuns la un punct de cotitură istoric în care țările din Africa vor pune o anumită distanță între ele și Washington și își vor extinde relațiile diplomatice și economice atât cu Rusia, cât și cu China. Cred că era Pax Americana se apropie de un sfârșit rușinos.

………………………

Un articol de Larry C. Johnson, veteran al CIA și al Biroului de combatere a terorismului din cadrul Departamentului de Stat. Este fondatorul și directorul BERG Associates, firmă înființată în 1998. Larry a asigurat timp de 24 de ani instruirea comunității de operațiuni speciale a armatei americane.

Cum puteți sprijini proiectul Patrioților

Platforma Opozitia.net depinde exclusiv de donațiile Patrioților. Ea va exista cât timp VOI veți considera că are sens să existe. Fiecare donație, cât de mică, ne aduce mai aproape de Libertatea de altădată. Ne ajută să avem o voce din ce în ce mai puternică. Ne ajută să rezistăm în fața ofensivei nemaintâlnite din partea Globaliștilor fără niciun Dumnezeu.

Donează prin

Donează prin Transfer Bancar:

Conturi ING BANK
RO70INGB0000999906930786 (RON)
RO65INGB0000999911989038 (EUR - SWIFT INGBROBU)

Donează prin Revolut

Tel: 0791.287.318 --- @adrian6j60

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Link-uri utile

    Ne gasesti pe

    © opozitia.net | All rights reserved.
    CONECTARE
    Bine ați venit! Autentificați-vă in contul dvs