Politicienii sunt din nou în complicitate, în secret, cu cei puternici

Un comentariu de Norbert Häring, jurnalist independent din Germania

În weekend, până pe 21 mai, politicieni de rang înalt, inclusiv germani, s-au întâlnit la Lisabona, în spatele ușilor închise, cu Bilderbergers, puternicii din mass-media, corporații, servicii militare și de informații din America de Nord și Europa, în mod complet ”privat”, adică fără a fi nevoiți să dea socoteală în mod democratic. Sunt făcute publice doar lista participanților și o agendă concisă. Lista participanților oferă cel puțin o perspectivă interesantă asupra raportului de forțe din regiunea nord-atlantică.

Reuniunea are loc anual, începând din urmă cu 70 de ani. Reprezentanți ai unor mass-media importante au fost prezenți, conform listei de participanți, dar fără a relata de la fața locului. Se aplică regula Chatham House. Ai voie să folosești ceea ce înveți, dar nu ai voie să dezvălui de unde ai luat informațiile. Fenomenul este, desigur, extrem de neplăcut pentru oamenii care ar dori să știe ce interese se află în spatele a ceea ce citesc în ziar sau în revistă.

Presa anglo-saxonă cu putere de stabilire a agendei internaționale, cum ar fi The Economist și Financial Times, sunt participanți obișnuiți, adesea – ca în acest an – cu mai mulți reprezentanți. În plus, agenția de știri Bloomberg intră în această categorie. Anne Appelbaum, de la The Atlantic, este, de asemenea, probabil să fie prezentă, datorită contactelor sale foarte apropiate în mediul militar și al serviciilor de informații. Directorul grupului Springer (Bild, Welt, printre altele) este, de asemenea, un participant obișnuit.

Deoarece reuniunile Bilderberg se ocupă în mod regulat de marile probleme geopolitice și geoeconomice și, în general, doar nivelul de conducere de vârf este reprezentat acolo, cu excepția, eventual, a politicii, se pot trage cu siguranță concluzii cu privire la personajele cu adevărat importante.

Ministrul Cancelariei a fost prezent

Din partea Germaniei, în acest an au fost prezenți trei politicieni și patru manageri de top din cadrul unor corporații: Deutsche Bank, Axel Springer, BASF și Merck.

Politicienii au fost ministrul Cancelariei, Wolfgang Schmidt (SPD), membrul Bundestagului Norbert Röttgen (CDU), vicepreședinte al Atlantik-Brücke (un șoim al politicii externe) și Anton Hofreiter (Verzi), președintele Comisiei pentru afaceri europene din Bundestag.

Printre șefii de guvern s-au numărat Mark Rutte din Țările de Jos, Mette Frederiksen din Danemarca și Sanna Marin din Finlanda.

Mulți șefi de guvern par să se ferească de reuniune de când au fost publicate listele de participanți. Din acest motiv, cel de-al doilea nivel de miniștri este mult mai bine reprezentat în politică decât în corporații. În esență, vin doar șefii de guvern care nu au nicio reputație de pierdut în ceea ce privește apropierea excesivă de interesele corporatiste, cum ar fi Mark Rutte, care pune în mod deschis și explicit în aplicare agenda agricolă a Forumului Economic Mondial împotriva fermierilor săi, sau Young Global Leader al Forumului Economic Mondial, Sanna Marin, și, desigur, Chrystia Freeland, care nu găsește nimic rău în a face parte din consiliul de administrație al lobby-ului corporatist Forumul Economic Mondial (pe lângă funcțiile sale de ministru canadian de finanțe și șef adjunct al guvernului).

Pe de altă parte, centrele de putere ale UE sunt foarte bine reprezentate, cu vicepreședintele și comisarul pentru relații externe al Comisiei, Josep Borrell, președintele Eurogrupului, Paschal Donohoe, președintele Parlamentului European, Roberta Metsola, și comisarul pentru energie, Paolo Gentilioni.

În mod remarcabil, ministrul de externe din umbră al Partidului Laburist britanic, David Lammy, a fost deja invitat și a participat. Bilderbergerii construiesc în avans atunci când o schimbare de putere devine probabilă.

Este important de remarcat că există o alternativă bună pentru politicienii de top care se feresc de reputația proastă a reuniunilor Bilderberg, dar care doresc totuși să se înhăiteze cu cele mai puternice corporații. Forumul Economic Mondial a organizat pentru ei o rundă de camaraderie cu șefii corporațiilor în cadrul reuniunilor anuale de la Davos, despre care aproape nimeni nu știe și despre care nimeni nu relatează: IGWEL – abrevierea în limba engleză pentru Informal Gathering of World Business Leaders.

Faptul că președintele Forumului Economic Mondial, Børge Brende, a participat la reuniunea Bilderberg, pe lângă președinta Forumului, dna Freeland, contribuie la corelarea celor două runde.

Ceea ce am scris anul trecut cu aceeași ocazie se aplică fără modificări:

”Chiar trebuie să credem că oficialii reprezintă cu determinarea și independența cuvenite interesele financiare, fiscale și de protecție a datelor ale cetățenilor UE în fața unor corporații precum Pfizer, Facebook și Goldman Sachs, după ce tocmai au cochetat cu acestea și, probabil, au fost făcuți să înțeleagă cât de importante sunt corporațiile digitale, farmaceutice și financiare americane pentru păstrarea dominației geopolitice a Occidentului valoric? Bineînțeles că șefii CIA și NATO trebuie să poată discuta lucruri în secret cu reprezentanții UE. Dar ar trebui ca Facebook, Pfizer, Goldman Sachs, BP și Palantir să fie cu adevărat acolo? Nu există nicio teorie a democrației care să justifice un astfel de format.”

Centrele de putere

Dacă ne uităm la ce corporații sunt (în mod regulat) reprezentate avem o imagine destul de bună a industriilor și firmelor care sunt fie deosebit de puternice, fie deosebit de importante pentru cei puternici. În mod tradițional, de departe cei mai mulți participanți provin în mod regulat din sectorul financiar. Are sens, deoarece alocarea și reținerea resurselor financiare decise de acest sector este asociată cu o mare putere, teoretic.

Goldman Sachs este prezent în mod regulat cu mai mulți reprezentanți, de data aceasta cu doi. Deutsche Bank și Axa din Franța au, de asemenea, un abonament. Agenția de rating S&P a fost prezentă, la fel ca și IFRS, o fundație pentru standardizarea normelor contabile. Puterea celor două organizații poate fi cu greu supraestimată, dar de obicei este mult subestimată. De asemenea, a fost prezent și investitorul libertarian în tehnologie Peter Thiel.

În ceea ce privește cifrele, al doilea sector ca mărime este mass-media. Cu toate acestea, dacă ar fi să luăm în considerare uriașa capitalizare de piață, adică puterea unor corporații precum Google și Microsoft, industria supravegherii digitale ar fi pe primul sau al doilea loc. În afară de cele două menționate, au fost reprezentate și stelele căzătoare ale inteligenței artificiale, Open AI și Deep Mind, precum și Palantir, o companie care lucrează chiar mai strâns decât celelalte cu armata și serviciile de informații.

Serviciile militare și de informații, în special cele din SUA, sunt, de asemenea, foarte puternic și foarte bine reprezentate la reuniunile Bilderberg.

O listă ordonată

Pentru o mai bună imagine de ansamblu, am clasificat o mare parte din cei aproximativ 130 de participanți. Nu sunt incluși profesorii (Harvard este deosebit de important aici, desigur), fundațiile (Carnegie Endowment etc.) și corporațiile din sectoarele mai slab reprezentate. Aceasta nu a fost însă o cercetare, ci doar o sortare relativ rapidă și nu neapărat în întregime sistematică și fără erori.

Sectorul financiar

Deutsche Bank AG: Achleitner, Paul M.

Goldman Sachs: Barroso, José Manuel

Goldman Sachs Waldron, John (SUA)

S&P Global; Yergin, Daniel (SUA)

Prudential plc;; Vadera, Shriti (GBR), președinte,

Thiel Capital LLC; Thiel, Peter (SUA)

Banco Santander SA: Botín, Ana P.

DNB ASA: Braathen, Kjerstin

AXA SA: Buberl, Thomas

Newbridge Advisory Ltd; Sawers, John (GBR)

CVC Capital Partners; Rappard, Rolly van (NLD), co-fondator și copreședinte

PSP Investments; Orida, Deborah (CAN)

Administratorii Fundației IFRS; Liikanen, Erkki (FIN)

Skandinaviska Enskilda Banken AB; Wallenberg, Marcus (SWE)

Brookfield Asset Management: Carney, Mark

Institutul Montaigne: Castries, Henri de (FR)

KBC Group NV: Debackere, Koenraad (BEL)

Acciona SA: Entrecanales, José M. (ESP)

Aker ASA: Eriksen, Øyvind (NOR)

AXA: Gosset-Grainville, Antoine (FRA), președinte,

Nova Credit Inc: Goulimis, Nicky (GRC)

Citadel LLC: Griffin, Kenneth (SUA)

Zeno Partners; Moreira, Duarte (PRT)

ASML Holding NV; Wennink, Peter (NLD)

Tehnologie de supraveghere (IT, AI)

Palantir Technologies Inc; Karp, Alex (SUA)

OpenAI; Altman, Sam (SUA)

DeepMind, Hassabis, Demis (GBR)

Microsoft Corporation; Nadella, Satya (SUA)

Google LLC; Schmidt, Eric E. (SUA)

Media

Axel Springer SE: Döpfner, Mathias (DEU)

Kurier; Salomon, Martina (AUT)

Bloomberg LP; Micklethwait, John (SUA)

The Economist; Joshi, Shashank (GBR)

The Economist; Minton Beddoes, Zanny (GBR)

Financial Times; Rachman, Gideon (GBR)

Financial Times; Yang, Yuan (GBR)

The Atlantic; Applebaum, Anne (SUA)

Site-ul de știri T24; Yinanç, Barçin (TUR)

La7 TV; Gruber, Lilli (ITA),

Le Temps, Holzen, Madeleine von (CHE)

Warner Bros. Discovery Polonia, Kieli, Kasia (POL)

Umicore și Mediahuis; Leysen, Thomas (BEL)

El Español; Ramírez, Pedro J. (ESP)

Servicii militare/secrete

Directorul Serviciului Național de Informații, Haines, Avril D. (SUA),

Comandantul suprem al forțelor aliate din Europa: Cavoli, Christopher

Consiliul Național de Securitate (SUA): Chhabra, Tarun

Agenția pentru securitatea cibernetică și securitatea infrastructurii: Easterly, Jen (SUA)

GCHQ: Fleming, Jeremy (GBR)

Kissinger Associates Inc.: Kissinger, Henry A. (SUA)

Kravis, Henry R. (SUA), copreședinte, KKR & Co. Inc.

NATO; Stoltenberg, Jens, secretar general,

Consiliul Național de Securitate; Wright, Thomas (SUA), director principal pentru planificare strategică,

Energie

Shell plc; Beurden, Ben van (NLD)

Vattenfall AB: Borg, Anna

BP plc; Looney, Bernard (GBR)

TotalEnergies SE; Pouyanné, Patrick (FRA)

Green Power Denmark, Jensen, Kristian (DNK)

Cum puteți sprijini proiectul Patrioților

Platforma Opozitia.net depinde exclusiv de donațiile Patrioților. Ea va exista cât timp VOI veți considera că are sens să existe. Fiecare donație, cât de mică, ne aduce mai aproape de Libertatea de altădată. Ne ajută să avem o voce din ce în ce mai puternică. Ne ajută să rezistăm în fața ofensivei nemaintâlnite din partea Globaliștilor fără niciun Dumnezeu.

Donează prin

Donează prin Transfer Bancar:

Conturi ING BANK
RO70INGB0000999906930786 (RON)
RO65INGB0000999911989038 (EUR - SWIFT INGBROBU)

Donează prin Revolut

Tel: 0791.287.318 --- @adrian6j60

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Link-uri utile

    Ne gasesti pe

    © opozitia.net | All rights reserved.
    CONECTARE
    Bine ați venit! Autentificați-vă in contul dvs