Corupție sau dopaj în dosarul Halep?

Haideți să facem abstracție de trăsăturile de caracter ale Simonei Halep și să ne concentrăm puțin pe campioana de tenis care reprezintă România.

Oricum am privi cazul de dopaj, ce rezultă foarte clar din atitudinea Agenției Internaționale de Integritate a Tenisului (ITIA) este că CINEVA a făcut tot posibilul ca s-o umilească pe Halep. Să o scoată din circuit cât mai mult timp posibil. Practic, ITIA continuă în mod nejustificat să-i încalce dreptul de a se apăra. Audierea programată pe 28 mai a fost amânată a treia oară, fără ca avocații jucătoarei de tenis să poată interveni.

Acest organism internațional, teoretic independent, are sediul la Londra și e condus, din februarie 2023, de Karen Moorhousese (după ce 14 ani a lucrat în cadrul Ligii de Rugby din Marea Britanie). ITIA are 35 de angajați și trei directori principali. Dintre ultimii, Nicole Sapstead se ocupă de cazurile de dopaj. Deci e de presupus că Nicole a luat (sau măcar a supervizat) toate deciziile în cazul Simonei Halep. De remarcat că Nicole Sapstead a lucrat mai mulți ani în cadrul UK Anti-Doping (UKAD), în calitate de director executiv, înainte de a ajunge la ITIA.

Cu toate că testele antidoping sunt la ordinea zilei în sport (și în special în tenis), Nicole Sapstead pare să nu fie mulțumită doar cu atât. Ea încă din 2015 a făcut presiuni asupra federațiilor internaționale de atletism, spre exemplu, pentru introducerea ”pașaportului biologic” în campania de combatere a consumului de droguri. Pașaportul biologic este un dosar electronic cu rezultatele testelor individuale de urină și sânge. El poate urmări profilul unui sportiv, poate stabili nivelurile ”normale” și poate detecta eventualele variații. Spre deosebire de testele clasice antidoping, interpretarea pașapoartelor biologice necesită intervenția unor experți și este, prin urmare, relativ subiectivă.

Firicel Tomai, fostul antrenor al Simonei Halep, spune că pașaportul biologic al tenismenei a fost analizat în urmă cu câteva luni, fără a exista suspiciuni cu privire la un eventual dopaj. Și Patrick Mouratoglou susține aceeași variantă, arătând că un expert independent a studiat recent dosarul medical cu analizele Simonei și l-a găsit ”curat”. Însă specialiștii consultați de Nicole Sapstead pretind altceva.

Ce rezultă cu claritate este că în ciuda declarațiilor oficiale ale d-nei Sapstead, instituția dumneaei nu doar că nu tratează cazul cu celeritate (Halep insistă să-și dovedească nevinovăția), dar face totul pentru a prelungi ancheta. Verdictul final aproape că se citește printre rânduri, după noua acuzație scoasă din joben și tergiversarea inadmisibilă a întregului proces.

Păstrând proporțiile, dacă ne referim la cazul Djokovic orice abuzuri sunt posibile. Oricât de mari. În instituții ca Agenția Internațională de Integritate a Tenisului lucrează oameni cu nimic supranaturali. Ei pot greși neintenționat sau pot fi influențați/corupți.

Cele mai vehiculate teorii menite să explice comportamentul dubios al ITIA fac trimitere la o posibilă relație amoroasă între Simona Halep și Patrick Mouratoglou. Ultimul e cunoscut drept ”mare crai”, după ce a fost cuplat cu o altă elevă de-a sa, celebra Serena Williams. Practic, unii comentatori spun că fie Serena, fie soția lui Mouratoglou, ar fi intervenit la directori din cadrul ITIA (poate chiar la Nicole Sapstead) pentru a îngropa cariera Simonei Halep. Cu bani mulți sau doar pe bază de ”prietenie”.

Între răzbunarea iubitelor lui Mouratoglou și eventualitatea ca Halep să se fi drogat, parcă prima variantă are o doză mai mare de credibilitate. Pentru că altfel nu există nicio explicație pentru comportamentul aberant al d-nei Nicole Sapstead, director anti-doping în cadrul ITIA.

Cum puteți sprijini proiectul Patrioților

Platforma Opozitia.net depinde exclusiv de donațiile Patrioților. Ea va exista cât timp VOI veți considera că are sens să existe. Fiecare donație, cât de mică, ne aduce mai aproape de Libertatea de altădată. Ne ajută să avem o voce din ce în ce mai puternică. Ne ajută să rezistăm în fața ofensivei nemaintâlnite din partea Globaliștilor fără niciun Dumnezeu.

Donează prin

Donează prin Transfer Bancar:

Conturi ING BANK
RO70INGB0000999906930786 (RON)
RO65INGB0000999911989038 (EUR - SWIFT INGBROBU)

Donează prin Revolut

Tel: 0791.287.318 --- @adrian6j60

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Link-uri utile

    Ne gasesti pe

    © opozitia.net | All rights reserved.
    CONECTARE
    Bine ați venit! Autentificați-vă in contul dvs