Prioritatea numărul 1 a României este războiul SUA – Rusia

Este panică la Palatul Victoria, la Cotroceni și în redacțiile mass-media MSM. După 18 de ani de tăcere complice, inexplicabilă, sindicaliștii din învățământ își cer drepturile tocmai în momentul în care România are cu totul alte priorități.

Înarmarea fără precendent, într-un timp record, recrutările pentru armată și funcționarea Ministerului Apărării în regim de război, furnizarea de ajutoare substanțiale către Ucraina și Rep. Moldova, implementarea la foc automat a centralei atomice experimentale de lângă Târgoviște – toate acestea reprezintă cheltuieli bugetare imense, de zeci de miliarde de euro. Pentru a le face față în condițiile micșorării veniturilor pe primele luni din 2023, guvernul Ciucă se pregătea să taie drastic diverse cheltuieli, cu excepția pensiilor și a salariilor. Colac peste pupăză, greva din învățământ a stricat complet calculele coaliției PSD+PNL=LOVE.

Dacă vă imaginați că generalul Ciucă o să renunțe la câteva tancuri Abrams sau rachete Patriot pentru salariile profesorilor, atunci nu știți cum funcționează relația de vasalitate cu partenerul strategic. Este ca în armată: ordinele se execută, nu se discută!

Din nefericire, România se află în imposibilitatea de a-și susține cheltuielile de război din ce în ce mai umflate pe baza unor împrumuturi la dobânzi maxime. Sună a faliment curat. Așa că trebuie să jongleze cu aceleași cifre în scădere abruptă. Iar acum guvernul se află cu spatele la zid: are prea puține argumente pentru a justifica respingerea solicitărilor greviștilor și în același timp nu dispune de resurse. În plus, premierul Ciucă se bazează doar pe un singur partener de dialog. Și asta pentru că în prezența războinicilor de la Casa Albă nici măcar nu îndrăznește să deschidă gura, darămite să le mai spună că are o problemă uriașă cu profesorii ”indisciplinați”.

Este incredibil tupeul cu care premierul Ciucă i-a anunțat pe sindicaliști, la negocieri, că ”Educația este prioritatea numărul unu a Executivului”. Nu, domnule general, se vede din avion: prioritatea numărul 1 a regimului Iohannis este războiul din Ucraina, cu consecințele de rigoare. România cheltuie miliarde de euro la comanda Casei Albe, fără să crâcnească, fără să aibă o minimă responsabilitate, un minim proces de conștiință în raport cu adevăratele nevoi ale cetățenilor.

Demagogie și ipocrizie la cote maxime. Poftim discurs de premier, la negocierile de ieri: ”(…) Este vorba de viitorul copiilor, este vorba de liniștea părinților și este vorba de ceea ce proiectăm pentru țara noastră, iar asta nu se poate face decât prin educație. Am dat un semnal clar că educația este prioritatea noastră numărul unu, alături de sănătate. (…) Nu putem să lăsăm copiii suspendaţi în prag de examen şi înainte de finalul anului de învăţământ pentru că nu avem soluţii”.

E de așteptat ca ”sistemul” (aka securiștii vechi și noi) să facă presiuni mari asupra liderilor de sindicat. Să folosească expresii binecunoscute, ca ”interesul național”, ”apărarea securității țării”, ”importanța parteneriatului strategic” ș.a.m.d. De urmărit dacă vor ajunge la un compromis.

Astăzi se dă votul final în Senat pentru Legile Educației. Există amendamente legate de creșterea salariilor, așa că regimul Iohannis ar putea rezolva problema în cel mai firesc mod cu putință. Iar resurse se pot găsi prin tăierea pensiilor speciale, a risipei din bani publici pentru clientela de partid și a cheltuielor nefirești, nesimțite, în stil mafiot, legate de războiul din Ucraina.

Este jaf la drumul mare să dăm 2,4 miliarde euro pe două submarine (altfel greu de justificat în contextul situației din Marea Neagră), când întregul buget al Educației pe 2023 se ridică la doar 6,8 miliarde.

Să spui că Educația reprezintă prioritatea numărul 1 într-un stat complet militarizat și vasalizat este ca și cum ai pretinde că Iohannis ar fi trebuit să meargă cu bicicleta în turneul din America Latină, cu d-na Carmen pe ghidon.

Cum puteți sprijini proiectul Patrioților

Platforma Opozitia.net depinde exclusiv de donațiile Patrioților. Ea va exista cât timp VOI veți considera că are sens să existe. Fiecare donație, cât de mică, ne aduce mai aproape de Libertatea de altădată. Ne ajută să avem o voce din ce în ce mai puternică. Ne ajută să rezistăm în fața ofensivei nemaintâlnite din partea Globaliștilor fără niciun Dumnezeu.

Donează prin

Donează prin Transfer Bancar:

Conturi ING BANK
RO70INGB0000999906930786 (RON)
RO65INGB0000999911989038 (EUR - SWIFT INGBROBU)

Donează prin Revolut

Tel: 0791.287.318 --- @adrian6j60

  1. Eu am o curiozitate in legatura cu sistemul de invatamant: natalitatea a scazut, copii sunt mult mai putini (+ multi dintre ei sunt plecati cu parintii in afara si doar figureaza in bazele de date ca si cetateni romani minori), dar numarul cadrelor didactice creste de la an la an! Pentru mine e un paradox!
    Si mai am unul sau doua! Primul: de ce pana acum vreo 15 ani puteau fi 34 – 36 de copii intr-o clasa (si va garantez ca invata si carte cine dorea sa invete) si acum nu se mai poate? Al doilea: de ce e o problema ca intra profesorii in greva si „nu avem cu cine lasa copii”? Pai ce trimiti copii la scoala pentru ca nu ai cu cine ii lasa? Sau ii trimiti ca sa fie educati? Scoala nu este dadaca unora! Scoala este pentru a educa copii nu pentru a avea unii cu cine isi lasa odraslele!
    Inainte sa trantesti plozi te gandesti: am cu ce sa il cresc? Cu cine sa il las? Cu ce sa ii platesc educatia? Asa orice idiot sau idioata poate da din fund 5 minute si apoi sa se numeasca parinte!

    • Da cam ORICE idiot si idioata dau din cur 5 minute si scot un plod! Pacat.ca s a ajuns aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Link-uri utile

Ne gasesti pe

© opozitia.net | All rights reserved.
CONECTARE
Bine ați venit! Autentificați-vă in contul dvs