Familia Biden, milioane de euro primite netransparent de la cetățeni străini

Un material de Brooke Singman și Kelly Phares, pentru Fox News

Președintele Comisiei de Supraveghere a Camerei, James Comer, investighează ”traficul de influență și schemele de afaceri” ale familiei Biden.

Comisia de supraveghere și responsabilitate din Camera Reprezentanților afirmă că familia Biden și asociații săi au creat peste 20 de companii și au primit peste 10 milioane de dolari de la cetățeni străini în perioada în care Joe Biden a ocupat funcția de vicepreședinte. Unele dintre aceste plăți ar putea indica încercări ale familiei Biden de a ”face trafic de influență”.

Președintele comisiei, James Comer, republican din Kentucky, a publicat o notă înainte de conferința sa de presă de miercuri, care include noi informații din ancheta sa privind ”traficul de influență și schemele de afaceri ale familiei Biden”. Memorandumul spune că familia Biden pare să fi luat măsuri pentru a ”ascunde sursa și suma totală primită de la companiile străine”.

Comisia a citat patru bănci diferite ca parte a investigației sale și a primit ”mii de înregistrări ca răspuns”. Aceste citații au fost ”adaptate la anumite persoane și companii care s-au angajat în activități de afaceri cu membrii familiei Biden și cu asociații lor de afaceri”, se arată în memoriu.

Membrii familiei Biden și asociații de afaceri ”au creat o rețea de peste 20 de companii – majoritatea erau societăți cu răspundere limitată formate în timpul vicepreședinției lui Joe Biden”.

Comisia a afirmat că aceste companii au fost înființate în cea mai mare parte în Delaware și Washington, D.C., cu ajutorul partenerilor de afaceri ai lui Hunter Biden, Rob Walker și James Gilliar.

”După ce a preluat funcția de vicepreședinte în 2009, înregistrările arată că Hunter Biden și asociații săi au format cel puțin 15 companii”, se arată în memoriu. Printre companii se numără Lion Hall Group LLC; Owasco P.C.; Robinson Walker, LLC; Skaneateles, LLC; Seneca Global Advisors, LLC; Rosemont Seneca Partners, LLC; Rosemont Seneca Principal Investments LLC; Rosemont Seneca Bohai, LLC; Hudson West III, LLC; Hudson West V, LLC; CEFC Infrastructure Investment (US) și altele.

”Înregistrările bancare arată că familia Biden, asociații lor și companiile respective au primit peste 10 milioane de dolari de la companii ale unor cetățeni străini”, se arată în memoriu. Comisia a identificat plăți către membrii familiei Biden de la companii străine ”în timp ce Joe Biden a fost vicepreședinte și după ce a părăsit funcția publică”.

”Familia Biden a folosit companiile asociaților de afaceri pentru a primi milioane de dolari de la companii străine”, se arată în memoriu, adăugând că familia Biden ”a primit plăți din ce în ce mai consistente de-a lungul timpului, în diferite conturi bancare”.

”În unele cazuri, asociații lui Biden ar fi primit depozite semnificative din surse străine în conturile lor bancare și apoi ar fi transferat plăți mai mici în conturile bancare ale lui Biden”, se arată în memoriu. ”Aceste tranzacții financiare complicate și aparent inutile par a fi un efort concertat de a ascunde sursa și suma totală primită de la companiile străine”.

Memoriul a precizat că cetățenii chinezi și companiile ”cu legături semnificative cu serviciile de informații chineze și cu Partidul Comunist Chinez au ascuns sursa fondurilor prin stratificarea companiilor naționale cu răspundere limitată”.

Comisia spune că investighează ”structura corporativă opacă a anumitor companii afiliate lui Biden, legăturile complicate ale acestor companii între ele, dacă aceste companii au ținut registre și evidențe contabile și de ce anumiți cetățeni străini au căutat să se asocieze și să se implice în afaceri cu anumiți membri ai familiei Biden și cu companiile lor”.

Raportul a menționat că deja exsite semne că familia Biden ar fi putut colecta bani de la cetățeni străini care încearcă să influențeze politica americană. De exemplu, comisia a descoperit că Hunter Biden, prin intermediul asociatului său Rob Walker, a primit mai mult de 1 milion de dolari de la o companie străină controlată de Gabriel Popoviciu, care face obiectul unei anchete penale și al unei urmăriri penale pentru corupție în România. Vicepreședintele de atunci Joe Biden s-a întâlnit cu lideri români în 2014 și 2015 ”cu privire la corupția din țară”.

”Comitetul este preocupat de modelul familiei Biden de a curta afaceri în regiuni ale lumii în care vicepreședintele de atunci a avut un rol important și a influențat politica SUA”, se arată în nota de serviciu. ”Activitățile familiei Biden și ale asociaților din România poartă indicii clare ale unei scheme de trafic de influență în perioada 2015-2017”.

Comisia a constatat că, pe lângă faptul că Hunter Biden, James Gilliar și Rob Walker au primit fonduri străine, James Biden, Hallie Biden și ”alți membri ai familiei Biden” au primit, de asemenea, ”plăți de la entități străine”.

Memorandumul a inclus o defalcare a tranzacțiilor de la cetățeni și companii chineze și românești.

În mod specific, în ceea ce privește China, memoriul indică două persoane – Ye Jianming și Gongwen Dong – și avertizează că anumite afaceri chinezești reprezentau ”potențiale amenințări la adresa securității naționale americane”. Ambele persoane aveau legătură cu societatea mixtă a lui Hunter Biden cu compania energetică chineză CEFC.

Memorandumul a precizat că Ye avea ”legături strânse cu cele mai înalte niveluri ale Partidului Comunist Chinez și ar fi fost secretar general adjunct pentru o ramură internațională a Armatei Populare de Eliberare”. Ye a fost reținut de PCC în 2018.

”Soții Bidens au primit milioane de dolari de la parteneriatul lor chinezesc”, se arată în notă. ”Când Ye a fost reținut de chinezi, Hunter Biden a încercat apoi să se distanțeze de relația respectivă, susținând că nu a fost niciodată plătit de CEFC. Acest lucru era fals”.

Memorandumul a precizat că firma lui Hunter, Hudson West V, a primit o filă cec de 24 de milioane de dolari de la Ye. CEFC a virat ulterior 100.000 de dolari către Owasco, P.C. a lui Hunter.

Un raport al Senatului din 2020 spunea că, pe 8 august 2017, CEFC a virat aproape 5 milioane de dolari în contul bancar pentru Hudson West III, o firmă pe care Hunter Biden a deschis-o cu asociați chinezi.

Fox News Digital a raportat pentru prima dată în 2020 că Hunter Biden a cerut să se facă chei pentru noii săi ”colegi de birou”, enumerându-i pe tatăl său, pe Jill Biden și pe unchiul său, Jim Biden, pentru spațiul pe care intenționa să îl împartă cu Gongwen.

”Activitățile familiei Biden și ale asociaților în coordonare cu cetățenii chinezi și cu entitățile corporative ale acestora par a fi o încercare de a se angaja în înșelăciune financiară”, se arată în memoriu, adăugând că ”mai mulți membri ai familiei Biden au primit bani de la chinezi după ce au trecut prin contul firmei Robinson Walker, LLC”.

”În plus, Hunter Biden a primit bani direct în contul companiei sale de la o entitate controlată de chinezi”, adaugă memoriul.

”Comitetul va continua să se angajeze în procesul de colaborare cu cei care nu au cooperat cu investigația noastră”, se mai arată în nota de serviciu. ”Comitetul intenționează să adune înregistrări bancare suplimentare în viitorul apropiat și să continue să urmărească traseul banilor.”

”Comitetul se angajează să elimine frauda, risipa și abuzurile care există la cel mai înalt nivel al guvernului federal”, a menționat raportul.

Casa Albă a criticat investigația comisiei ca fiind ”lipsită de dovezi” și „motivată politic”. De asemenea, Casa Albă a susținut că președintele Biden nu a fost niciodată implicat în afacerile fiului său.

Cum puteți sprijini proiectul Patrioților

Platforma Opozitia.net depinde exclusiv de donațiile Patrioților. Ea va exista cât timp VOI veți considera că are sens să existe. Fiecare donație, cât de mică, ne aduce mai aproape de Libertatea de altădată. Ne ajută să avem o voce din ce în ce mai puternică. Ne ajută să rezistăm în fața ofensivei nemaintâlnite din partea Globaliștilor fără niciun Dumnezeu.

Donează prin

Donează prin Transfer Bancar:

Conturi ING BANK
RO70INGB0000999906930786 (RON)
RO65INGB0000999911989038 (EUR - SWIFT INGBROBU)

Donează prin Revolut

Tel: 0791.287.318 --- @adrian6j60

  1. Un mic detaliu care a scăpat autorului: sunt NOUĂ membri ai familiei Bideu acuzați de korupție. Asta DA Famiglie, să moară sicilienii de ciudă! Așteptăm cu interes investigarea famigliilor Clinton, Obama și Bush. Vă pot garanta detalii suculente pe lângă care korupția Bideilor este pistol cu apă.
    Iar la final mergem la ADEVĂRAȚII kriminali ai planetei, cei care trag sforile marionetelor de mai sus: Soros, Gates, Rockefeller, Rothschild, Morgan, Buffet, Walton, etc. Cei care stau în spatele BlackRock, Vanguard, State Street, BIS, etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Link-uri utile

Ne gasesti pe

© opozitia.net | All rights reserved.
CONECTARE
Bine ați venit! Autentificați-vă in contul dvs