Mesajul generalului Patrușev în legatură cu vulcanul Yellowstone

Mass-media a trecut mult prea ușor peste un episod recent, care ar putea deveni important în contextul războiului. Într-una dintre rarele ieșiri publice, secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei, Nikolai Patruşev, a comentat pe larg situația unui supervulcan din Statele Unite, deocamdată inactiv: Yellowstone.

Spre deosebire de generalii Pentagonului și de șefii serviciilor secrete americane, omologii lor de la Moscova preferă să evite reflectoarele. Ies la rampă doar când simt nevoia să transmită un mesaj extrem de important. Unul dintre acestea a fost lansat de generalul Patrușev, în interviul din Izvestia.

Deși mesajul a fost cât se poate de transparent, comentatorii l-au interpretat ca pe o ”teorie paranoică”: americanii ar vrea să cucerească Rusia întrucât vulcanul Yellowstone va erupe în curând și va distruge America de Nord.  

E foarte greu de crezut că cineva știe cu adevărat ”când” și ”dacă” va erupe. Deocamdată experții pretind că nu sunt semne evidente, îngrijorătoare. Însă generalul Patrușev altceva a vrut să le transmită politicienilor de la Washington: cum ar fi dacă în condiții limită, pus cu spatele la zid, Kremlinul ar provoca erupția catastrofală prin lansarea unei rachete nucleare fix în centrul vulcanului? Practic, Moscova ar avea nevoie doar de o singură bombă pentru a distruge un întreg continent. Ar fi oare posibil un astfel de scenariu?  

Iată ce a declarat Patruşev în cotidianul Izvestia: ”Observaţiile arată că, de-a lungul anilor, activitatea vulcanului creşte, magma din el se apropie de suprafaţă cu o viteză mare. Ţările occidentale, care cresc obsesiv numărul sancţiunilor, ar trebui să continue să coopereze în domeniul ştiinţific, inclusiv în domeniul geologiei. Un proverb englezesc spune că oamenii care trăiesc în case de sticlă nu ar trebui să arunce cu pietre. Washingtonul, care decide soarta altor state şi popoare, ar trebui să îşi amintească faptul că şi în Pompei vechii romani trăiau bine şi nu se fereau de desfrâu. Unii din America spun că Europa de Est şi Siberia ar fi cele mai sigure locuri de refugiu în cazul unei potenţiale erupţii. Acesta este, probabil, motivul pentru care elitele anglo-saxone caută să pună stăpânire chiar pe Rusia”. 

Conform Muzeului de Istorie Naturală din Londra, Yellowstone are capacitatea de a ”produce o erupție de magnitudine 8 pe indicele de explozivitate vulcanică, evacuând peste 1.000 de kilometri cubi de material”. Comparativ, erupția din 1991 a vulcanului Pinatubo (Filipine), cea mai puternică înregistrată în ultima sută de ani, a avut magnitudinea 6. Michael Poland, geofizician și cercetător responsabil la Yellowstone Volcano Observatory, a declarat pentru Live Science: ”Vulcaniii erup atunci când există suficient magma eruptibilă sub suprafață și presiune care să determine magma să urce. O erupție iminentă ar putea fi anunțată de mii de cutremure într-o perioadă scurtă de timp, în câteva săptămâni (în zonă au loc circa 2.000 de mici cutremure anual), atâta timp cât nu este vorba de o secvență de replici de la un eveniment tectonic. Acea seismicitate ar trebui să fie cuplată cu o deformare cu adevărat extremă a solului – zeci de centimetri în aceeași perioadă scurtă”. 

Cercetările publicate în revista Science în decembrie 2022 au constatat că în Yellowstone se află între 16 și 20 la sută rocă topită lichidă, mai mult decât se estimase anterior. Pe măsură ce magma se alimentează într-o cameră magmatică situată la aproximativ 6-10 kilometri sub parcul Yellostone, solul se umflă. Nivelul de activitate subterană recentă alimentează speculațiile privind posibilitatea unei erupții. În ultimul deceniu, vulcanul a continuat să crească în cel mai rapid ritm înregistrat vreodată.

Cu mii de ani în urmă, ultima explozie a supervulcanului Yellowstone a aruncat în aer o coloană fatală de cenușă fierbinte, rocă topită și gaze letale, la mii de metri în aer. Probabil că o treime din continentul american a fost aruncată în întuneric complet, potrivit livescience.com.

Brian Wilcox, fost membru al Consiliului consultativ al NASA privind apărarea planetară, spune că amenințarea supervulcanilor este substanțial mai mare decât amenințarea asteroizilor sau a cometelor. Specialiștii de la NASA au luat în calcul ”neutralizarea” vulcanului Yellowstone prin răcirea acestuia cu ajutorul apei. Însă procesul foarte costisitor, pe lângă faptul că ar dura sute de ani, implică forarea în interiorul supervulcanului. Iar respectiva forare ar putea fi chiar cauza declanșării erupției.

Așadar, dacă experții NASA se tem că un banal foraj ar fi potențial catastrofal, ce să mai spunem despre o bombă nucleară (sau chiar una clasică, de calibru mare) care să pice fix la țintă?

Cel mai probabil, acesta a fost mesajul lui Patrușev: haideți să încheiem războiul cât încă nu-i prea târziu. Să colaborăm în domeniul științei, unde geologii noștri v-ar putea ajuta. Aveți și voi multe puncte slabe, vi le cunoaștem, iar vulcanul Yellowstone se numără printre obiectivele aflate la îndemână. În fond, nu ne-ar costa mai mult de o rachetă Kalibr.

Cum puteți sprijini proiectul Patrioților

Platforma Opozitia.net depinde exclusiv de donațiile Patrioților. Ea va exista cât timp VOI veți considera că are sens să existe. Fiecare donație, cât de mică, ne aduce mai aproape de Libertatea de altădată. Ne ajută să avem o voce din ce în ce mai puternică. Ne ajută să rezistăm în fața ofensivei nemaintâlnite din partea Globaliștilor fără niciun Dumnezeu.

Donează prin

Donează prin Transfer Bancar:

Conturi ING BANK
RO70INGB0000999906930786 (RON)
RO65INGB0000999911989038 (EUR - SWIFT INGBROBU)

Donează prin Revolut

Tel: 0791.287.318 --- @adrian6j60

  1. Dar sa o trimita! Mă refer la rachetă! Sa nu mai stea pe gânduri. Cred ca atunci ne-am simți liberi cu adevărat pentru ca vor dispare acesti psihopați care au pus ghearele pe întreaga planetă. Iar guvernele slugarnice vor rămâne fără stăpâni. Lumea ar fi un loc mai bun fără americani.

    • Psihopatii sunt la davos si acolo doar partea vizibila. Sua sunt o unealta. Dupa ce pica sua, noua unealta se va numi China.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Link-uri utile

Ne gasesti pe

© opozitia.net | All rights reserved.
CONECTARE
Bine ați venit! Autentificați-vă in contul dvs