Strategia răcanului-șef și eșecul proiectului România Educată

Statul român condus de ofițeri de diverse grade și capacități intelectuale crede, în mod stupid, că la temelia progresului stau serviciile de informații, Justiția și armata. Educația rămâne un simplu moft. Un proiect prezidențial născut mort, din moment ce inițiatorul și-a înjghebat averea din meditații. Și consideră că aceasta este cea mai bună cale de urmat pentru profesori, părinți și elevi.

Politicienii noștri cel mult mediocri, bine ghidonați din umbră de ofițeri de același calibru, sunt pe cale să voteze noile legi ale educației după chipul și asemănarea lui Iohannis. Dacă inițial PSD s-a opus vehement introducerii examenului pentru ”elitele” de clasa a VIII-a capabile să suporte costurile meditațiilor, mai nou social-democrații au bătut palma cu liberalii ministrului Deca, în schimbul menținerii statutului rectorilor (mulți dintre ei afiliați sediului din Kiseleff). O bătaie de joc incredibilă la adresa copiilor și părinților rămași, ca de fiecare dată în ultimii 30 de ani, în afara conceptului de ”educație centrată pe interesele fundamentale ale elevului”.

Lobby-ul pentru profesorii-meditatori este fenomenal. Comparabil cu cel din industria Big Pharma. Altfel nu se explică ușurința cu care politicienii din alianța PSD+PNL=LOVE au bătut palma pentru a-i umili, din nou, pe părinți și copii. Practic, elevii proveniți din mediul rural sau cei fără posibilități materiale vor avea șanse minime de a accede la un liceu de prestigiu. În plus, cei dispuși să dea bani grei pe meditații vor fi supuși unui stres suplimentar și constant, după cel de admitere în clasa a V-a.

Asistăm, practic, la o formă aparent legală de privatizare a învățământului în școlile de stat din marile orașe. Cu alte cuvinte, copiii dornici să studieze primesc (de cele mai multe ori) un bagaj minim de cunoștințe în timpul orelor, urmând ca imediat după ultimul clopoțel să înceapă, acasă, programul intens de meditații.

Adevărata educație se face pe banii și nervii părinților, departe de catedră. Un eșec monumental, care va duce, în timp, la dezastru: câteva elite și în rest o mare masă de ratați. De analfabeți funcționali.

Problema pleacă de la selecția cadrelor didactice. Pe termen lung, statul român se dovedește a fi sinucigaș atunci când îi pune pe primul plan pe bugetarii din instituțiile de forță și pe cei din administrațiile locale. Ce să înțeleagă un tânăr de 18 ani bine educat, care ezită în momentul alegerii carierei? Cum să viseze să devină un respectat profesor debutant (cu 2.000 de lei leafă), când vede că generalul Ciucă are pensie de 18.000 de lei și salariu de 14.000 de lei net? De ce ar alege catedra și nu magistratura, armata sau serviciile, de unde se poate pensiona la 45-50 de ani cu bani mai mulți decât ultima leafă? Sau de ce nu ar lipi afișe cu PSD sau PNL, pentru un post de consilier, primar, ministru sau deputat?

Strategia statului român în ce privește educația este falimentară. Întrucât profesorii sunt tratați cu lipsă crasă de respect (vezi salariile medicilor), tinerii capabili îmbrățișează alte meserii. Iar asta se răsfrânge în mod direct și foarte dureros asupra calității actului de învățământ. Copiii și părinții o simt acut pe propria piele. Și o vor simți și mai apăsat, odată cu noile legi ale ministrului Ligia Deca – autorul proiectului ratat România Educată.

O propunere binevenită în condițiile date ar consta în concedierea tuturor profesorilor și înlocuirea lor cu asistentul virtual ION. Astfel, copiii s-ar întâlni la școală doar pentru socializare, urmând ca educația să le-o ofere părinții, pe bani, cu profesorii tocmai concediați.

Cum puteți sprijini proiectul Patrioților

Platforma Opozitia.net depinde exclusiv de donațiile Patrioților. Ea va exista cât timp VOI veți considera că are sens să existe. Fiecare donație, cât de mică, ne aduce mai aproape de Libertatea de altădată. Ne ajută să avem o voce din ce în ce mai puternică. Ne ajută să rezistăm în fața ofensivei nemaintâlnite din partea Globaliștilor fără niciun Dumnezeu.

Donează prin

Donează prin Transfer Bancar:

Conturi ING BANK
RO70INGB0000999906930786 (RON)
RO65INGB0000999911989038 (EUR - SWIFT INGBROBU)

Donează prin Revolut

Tel: 0791.287.318 --- @adrian6j60

  1. Dap, pe model american…

  2. La acest subiect (și nu DOAR la acesta…) s-ar impune o lege care lipsește cu desăvârșire din toate țările însclavizate de globalismul kriminal: Legea Răspunderii Funcționarului Public. ”Funcționar” definit în sensul larg al înțelegerii lui: orice angajat plătit de statul român sau din bani publici. Toată lumea TREBUIE să răspundă pentru faptele lor: de la președinte la învățător, de la polițist la medic, de la primar la judecător (mai ales!). De bine de rău, în ultimii ani cei plătiți din bani publici au ajuns să câștige uneori onorabil, alteori nerușinabil de bine. Să nu mai vorbim de alte avantaje, gen pensii speciale și pensionare prematură. Deci, recompensa unui serviciu ireproșabil există. Avem morcovul pentru măgăruș, dar nu avem biciul. Iar pedepsele definite în această lege trebuie să fie clare, dure, ne-negociabile și ne-prescriptibile, pe măsura faptei. Cei plătiți din banii publici trebuie să răspundă cu portofelul, cu casa, cu libertatea, ba chiar și cu capul atunci când vine vorba de trădare de țară, genocid și krime împotriva umanității. Exact așa cum au plătit Ceaușeștii pentru aceleași acuzații iar cioclii covidului care au ucis mult mai mulți oameni NU au plătit. INCĂ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Link-uri utile

Ne gasesti pe

© opozitia.net | All rights reserved.
CONECTARE
Bine ați venit! Autentificați-vă in contul dvs