Rusia ar sprijini opoziția germană pentru pace

Sahra Wagenknecht

Cei care nu se adaptează sunt excluși.

În declarația sa guvernamentală din 28 octombrie 1969, Willy Brandt a lansat sloganul:

”Vrem să fim și să devenim o națiune de buni vecini, atât pe plan intern, cât și pe plan extern.”

Asta dispărut de mult. Oportunitățile care se deschideau atunci nu au fost valorificate și nici oferta lui Putin, care, în discursul său memorabil din Bundestag-ul german în 2001, a vorbit despre un spațiu economic comun de la Vladivostok la Lisabona. Era încă posibil la acea vreme.

Cum ar fi arătat Germania, cum ar fi arătat Europa astăzi dacă această ”casă europeană”, despre care vorbea și Mihail Gorbaciov, ar fi luat naștere? Dar SUA au pus bețe-n roate. Și nici nu au reușit să împiedice haosul și confuzia pe care le-au adus în întreaga lume. Populația din Germania este profund divizată între susținătorii și oponenții războiului, fanaticii vaccinării și criticii vaccinării, activiștii și scepticii climaterici și așa mai departe – un teatru absurd. Ministrul Economiei este pe cale să ruineze economia germană, ministrul Afacerilor Externe vrea să construiască adăposturi antibombă, iar ministrul Apărării vrea să cheltuiască și mai mulți bani pe armament și să livreze și mai multe arme în Ucraina.

Ne aflăm într-o mișcare descendentă din ce în ce mai rapidă către un stat autoritar, care ignoră drepturile civile și taie din rădăcină orice critică. Ajutoarele sale sunt mass-media de vârf și mulți dintre așa-numiții cetățeni care susțin statul și care se consideră ca atare, cum ar fi deputați, jurnaliști, funcționari publici, judecători, oameni de știință și așa mai departe. Ei s-au distins deja în timpul terorii Corona.

Ziarul Bild din 22 aprilie 2023 titra – și nu-ți venea să crezi ochilor:

”Planul de lovitură de stat al lui Putin pentru Germania”. Și mai departe: ”Iată cum plănuiește Putin revoluția în Germania. Cu Wagenknecht și AfD! Liderul de la Kremlin vrea să recupereze controlul asupra Germaniei. Forța sa de luptă: o coloană de unitate a stângii și a dreptei!”(1)

Articolul se baza pe un raport al ziarului american proguvernamental Washington Post(2), care, nu pentru prima dată, făcea trimitere la informații dubioase ale serviciilor secrete, potrivit cărora Vladimir Putin vrea să recupereze Germania cu o lovitură de stat ”condusă de icoana stângii Sahra Wagenknecht (53 de ani) și de dreapta din AfD”. Washington Post se referea la ”dosare ale Kremlinului din vara și toamna anului 2022 pe care un serviciu de informații al UE le-a obținut”, potrivit cotidianului Bild. Se vorbește despre ”documente”, care, însă, nu sunt prezentate.

Cu o zi înainte, ARD Tagesschau online, sub titlul ”Raport al Washington Post – Planul Kremlinului pentru un „front încrucișat” german?”, a răspândit că ”oficiali și strategi politici ai Rusiei” au elaborat împreună strategii despre ”cum să creeze o stare de spirit anti-război” în Germania și să slăbească sprijinul pentru Ucraina. Kremlinul ar fi ”sprijinit în mod activ demonstrațiile mișcării pacifiste germane”(3) Afirmația potrivit căreia Washington Post ar fi deținut ”documente confidențiale” conform cărora ”Moscova ar fi încercat în mod deliberat să influențeze” este, de asemenea, profund revoltătoare.

”Se spune că Moscova ar fi încercat în mod deliberat să influențeze politica din Germania prin sprijinirea formării unei alianțe între Wagenknecht, extrema stângă și AfD”.

În mod evident, vorbim despre o încercare de defăimare și discreditare a celui mai cunoscut politician de opoziție din Germania prin insinuări și acuzații neprobate. Se afirmă, de exemplu:

”Documentele nu conțin niciun material care să înregistreze comunicări între strategii ruși și vreun aliat din Germania. Cu toate acestea, interviurile arată că cel puțin o persoană apropiată lui Wagenknecht și mai mulți membri AfD au fost în contact cu oficiali ruși în momentul elaborării planurilor.”(4)

Ce ”raportare” mincinoasă! Nu există dovezi reale, nimic nu este verificabil. Mass-media se întrece pe sine în meschinărie. Ei hăituiesc Rusia de ani de zile, dar și pledoaria Sahrei Wagenknecht în favoarea negocierilor de pace în Ucraina și criticile sale la adresa guvernului de la Berlin sunt de mult timp cauza unei agresivități necontrolate în politică și în mass-media. Pentru că acum este populară în rândul unei mari părți a populației și, potrivit presei, intenționează să fondeze un nou partid, ea încurcă politica berlineză controlată de la Washington. Am fost martorii lansării unui atac frontal în încercarea de a o reduce la tăcere.

Aproape toate marile media germane au relatat în același mod, fără să investigheze nimic. Wagenknecht este discreditată sub pretextul unor insinuări nebuloase și acuzații nedovedite, iar Rusia este prezentată ca fiind vicleană și răuvoitoare. Și oricine îndrăznește să ia o poziție critică față de astfel de excese (în mass-media alternativă), este ”per se” un extremist, un teoretician al conspirației, un intelectual marginal sau un prieten al lui Putin. Nu încape discuție; acești oameni sunt etichetați drept extremiști și, prin urmare, scoși în afara legii. Oricine nu urmează propaganda guvernamentală și mediatică este ostracizat și expulzat din comunitatea națională. Oriunde ne uităm vedem intoleranță accentuată până la fanatism, agresivitate și militarism.

Nu mai poate fi trecut cu vederea faptul că evoluția, care poate fi numită fascistă, este controlată de anumite forțe. Am oferit informații de fond relevante în cărțile mele ”Starea de urgență” și ”Germania – trădată și vândută”. Situația în care ne aflăm este îngrozitoare. Iar guvernul de la Berlin nu face nimic, doar urmează până la capăt dictatele de la Washington, unde neoconservatorii și actorii lor de fundal mizează în continuare pe pretenția de monopol a SUA.

Acum este evident că Statele Unite lucrează la schimbarea regimului de la Moscova, prin infiltrare sau chiar militar. Trebuie să ținem cont de faptul că cea mai mare țară din lume dispune de resurse enorme. De mult timp se încearcă deschiderea Rusiei către obiectivele economice și geostrategice ale Occidentului. În timpul lui Boris Elțîn, aceasta degenerase deja într-o pradă, dar Vladimir Putin a pus capăt la vremea respectivă.

Acum, Europa este ruinată și eliminată ca și concurent al SUA. Economia americană, care a fost în pragul colapsului, își revine treptat, în timp ce industria germană este vizibil în scădere, multe companii emigrează sau dau faliment. Iar cancelarul german primește instrucțiuni de la Washington, ministrul economiei vrea să ”dirijeze” după o discuție cu Joseph Biden, iar ministrul de externe vrea să ruineze Rusia în acord cu același Biden. Atitudinea politicienilor de la Berlin poate fi cu greu depășită în ceea ce privește incompetența și devotamentul față de Casa Albă.

De subliniat că strategia SUA a fost transparentă de mult timp și ar fi trebuit să fie cunoscută până acum și de politicienii și jurnaliștii germani. În 2015, directorul influentului think tank Stratfor din Washington, George Friedman, a declarat într-un discurs că, pentru Statele Unite, principala preocupare de un secol a fost ca tehnologia și capitalul din Germania să nu se combine cu resursele de materii prime și forța de muncă rusească. Din punct de vedere economic și militar, SUA nu vor tolera o astfel de alianță. De aceea, în jurul Rusiei a fost construit un ”cordon sanitar”, o centură de securitate.

Cam atât despre strategia pe termen lung a Statelor Unite, care, în 1904, a fost autorizată în mod radical de către președintele Theodore Roosevelt să exercite o ”putere de poliție internațională” și să impună fără compromisuri interesele economice și strategice. Motto-ul său era:

”Vorbește încet și poartă un băț mare; atunci vei ajunge departe”.

Faptul că această ”împuternicire” se aplică și astăzi a fost demonstrat în mod evident prin aruncarea în aer a conductelor din Marea Baltică.

Note și surse

Cartea „Ausnahmezustand – Geopolitische Einsichten und Analysen unter Berücksichtigung des Ukraine-Konflikts” (Starea de urgență – Perspective și analize geopolitice care iau în considerare conflictul din Ucraina) de Wolfgang Bittner a fost publicată recent de Verlag zeitgeist.

(1) Bild-Zeitung v. 22.4.2023, p. 1 și 3

(2) A se vedea: https://www.washingtonpost.com/world/2023/04/21/germany-russia-interference-afd-wagenknecht/

(3) A se vedea: https://www.tagesschau.de/ausland/amerika/washington-post-russland-deutschland-querfront-101.html

(4) Citat din: https://www.washingtonpost.com/world/2023/04/21/germany-russia-interference-afd-wagenknecht/

Cum puteți sprijini proiectul Patrioților

Platforma Opozitia.net depinde exclusiv de donațiile Patrioților. Ea va exista cât timp VOI veți considera că are sens să existe. Fiecare donație, cât de mică, ne aduce mai aproape de Libertatea de altădată. Ne ajută să avem o voce din ce în ce mai puternică. Ne ajută să rezistăm în fața ofensivei nemaintâlnite din partea Globaliștilor fără niciun Dumnezeu.

Donează prin

Donează prin Transfer Bancar:

Conturi ING BANK
RO70INGB0000999906930786 (RON)
RO65INGB0000999911989038 (EUR - SWIFT INGBROBU)

Donează prin Revolut

Tel: 0791.287.318 --- @adrian6j60

  1. Dac-ați ști ce oameni liberi și frumoși sunt cei din AfD… cam ca și suporterii MAGA din USA, nici o legătură cu minciunile jegoase din presa kriminală. Ei vor fi nucleul societății de poimâine, după ce mâine deratizăm globalismul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Link-uri utile

Ne gasesti pe

© opozitia.net | All rights reserved.
CONECTARE
Bine ați venit! Autentificați-vă in contul dvs