Proiectul Icebreaker: începutul unui sistem monetar digital unic la nivel mondial

În ultimii doi ani, în cercurile media alternative s-a discutat pe larg despre pericolele monedei digitale a băncilor centrale (CBDC); un cadru monetar foarte asemănător cu produsele bazate pe blockchain, precum Bitcoin, dar controlat direct de bancherii centrali. Este o amenințare despre care unii analiști, inclusiv eu însumi, scriu de mai bine de un deceniu, însă abia în ultima perioadă problema a fost abordată mai mult în mediul mainstream.

Natura orwelliană a CBDC-urilor nu poate fi supraestimată. Într-o societate fără numerar, cei mai mulți oameni ar depinde de produsele digitale pentru schimbul de bunuri și plata muncii, ceea ce ar însemna, desigur, sfârșitul oricărei confidențialități în comerț. Tot ceea ce cumpărați, vindeți sau munciți în viața dumneavoastră ar fi înregistrat, iar această lipsă de anonimat ar putea fi folosită pentru a vă înăbuși libertățile în viitor.

De exemplu, să zicem că vă place să mâncați regulat friptură, dar guvernul din ce în ce mai autoritar decide să treacă carnea roșie pe lista riscurilor pentru sănătate și a ”riscului de schimbare climatică” din cauza emisiilor de carbon de la vaci. Ei stabilesc, pe baza istoricului dvs. de achiziții (la care au acces deplin), că ați contribuit mai mult la poluarea cu carbon decât majoritatea oamenilor prin consumul frecvent de carne roșie. Ei declară că trebuie să plătiți o taxă retroactivă pe carbon pentru achizițiile dvs. anterioare de carne roșie. Nu numai atât, dar compania dvs. de asigurări vă trimite o scrisoare în care vă indică faptul că sunteți considerat un risc medical și vă taie asigurarea de sănătate.

Produsele pe care le consumați și serviciile pe care le folosiți pot fi urmărite pentru a crea un profil psihologic al dumneavoastră. El ar putea deveni apoi un factor de determinare a scorului de credit social, așa cum fac astăzi autoritățile PCC în China. Poate că refuzați să cumpărați o injecție anuală de rapel cu ARNm, iar algoritmul de urmărire ia act de acest lucru. Drept urmare, deveniți suspect că ați fi ”anti-vax”, iar scorul dvs. de credit social se prăbușește, tăindu-vă accesul la diverse locuri publice. Puteți fi chiar concediat de la locul de muncă.

În cel mai rău caz, însă, accesul economic este cel mai mare instrument de opresiune. Cu CBDC-uri în vigoare și fără existența banilor lichizi, economiile tale nu vor fi niciodată cu adevărat ”ale tale” și nu vei putea niciodată să îți ții puterea de cumpărare în mâini. Mijloacele de schimb ar fi blocate de bănci, iar guvernele ar avea opțiunea de a vă îngheța capacitatea de a efectua tranzacții. Dacă într-o zi vă veți supăra pe o anumită politică guvernamentală și veți numi în mod deschis sistemul corupt pe rețelele de socializare, aceștia pot pur și simplu să vă închidă opțiunea de a vă transfera banii digitali către alții până când vă veți supune sau veți muri.

CBDC-urile le oferă oficialilor instituționali pârghiile necesare pentru a-și înfometa adversarii politici cu precizie algoritmică. Ar fi o nouă lume a opresiunii tehnocratice.

Este important să înțelegem că bancherii centrali se mișcă cu o viteză amețitoare pentru a dezvolta și introduce monede digitale. Nu este vorba de o chestiune de experimentare, ei au deja aceste sisteme gata de implementare. Programul de transfer instantaneu al Rezervei Federale, ”FedNow”, va debuta în luna iulie. Nu este o CBDC, ci un pas intermediar către instituirea CBDC pe termen scurt.

În cadrul cercetărilor mele cu privire la diverse programe CBDC și la rapiditatea cu care progresează, am dat peste un program interesant numit ”Project Icebreaker”, derulat de Banca Reglementelor Internaționale (BRI). Pentru cei care nu știu, BRI este o instituție globalistă cu un trecut clandestin, cunoscută drept ”banca centrală a băncilor centrale”. Este centrul de elaborare a politicilor pentru majoritatea băncilor centrale din lume. Dacă v-ați întrebat vreodată cum a fost posibil ca atât de multe bănci centrale naționale să opereze în tandem unele cu altele în loc să acționeze în interesul țărilor în care își au reședința, BRI este răspunsul. Cu alte cuvinte, organizații precum Rezerva Federală nu sunt neapărat loiale americanilor sau oficialilor americani, ci dictaturilor BRI.

BRI se află în fruntea mișcării de adoptare a CBDC-urilor. Aceasta a finanțat o gamă largă de proiecte pentru a testa și perfecționa tehnologia CBDC și, începând din 2023, estimează că cel puțin 81 de bănci centrale din întreaga lume sunt în curs de a introduce sisteme de monedă digitală.

Proiectul Icebreaker mi-a atras atenția în special din mai multe motive. BRI descrie proiectul ca fiind o casă de compensare a schimburilor valutare pentru CBDC-urile cu amănuntul (CBDC-urile cu amănuntul sunt monede digitale utilizate de publicul obișnuit și de întreprinderi), permițând ca monedele să fie tranzacționate rapid și eficient dintr-o țară în alta. Procesul este realizat cu ajutorul ”Icebreaker Hub”, un mecanism controlat de BRI care facilitează transferurile de date pentru o serie de tranzacții, conectând în același timp băncile.

Investigând mai mult, mi-am dat seama că, în teorie, Icebreaker Hub funcționează aproape exact ca sistemul de plăți SWIFT utilizat în prezent de guverne și de băncile internaționale. Peste 10.000 de instituții financiare din 212 țări diferite folosesc rețeaua SWIFT cu scopul de a transfera fonduri în străinătate pentru clienții lor; vorbim despre o centralizare incredibilă care oferă acționarilor săi o putere considerabilă.

Ca punct de referință, după începerea războiului dintre Ucraina și Rusia, expulzarea Rusiei din rețeaua SWIFT a fost folosită ca armă în încercarea de a prăbuși economia rusă. Rusia a găsit modalități de a evita utilizarea SWIFT datorită relațiilor sale comerciale cu economii majore precum China și India, dar structura sa financiară a fost totuși afectată.

Gândiți-vă la următorul aspect – ce s-ar întâmpla dacă toate tranzacțiile monetare ar fi centralizate prin intermediul CBDC-urilor, iar BRI ar controla hub-ul în care toate CBDC-urile cu amănuntul sunt schimbate la nivel global? Este ceea ce promite Icebreaker.

Acum imaginați-vă că aveți o afacere care se bazează pe tranzacții în străinătate; să spunem că trebuie să plătiți producători din Vietnam sau Taiwan pentru a vă livra produsele. Cu CBDC-urile în vigoare, cel mai probabil veți depinde în totalitate de un sistem similar hub-ului Icebreaker pentru a transfera banii digitali către băncile vietnameze și în conturile producătorilor dumneavoastră. Să spunem că oficialii de la BRI, indiferent de motiv, decid că nu vă plac și inițiază sancțiuni în stil rusesc, refuzându-vă accesul la hub. Afacerea dvs. este acum moartă.

Ce-ar fi dacă ar trebui să îndepliniți anumite standarde pentru a vi se permite să folosiți hub-ul, iar BRI dictează standardele? Ce se întâmplă dacă BRI decide că societatea dumneavoastră trebuie să îndeplinească categoriile ESG (Mediu, Social, Guvernanță) pentru a obține permisiunea de a efectua tranzacții cu Icebreaker? Acum, BRI are capacitatea de a manipula tendințele sociale și culturale, folosind afacerea dvs. și milioane de alte afaceri ca pe niște ”curieri forțați”.

Pentru consumatorul mediu, care își efectuează majoritatea tranzacțiilor în țara sa de origine, acest lucru ar putea să nu pară o mare problemă. Dar, pentru lumea afacerilor, un hub de tip SWIFT pentru CBDC-urile de retail ar putea fi folosit pentru a domina întregul comerț internațional. Conducerea oricărei organizații sau companii mai mari ar însemna să se supună capriciilor BRI.

Dar lucrurile se înrăutățesc…

O parte din procesul metodei de schimb ”cu spițe și roți” folosită de Icebreaker Hub include exploatarea unei ”monede-punte” pentru a umple golurile din cursurile de schimb și din lichidități. La prima vedere, aceasta pare o modalitate inteligentă de a accelera tranzacțiile prin evitarea penuriei de valute încrucișate la bănci. Aș dori ca cititorii să se gândească la calea pe termen lung pe care acest tip de ”punte” o pune în mișcare în domeniul CBDC-urilor.

Să presupunem că există un eveniment de criză economică la scară globală care provoacă fluctuații bruște ale multor monede. Să presupunem, de exemplu, că dolarul american își pierde statutul de rezervă mondială și de petro-dolar, iar acest lucru provoacă panică pe piețele de schimb valutar. Inflația prețurilor devine galopantă, iar instituțiile bancare cedează sub presiunea lichidităților. Să spunem că bancherii centrali introduc CBDC ca soluție la problemă, iar BRI Icebreaker Hub ca intermediar pentru comerțul internațional. Populația este atât de speriată de prăbușirea economică, încât îmbrățișează cadrul digital. Acum să spunem că BRI susține că încă nu a găsit o monedă pe care să o considere suficient de stabilă pentru a acționa ca mijloc de legătură în cazul majorității tranzacțiilor globale. Ce se întâmplă atunci?

Ei bine, ”din fericire” pentru noi toți, BRI și FMI au lucrat la propriul lor CBDC GLOBAL. În cazul FMI, moneda mondială unică s-ar baza pe sistemul de coșuri de drepturi speciale de tragere pe care îl utilizează de zeci de ani pentru a intermedia transferurile de monedă între guvernele naționale. BPI folosește apoi acest produs monetar mondial unic ca punte de legătură pentru Ice Breaker în viitor.

În cele din urmă, BRI, FMI și diverse bănci centrale vor pune publicului întrebarea inevitabilă: ”De ce ne deranjăm cu aceste schimburi monetare naționale când avem o monedă punte perfect bună sub forma acestui CBDC unic mondial? De ce nu scăpăm pur și simplu de toate aceste CBDC-uri naționale inutile și să avem o singură monedă pentru toată lumea?”.

Astfel, s-ar realiza o centralizare financiară globală totală. Și odată ce aveți o monedă mondială unică, o economie globală complet centralizată și microgestionată și cele mai vitale sisteme comerciale din lume controlate de o mână mică de birocrații nealese și fără chip, de ce să mai existe națiuni? Un guvern global ar fi următorul și ultimul pas.

Pot vedea cum se desfășoară acest coșmar atunci când mă uit la proiecte precum Icebreaker. Acestea sunt aparent inofensive, dar acționează ca ADN-ul prin care se naște tirania economică.

Cum puteți sprijini proiectul Patrioților

Platforma Opozitia.net depinde exclusiv de donațiile Patrioților. Ea va exista cât timp VOI veți considera că are sens să existe. Fiecare donație, cât de mică, ne aduce mai aproape de Libertatea de altădată. Ne ajută să avem o voce din ce în ce mai puternică. Ne ajută să rezistăm în fața ofensivei nemaintâlnite din partea Globaliștilor fără niciun Dumnezeu.

Donează prin

Donează prin Transfer Bancar:

Conturi ING BANK
RO70INGB0000999906930786 (RON)
RO65INGB0000999911989038 (EUR - SWIFT INGBROBU)

Donează prin Revolut

Tel: 0791.287.318 --- @adrian6j60

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Link-uri utile

    Ne gasesti pe

    © opozitia.net | All rights reserved.
    CONECTARE
    Bine ați venit! Autentificați-vă in contul dvs