Noi scurgeri de documente Top Secret alarmează Washingtonul

Washington, ai o problemă. A apărut vestea că un nou lot de documente clasificate a ajuns pe internet, iar administrația Biden se străduiește să pună un plasture pe o rană toracică profundă. (Notă: imaginea de mai sus provine din comunicatul anterior și este peste tot pe Twitter și Telegram).

Un nou lot de documente clasificate care par să detalieze secrete de securitate națională americane, din Ucraina până în Orientul Mijlociu și China, a apărut vineri pe site-urile de socializare, alarmând Pentagonul și adăugând agitație la o situație care pare să fi prins administrația Biden cu garda jos.

Amploarea scurgerii de informații – analiștii spun că este posibil să fi fost obținute peste 100 de documente – împreună cu sensibilitatea documentelor în sine, ar putea fi extrem de dăunătoare, au declarat oficialii. Un oficial de rang înalt din cadrul serviciilor de informații a numit scurgerea de informații ”un coșmar pentru Five Eyes”, cu referire la Statele Unite, Marea Britanie, Australia, Noua Zeelandă și Canada, așa-numitele națiuni Five Eyes care fac schimb de informații în general.

Cele mai recente documente au fost găsite pe Twitter și pe alte site-uri vineri, la o zi după ce oficiali de rang înalt ai administrației Biden au declarat că investighează o potențială scurgere de planuri de război ucrainene clasificate, inclusiv o evaluare a capacităților de apărare aeriană ale Ucrainei.

Unul dintre diapozitive, datat 23 februarie, este etichetat ”Secret/NoForn”, ceea ce înseamnă că nu a fost conceput pentru a fi împărtășit cu țări străine. Mick Mulroy, un fost oficial de rang înalt al Pentagonului, a declarat că scurgerea documentelor clasificate reprezintă ”o breșă semnificativă în securitate” care ar putea împiedica planificarea militară ucraineană. ”Având în vedere că multe dintre acestea erau fotografii ale documentelor, se pare că a fost o scurgere deliberată făcută de cineva care a dorit să dăuneze eforturilor Ucrainei, SUA și NATO”, a declarat el.

Dați-mi voie să spun de la început ceea ce cred – aceste documente sunt autentice și scurgerea de informații probabil că nu a provenit din țările NATO. De ce? Pentru că mai multe au marcajul ”NOFORN”, ceea ce înseamnă că sunt doar pentru ochii SUA. Cu alte cuvinte, nu trebuie împărtășite cu străinii, cum ar fi Marea Britanie, Franța, Germania și, mai ales, Ucraina. Iată un exemplu de document NOFORN:

Priviți secțiunea din cadranul din stânga jos. Data acestui document este 1 martie 2023. Vedem o listă a țărilor aliate care oferă instruire forțelor ucrainene cu privire la o varietate de sisteme de arme și alte competențe militare. Am fost surprins să aflu că Germania asigură cea mai mare parte a instruirii, conform documentului.

Unii au speculat că vorbim despre o scurgere de informații deliberată de către SUA pentru a-i ”încurca” pe ruși. Îmi pare rău, copii, este o prostie. Informațiile dezvăluite nu vor fi acceptate ca atare de către analiștii serviciilor secrete rusești. Aceștia le vor compara cu propriile lor depozite solide de informații pentru a le corobora sau a le semnala ca fiind dezinformare. Sunt convins că Statul Major General rus produce rapoarte de informare similare pentru generalii săi de teren. Rușii nu stau pasivi așteptând cu sufletul la gură niște informații americane.

Alții cred că serviciile secrete rusești au scurs informațiile pentru a semăna neîncredere în rândurile aliaților. Nu iau în considerare explicația, dar asta nu înseamnă că nu ar fi o posibilitate viabilă. Dacă Rusia a făcut acest lucru, atunci riscă să expună faptul că are unul sau mai multe active în rândurile SUA. Producerea unor astfel de informații ar atrage căldura asupra suspecților și ar putea expune personalul militar american care spionează pentru Rusia. Ce stimulent ar avea Rusia de a ridica un steag de avertizare cu scopul de a atrage atenția din partea Statelor Unite?

Un motiv posibil: să determine personalul de contraspionaj al SUA să le urmărească coada și să efectueze investigații care să perturbe planificarea militară americană și sprijinul acordat Ucrainei. Ok, dar întoarceți situația. Dacă Statele Unite sau una dintre țările NATO ar avea active în interiorul Statului Major General rus, ați sfătui Occidentul să facă publice informații militare rusești SECRETE și STRICT SECRETE pe rețelele de socializare pentru a încerca să creeze haos de partea lor? Sau ați păstra aceste informații în secret și ați ști că ați citi manualul rusesc și ați putea eventual să le contracarați mișcările fără să vă expuneți activele? Ceea ce este bun pentru găină este bun și pentru gâscă.

Inițial, am fost înclinat să cred că scurgerea de informații ar fi putut proveni de la unul dintre partenerii NATO. Dar apoi am văzut că există documente TOP SECRET și NOFORN. Asta face extrem de improbabil ca vreunul dintre partenerii NATO să fi avut acces la teancul de documente.

Problema cheie este cine a avut acces. Dovezile indică pe cineva din armata americană sau din comunitatea de informații a SUA. Este important să înțelegem că documentele SECRET nu sunt postate pe sistemele TOP SECRET. Materialele TS se află pe o platformă separată. Scenariul cel mai probabil (dar nu singurul) este că o persoană sau mai multe persoane au tipărit documentele într-una dintre facilitățile clasificate ale SUA și le-au scos pe ascuns. Ceea ce rămâne de stabilit este dacă partea sau părțile vinovate spionează pentru ruși sau acționează din proprie inițiativă. Presupunerea dumneavoastră este la fel de bună ca și a mea.

Cei de la Moscova nu par a fi foarte încântați. Poate că sunt mari actori sau poate că își dau seama că publicarea materialului nu schimbă cu nimic ceea ce trebuie să facă armata rusă pe câmpul de luptă.

Moscova este deja conștientă că SUA și NATO sunt implicate în conflictul din Ucraina, a declarat vineri purtătorul de cuvânt al președintelui Vladimir Putin pentru CNN. Dmitri Peskov răspundea la o întrebare despre documentele militare americane apărute online.

”Nu avem nici cea mai mică îndoială cu privire la implicarea directă sau indirectă a SUA și NATO în conflictul dintre Rusia și Ucraina”, a explicat purtătorul de cuvânt.

”Acest nivel de implicare crește treptat”, a adăugat el. ”Suntem cu ochii pe acest proces. Ei bine, desigur, el face ca întreaga poveste să fie mai complicată, dar nu poate influența rezultatul final al operațiunii speciale.”

https://t.me/DonbassDevushka/53406

Mă frapează faptul că niciunul dintre documentele făcute publice pe care le-am văzut (și am văzut doar mai puțin de 5% din material) nu oferă o perspectivă semnificativă în legătură cu ceea ce înțeleg Statele Unite și NATO despre capacitățile rusești. Planurile și activitățile descrise în aceste documente par să ignore tipul de capacități militare robuste pe care Rusia le poate pune în aplicare pentru a contracara planurile SUA/NATO dedicate Ucrainei.

Vă amintiți luna octombrie a anului trecut? Ucrainenii au încercat să treacă râul Nipru și să atace centrala nucleară Zaporizhzhia. Unitatea de 600 de oameni a fost oprită de ruși, cu cel puțin 90 de morți în misiune, potrivit unui raport publicat astăzi în UK Times:

Efectul acestei scurgeri de informații este simplu – va crea haos în forța operativă americană căreia i s-a atribuit misiunea de a sprijini războiul din Ucraina. Găsirea și pedepsirea celor responsabili nu va modifica efectul dăunător asupra efortului american. Bănuiesc că rușii își iau pungi de popcorn pentru a se bucura de spectacolul de rahat care va urma.

………………………

Un articol de Larry C. Johnson, veteran al CIA și al Biroului de combatere a terorismului din cadrul Departamentului de Stat. Este fondatorul și directorul BERG Associates, firmă înființată în 1998. Larry a asigurat timp de 24 de ani instruirea comunității de operațiuni speciale a armatei americane.

Cum puteți sprijini proiectul Patrioților

Platforma Opozitia.net depinde exclusiv de donațiile Patrioților. Ea va exista cât timp VOI veți considera că are sens să existe. Fiecare donație, cât de mică, ne aduce mai aproape de Libertatea de altădată. Ne ajută să avem o voce din ce în ce mai puternică. Ne ajută să rezistăm în fața ofensivei nemaintâlnite din partea Globaliștilor fără niciun Dumnezeu.

Donează prin

Donează prin Transfer Bancar:

Conturi ING BANK
RO70INGB0000999906930786 (RON)
RO65INGB0000999911989038 (EUR - SWIFT INGBROBU)

Donează prin Revolut

Tel: 0791.287.318 --- @adrian6j60

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Link-uri utile

    Ne gasesti pe

    © opozitia.net | All rights reserved.
    CONECTARE
    Bine ați venit! Autentificați-vă in contul dvs