Ce caută Macron și von der Leyen la Beijing

Președintele Franței și șefa Comisiei Europene au ajuns la Beijing în aceeași zi, cu avioane diferite, în vizite oficiale. Puțin straniu și, în orice caz, în afara uzanțelor. Mai ales că Olaf Scholz a fost lăsat pe tușă, va urmări spectacolul din fotoliul de acasă.

În calitate de cel mai apropiat lider occidental față de Kremlin, Macron a venit în China pentru a nu lăsa loc îndoielii: indiferent de poziția Casei Albe, Franța va continua buna colaborare cu regimul lui Xi. Cu alte cuvinte, va încerca să evite o nouă lovitură a Statelor Unite asupra Europei, după cea rezultată din sabotajul NordStream.

Ministrul francez de externe Catherine Colonna a menționat că relațiile dintre Franța și China trebuie privite dintr-o perspectivă strategică și pe termen lung. Partea franceză ”aderă la un proces decizional independent” și nu este de acord cu ”decuplarea” Europei de China (intens sugerată de americani). De remarcat că în timpul actualei vizite de trei zile Macron este însoțit de o numeroasă delegație de peste 50 de directori executivi ai unor firme franceze de top. Printre ele se numără gigantul energetic EDF, producătorul de transport feroviar Alstom și corporația Airbus.

Așadar, intențiile lui Macron legate de cooperarea celor două economii transpar cu ușurință. Însă la fel de important (dacă nu chiar mai important) este punctul 2 de pe ordinea de zi a discuțiilor sino-franceze: încercarea de a găsi un consens cu privire la negocierile de încetare a războiului din Ucraina. Iar aici firele duc direct la Casa Albă.

Interesele americane și chineze în ce privește Ucraina sunt divergente. Însă pe măsură ce Franța ar adopta o poziție mai apropiată de China, ar exista șanse ca balanța să încline în favoarea păcii. Iată principalul motiv al prezenței la Beijing a Ursulei von der Leyen – teoretic braț la braț cu Macron.

Ca să nu mai existe vreun dubiu, trebuie să menționăm că șefa Comisiei Europene are obligații mult mai mari față de Casa Albă decât în raport cu fișa postului de la Bruxelles. Obligații rezultate în principal din faptul că, cel mai probabil, mesajele text schimbate cu directorul de la Pfizer se află în baza de date a CIA. În plus, soțul Ursulei von der Leyen a încasat bonusuri substanțiale în pandemie de la o firmă înrudită cu Pfizer (cu puțin efort, Laura Codruța Kovesi ne-ar putea oferi cifra exactă).

Înainte de a pleca la Beijing, șefa Comisiei Europene a furnizat unele declarații contradictorii. Pe de o parte a menționat că UE nu dorește ”să tăie legăturile economice cu un partener comercial vital”, iar pe de altă parte a dat de înțeles că Europa trebuie să devină mai puțin dependentă de China. Adică să caute acea diversificare solicitată de Casa Albă – și cu rezultate atât de ”bune” în cazul energiei, spre exemplu.

Chinezii sugerează că Macron și Von der Leyen au ajuns simultan la Beijing pentru a juca rolul polițistului bun, respectiv al celui rău. Șefa Comisiei Europene vrea să se asigure că Macron nu va bate palma cu Xi în privința negocierilor legate de Ucraina. Și că doar Statele Unite vor găsi cel mai prielnic moment pentru a se debarasa de regimul Zelensky.

Între timp, în Franța pare că intensitatea protestelor de stradă a scăzut. Însă e posibil ca după vizita lui Macron în China să vedem din nou baricade în flăcări pe străzile din Paris. În funcție de rezultatul discuțiilor cu Xi, ar spune conspiraționiștii.

Cum puteți sprijini proiectul Patrioților

Platforma Opozitia.net depinde exclusiv de donațiile Patrioților. Ea va exista cât timp VOI veți considera că are sens să existe. Fiecare donație, cât de mică, ne aduce mai aproape de Libertatea de altădată. Ne ajută să avem o voce din ce în ce mai puternică. Ne ajută să rezistăm în fața ofensivei nemaintâlnite din partea Globaliștilor fără niciun Dumnezeu.

Donează prin

Donează prin Transfer Bancar:

Conturi ING BANK
RO70INGB0000999906930786 (RON)
RO65INGB0000999911989038 (EUR - SWIFT INGBROBU)

Donează prin Revolut

Tel: 0791.287.318 --- @adrian6j60

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Link-uri utile

    Ne gasesti pe

    © opozitia.net | All rights reserved.
    CONECTARE
    Bine ați venit! Autentificați-vă in contul dvs