21.3 C
București
marți, 26 septembrie 2023

Hunter Biden va fi pus sub acuzare

Un text de Stephen L. Miller pentru publicația The Spectator

Mulțumită procurorului districtual din comitatul New York, Alvin Bragg, un fost președinte, Joe Biden, își va trăi probabil restul anilor care i-au mai rămas urmărindu-și singurul fiu în viață cum merge la o închisoare federală. S-ar putea chiar să se trezească acuzat în calitate de co-conspirator într-una dintre cele câteva încurcături financiare ale lui Hunter Biden, pentru care se află în prezent sub investigația Departamentul de Justiție (DoJ).

Sigur, când va veni acea zi, mass-media va țipa ca din gură de șarpe despre acuzații politice și despre latura autoritară a președintelui Ron DeSantis și a procurorului său general. Vor scrie titluri despre faptul că Statele Unite vor deveni o republică bananieră.

Însă toate acestea nu vor conta datorită lui Alvin Bragg. Nancy Pelosi ar putea avea 137 de ani, dar asta probabil că nu va împiedica un procuror general sau un procuror republican să o pună sub acuzare pentru posibile tranzacții cu informații privilegiate. Martha Stewart a fost în închisoare pentru mai puțin. Poate că un procuror va începe să cerceteze finanțele familiei Clinton. Hillary și Bill s-ar putea să fie puțin prea bătrâni pentru a fi judecați, însă nu și fiica lor. Mai mulți membri ai Echipei s-au confruntat cu plângeri de etică financiară privind fondurile de campanie, inclusiv Ilhan Omar și Alexandria Ocasio-Cortez. Sunt ei următorii?

Dacă tu, dragă cititorule, crezi că niciuna dintre aceste situații ipotetice nu se poate întâmpla, în schimb se va întâmpla acum, că Donald Trump a devenit primul fost președinte pus sub acuzare din istoria națiunii noastre, atunci nu ai fost atent. Legea pantelor alunecoase s-a întors împotriva democraților și a aliaților lor din mass-media de nenumărate ori. A costat Curtea Supremă pentru o generație după ce liderul majorității senatoriale de atunci, Harry Reid, a eliminat obstrucționismul judiciar. Liderul minorității, Mitch McConnell, l-a avertizat pe Reid că partidul va ajunge să regrete acea decizie. Așa a fost.

Aceleași ”norme” se aplică și acum, datorită acțiunilor discutabile ale lui Alvin Bragg de a merge mai departe cu o punere sub acuzare a lui Donald Trump pe un temei juridic extrem de șubred. Precedentul a fost deja creat. Este o lume cu totul nouă – iar acest lucru s-ar putea întoarce împotriva lui Hunter, a lui Joe Biden și a unui număr de alți democrați de profil înalt. Când se va întâmpla asta, țipetele aliaților lor nu vor mai conta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole