Pe muchie de cuțit

O analiză de Sam Parker (fragmente)
………………
Pentru a înțelege cu adevărat esența conflictului din Ucraina – unde se desfășoară un război prin procură – trebuie să descompuneți confruntarea astfel: SUA și aliații săi europeni, care reprezintă și susțin sectorul financiar global, sunt în esență angajați într-o luptă împotriva sectorului energetic mondial.

În ultimii 22 de ani, am văzut cât de ușor le este guvernelor să tipărească monedă de hârtie. Pe de altă parte, energia nu poate fi tipărită. Și aici se află o problemă fundamentală pentru Washington: sectorul materiilor prime poate depăși oferta industriei financiare.

Riadul se încălzește la ideea de a tranzacționa petrolul în alte valute, așa cum s-a stabilit în discuțiile cu chinezii. Saudiții se pregătesc din ce în ce mai mult pentru multipolaritate. Astfel, Washingtonul nu își mai păstrează capacitatea de a exercita o influență absolută asupra OPEC, care se repoziționează acum din punct de vedere geopolitic ca OPEC+ extinsă.

Încă de la începutul conflictului militar din Ucraina, în februarie 2022, am urmărit, în esență, cum industria financiară condusă de occidentali își duce războiul împotriva economiei energetice dominate de est.

Orice schimbare pe piața petrolului va influența întotdeauna economia mondială. ”Petrolul face și desface națiuni.” Este un citat care întruchipează importanța petrolului în modelarea ordinii globale și regionale, așa cum a fost cazul în Asia de Vest în perioada de după Primul Război Mondial: mai întâi au apărut conductele, apoi au apărut granițele.

Din cauza pierderii tot mai mari a încrederii în moneda americană, multe națiuni reduc tranzacțiile în dolari. Acești dolari ”nedoriți” se întorc în SUA. În prezent, 40% din dolarii tipăriți circulă în SUA, iar restul (60%) în lume. Acești dolari nedoriți se află la originea inflației în creștere în SUA. Mai mulți bani urmăresc mai puține bunuri.

Pentru a evita ca investitorii străini să se debaraseze de dolar, Fed continuă să crească ratele. Pentru Imperiul Rockefeller, păstrarea investitorilor străini la bord este mai importantă decât prevenirea unei explozii a economiei locale. Ei trebuie să continue să crească dolarul. Fed va apăra dolarul și statutul de monedă de rezervă mondială, indiferent cât de mult se prăbușește piața bursieră, indiferent cât de mult se prăbușește economia, indiferent cât de mult se prăbușește piața obligațiunilor și indiferent cât de mult se prăbușește piața imobiliară.

Pe scurt: decăderea industrială, economică și socială a SUA, toate autoprovocate în ultimele decenii, au dus la declinul SUA ca societate funcțională și, prin urmare, la pierderea iminentă a hegemoniei sale globale unipolare.

Aceasta este o situație pe care ideologii megalomani ai ”națiunii indispensabile, far strălucitor în vârful dealului” pur și simplu nu o pot accepta.

Cele două familii (Rothschild și Rockefeller) care controlează sistemul financiar occidental cred că singurul mod în care acest parazitism global al SUA poate continua să funcționeze este de a subjuga ”Insula Mondială”, adică Eurasia: de a-i schimba pe Putin și pe Xi și, în cele din urmă, de a ”balcaniza” întreaga Eurasie, fiecare republică bananieră urmând să fie ”condusă” de un dictator marionetă al SUA.

Această ”strategie” este derivată în întregime din manualul de joc al CIA. Astfel de acțiuni au fost aplicate în mod repetat de către SUA practic tuturor statelor din America Latină (”doctrina Monroe”) și țărilor din Sudul Global de-a lungul mai multor decenii.

Neoconservatorii americani cred că subjugarea Eurasiei este singura modalitate de a învia cadavrul mort al Bretton-Woods și al petrodolarului și de a forța restul lumii să continue să distribuie gratuit către SUA mărfurile și produsele lor valoroase.

Am uitat să menționez că termenul ”neocons” se referă la o anumită facțiune din cadrul elitei politice din SUA, un ”joint venture” între cele două familii amintite mai sus. Acești neoconi au dominat Washingtonul din 2000 până în 2016. Iar odată cu Casa Albă a lui Biden, neoconservatorii sunt din nou la putere. Țintele lor comune Rusia și China, plus dușmanii Israelului în Orientul Mijlociu.

Având în vedere starea avansată de degradare a SUA și ascensiunea de neoprit a Chinei și a Rusiei din punct de vedere militar, industrial, economic și social, nu există nicio perspectivă ca SUA să învingă. Există doar două rezultate posibile: fie SUA se retrag, fie va avea loc un Armaghedon nuclear global. Nimic între ele.

Sectoarele industriale europene sunt pe cale să se prăbușească din cauza lipsei de energie. Odată ce acordurile valutare și sistemele financiare ale BRICS+, care ocolesc dolarul american, vor fi puse în funcțiune, se va produce o fugă masivă de obligațiuni și titluri de valoare americane și o repatriere internațională masivă a dolarilor americani înapoi în SUA. Ceea ce va duce la hiperinflație și la devalorizarea dolarului american, apoi la incapacitatea de a-și permite orice fel de importuri.

Împreună cu starea de dezindustrializare a SUA, toate acestea înseamnă sărăcie extremă pentru societatea americană.

Pe scurt: orice speranțe inițiale ale sectorului bancar/financiar din SUA că ar putea beneficia de pe urma războiului ucrainean au dus, în cel mai bun caz, la menținerea neutralității dolarului până acum. Însă rezultatul final va fi prăbușirea accelerată a monedei americane.

Flatați-vă în iluziile voastre, dacă vreți. Occidentul se prăbușește. Nu va rezista. Sfârșitul jocului este la orizont. Statele Unite ale Americii sunt distruse. 

Statele Unite și Rusia – cele două mari puteri nucleare ale planetei – s-au angajat într-un „război indirect” de amploare.

Tot ce le rămâne acum este să se angajeze într-un război direct, ceea ce se va întâmpla mai devreme sau mai târziu. Dacă va fi mai târziu, va fi tocmai pentru că ambele puteri sunt conștiente că orice război direct între ele va escalada inevitabil într-un război nuclear, cu șanse mari de a le devasta pe amândouă. În consecință, ambele sunt dispuse să ducă conflictul până la ultimele consecințe pentru a învinge. Și, astfel, războiul nuclear devine tot mai inevitabil pe zi ce trece.

Atât Rusia, cât și SUA încearcă să ”câștige timp”, sperând ca adversarul să cadă înainte de a se ajunge la un război direct: rușii mizează pe un colaps economic și social în Occident, în timp ce SUA contează pe o înfrângere militară a rușilor de către ucraineni, care să ducă la căderea guvernului Putin. Totuși, trebuie spus că, până acum, rușii au avut câștig de cauză în acest ”război de uzură”.

De asemenea, SUA încearcă să atragă Rusia într-un război împotriva unei alte țări membre NATO, determinând Lituania să blocheze accesul terestru la enclava rusă Kaliningrad, România să ofere Moldovei mijloacele necesare pentru a reîncorpora regiunea separatistă pro-rusă Transnistria, iar Polonia să ocupe cea mai vestică parte a Ucrainei, astfel încât să forțeze Rusia să răspundă militar.

Conform celui de-al cincilea articol al tratatului NATO, un atac asupra oricărui stat membru va fi considerat ca un atac asupra tuturor statelor membre; în acest fel, Statele Unite ar antrena întreaga Europă într-un război împotriva Rusiei. Rușii (precum și amintiții candidați europeni la statutul de carne de tun) au reușit până acum să ocolească această capcană.

Ceea ce este sigur este că, din punct de vedere militar, atât Statele Unite, cât și Rusia se pregătesc pentru eventualitatea unui război nuclear.

Rușii fac acest lucru de mai mult timp. Atât de mult încât au reluat efortul din epoca sovietică de a construi adăposturi nucleare la scară largă pentru întreaga lor populație urbană: până în 2016, noile adăposturi erau pregătite să adăpostească încă 12 milioane de persoane.

În schimb, Statele Unite se bazează pe doctrina ”primului atac”, care constă într-o lovitură devastatoare și surprinzătoare pentru a decapita conducerea rusă înainte ca ultimii să aibă timp să reacționeze.

Fereastra de oportunitate pentru un prim atac de succes al SUA se închide treptat. Având în vedere perspectiva ca Rusia să devină hegemonică din punct de vedere militar în viitor, Statele Unite se află într-o cursă contra cronometru și, cu un sentiment de urgență din ce în ce mai mare, se simt obligate să acționeze înainte ca scutul rusesc să fie complet.

America este fragilă. Nu observăm pentru că funcționează fără probleme și pentru că atunci când se produce o catastrofă locală – cutremur, uragan și tornadă – restul țării intervine pentru a remedia lucrurile. Țara poate face față catastrofelor normale și regionale. Dar războiul nuclear nu este nici normal, nici regional. Foarte puține focoase nucleare ar servi la distrugerea Statelor Unite, care nu și-ar mai putea reveni timp de decenii.

Ce s-ar întâmpla, să zicem, în New York, chiar dacă, în mod improbabil, nu ar fi bombardat? În acest caz, vom ignora probabilitatea unei panici totale și a haosului rezultat la aflarea veștii că o mare parte din țară a fost distrusă. În primele zile, ar exista o panică în ceea ce privește cumpărăturile, iar rafturile supermarketurilor ar fi golite. Foametea va deveni în curând gravă. Până în ziua a patra, oamenii se vor vâna între ei cu cuțitele pentru a-și procura hrana. Până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni, oamenii s-ar mânca literalmente între ei.

Data de 24 februarie 2022 a intrat deja în istoria lumii. Înseamnă sfârșitul civilizației occidentale a conchistadorilor.

Tags:

Cum puteți sprijini proiectul Patrioților

Platforma Opozitia.net depinde exclusiv de donațiile Patrioților. Ea va exista cât timp VOI veți considera că are sens să existe. Fiecare donație, cât de mică, ne aduce mai aproape de Libertatea de altădată. Ne ajută să avem o voce din ce în ce mai puternică. Ne ajută să rezistăm în fața ofensivei nemaintâlnite din partea Globaliștilor fără niciun Dumnezeu.

Donează prin

Donează prin Transfer Bancar:

Conturi ING BANK
RO70INGB0000999906930786 (RON)
RO65INGB0000999911989038 (EUR - SWIFT INGBROBU)

Donează prin Revolut

Tel: 0791.287.318 --- @adrian6j60

  1. Mai dăi dracu şi pe americani şi pe ruşi!… că si-au făcut jocurile criminale decenii de-a rîndul. Venind acum alături de cei care nu vor unipolaritatea de forţă, respectiv SUA, CHINa joacă cel mai mare rol alături de India, Brazilia şi Arabia Saudită, Africa, iar nu prea târziu se ,,beligeranţii” vor băga saăbiile în teaca lor, fiindcă un război nuclear, este ,,APOCALIPSA” omenirii. Există speranţa că se vor găsi căii diplomatice de-a rezova conflictul dintre ei. Iar despre UCRAINA, stat fascist care ocupă teritorii străine imense, se comporă cu naţionalităţile conloicuitoare ca în timpul feudalismului, trebuie dezarmată iar ţărtile care au teritorii înglobate în perimetrul, nedeclarat ca graniţă, este un STAT inexistent, asa cum declară înalţi reprezentanţi ai Organizaţiei Naţiunilor Unite. STOP RĂYBOIULUI! Toţi să-şi retragă trupele la ei acasă. Viaţa este dar dumnezeiesc şi nu vrem să fim sacrificaţi de nişte nebuni, sceleraţi care în goana după bani, vor distrugerea civilizaţiei umane pe PĂMÂNT:.

  2. Foarte realist articolul și argumentat temeinic.
    Se prefigurează deja că în disperarea lor americanii vor apela la ultima variantă a loviturii nucleare pe care ei vor vrea să o dea primii după cunoscuta lor politică: să fim noi primii care lovesc adversarul. Evident că vor fi riposte de la ambele puteri atât Rusia cât și China. Într-un cuvânt nemernicanii, cu toată imaginea lor ipocrită de apărători ai democrațiilor și drepturilor omului (cu predilecție avortul, fluiditatea genului, pederastia, și dreptul de a te sinucide, pardon de a muri cu „demnitate” etc. și multe alt drăcovenii pe care ei le numesc „drepturi”), al păcii (prin războaie in toată lumea?!), vor arunca lumea în haos. Va fi haosul absolut. Regret tonul acesta apocaliptic dar spre asta ne îndreptăm.

    Și după va mai exista viață? Desigur, supraviețuitori. Dezastrul va fi în așa zisele orașe inteligente, marile metropole ale lumii devenite închisori digitale pentru sclavul transumanist. Acolo vor lovii rachetele nucleare. Ce rost are să lovești cu o rachetă în Cocoțații din Deal? Așa că fugiți din marile metropole cât mai e timp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Link-uri utile

Ne gasesti pe

© opozitia.net | All rights reserved.
CONECTARE
Bine ați venit! Autentificați-vă in contul dvs