Unde sunt adulții de la Washington când vine vorba de Ucraina?

Există încă o serie de întrebări fără răspuns cu privire la incidentul care a doborât marți avionul MQ9 Predator în largul coastelor Crimeei. Să începem cu faptele:

  1. Drona MQ9 efectua o misiune de informații, supraveghere și recunoaștere în spațiul aerian internațional în largul coastei Crimeei.

2. MQ9 și-a oprit transponderul de identificare, prieten sau dușman (IFF).

3. Sistemele de apărare aeriană rusești urmăreau drona.

4. Avioanele de luptă rusești au fost mobilizate pentru a intercepta drona.

5. Statele Unite și NATO zboară drone de-a lungul coastei Crimeei de mai bine de un an.

6. Drona a fost doborâtă fără ca avioanele de luptă rusești să tragă vreun foc de armă.

Până în prezent, Statele Unite și armata rusă rămân la aceeași poveste – și anume, unul dintre avioane a tăiat accidental elicea dronei, ceea ce a dus la prăbușirea aparatului american de zbor.

Ne aflăm în plin teatru Kabuki. Statele Unite insistă că drona era inofensivă, își vedea de treabă, când un pilot rus incompetent nu a reușit să își controleze avionul. Rusia insistă că nu a existat niciun contact cu drona și susține că aceasta a virat brusc și a căzut din cer.

Comentariile ministrului rus de externe Lavrov cu privire la acest incident arată clar că Rusia a considerat drona drept o amenințare la adresa securității sale:

Armata noastră a oferit o evaluare, care a fost reprodusă de ambasadorul nostru la Washington, Alexander Antonov. El a subliniat, inclusiv în fața jurnaliștilor, cum privim acest lucru din punctul de vedere al securității globale. Antonov a fost invitat la Departamentul de Stat al SUA, unde i-au fost prezentate afirmații complet nefondate privind încălcarea libertății aeronautice.

I-ați auzit pe reprezentanții Pentagonului și ai Statului Major interarme spunând că Statele Unite vor continua să zboare oriunde doresc ”în conformitate cu dreptul internațional”.

 https://t.me/DonbassDevushka/48682

 

Ambasadorul Rusiei la Washington a reacționat dur la apelurile oficialilor americani, în special ale senatorului Lindsey Graham, de a doborî un avion rusesc care a interferat cu o dronă americană:

”Atacarea intenționată a unui avion rusesc în spațiul aerian neutru nu este doar o crimă conform dreptului internațional, ci și o declarație deschisă de război împotriva celei mai mari puteri nucleare” a avertizat el. ”O ciocnire armată între Rusia și Statele Unite ar fi radical diferită de un război prin procură pe care americanii îl poartă de la distanță împotriva noastră în Ucraina. Este Capitoliul pregătit să expună cetățenii americani și comunitatea internațională la riscul unui război nuclear total? Răspundeți, dragă senatorule!”

https://t.me/Slavyangrad/37513

Dacă vă uitați cu atenție la imaginea MQ9 Reaper de mai sus, veți vedea că este aproape imposibil ca un avion rusesc să ”lovească” pur și simplu elicea fără să provoace alte daune dronei. Un astfel de impact ar fi făcut ca drona să înceapă să se rostogolească, probabil cu capul în jos.

Statele Unite susțin că au imagini video ale incidentului. Serios? Atunci de ce nu au fost date publicității? Dacă înregistrarea video susține versiunea americană a incidentului, ar fi o lovitură majoră de PR. Ambasadorul rus ar fi astfel demascat pentru faptul că a mințit în interesul țării sale (acest lucru nu ar fi specific Rusiei, se știe că toți ambasadorii din toate țările mint din când în când). De asemenea, Rusia are înregistrări video de la ambele avioane implicate în interceptare. De ce nu se face publice aceste înregistrări video?

O posibilă explicație: rușii au folosit armament electronic care a dezactivat drona și a provocat prăbușirea acesteia. Rusia nu dorește să dea publicității imagini care ar arăta că drona a fost dezactivată.

Sunt convins că acțiunea a fost planificată din timp de Rusia. Au ales momentul și locul în care să prăbușească drona, întrucât navele lor de recuperare navală erau deja prezente pentru a prelua epava. Dacă Rusia recuperează senzorii de informații de pe acea ”pasăre”, va putea să analizeze și să dezvolte contramăsuri pentru a împiedica viitoarele colectări.

Cred că Statele Unite și NATO vor regândi utilizarea dronelor în zona de operațiuni din Marea Neagră. Rusia a tras un semnal clar că nu va permite colectarea neîngrădită de informații care pot fi folosite pentru planificarea și operațiunile împotriva forțelor rusești.

Nu vrobim despre un joc video. Rusia, din punctul său de vedere, își apără patria. După cum am menționat în articolul meu anterior, cum am reacționa dacă dronele rusești ar zbura de-a lungul graniței dintre Mexic și SUA, colectând informații despre desfășurarea forțelor de frontieră americane și transmițând aceste informații cartelurilor mexicane de droguri? Care, la rândul lor, ar folosi informațiile pentru a inunda punctele slabe ale graniței noastre cu migranți ilegali. Americanii ar fi indignați pe bună dreptate. Deci, de ce credem că putem face ceea ce facem și ne așteptăm ca rușii să se sperie ca un câine bătut și să nu întreprindă nimic?

Iată motivul din titlul acestui articol. Avem nevoie de niște adulți la Washington, D.C. care să potolească amenințările belicoase și să lucreze la dezamorsarea confruntării cu Rusia. Dacă nu o facem, totul se va sfârși prost pentru Statele Unite.

………………………

Un articol de Larry C. Johnson, veteran al CIA și al Biroului de combatere a terorismului din cadrul Departamentului de Stat. Este fondatorul și directorul BERG Associates, firmă înființată în 1998. Larry a asigurat timp de 24 de ani instruirea comunității de operațiuni speciale a armatei americane.

Cum puteți sprijini proiectul Patrioților

Platforma Opozitia.net depinde exclusiv de donațiile Patrioților. Ea va exista cât timp VOI veți considera că are sens să existe. Fiecare donație, cât de mică, ne aduce mai aproape de Libertatea de altădată. Ne ajută să avem o voce din ce în ce mai puternică. Ne ajută să rezistăm în fața ofensivei nemaintâlnite din partea Globaliștilor fără niciun Dumnezeu.

Donează prin

Donează prin Transfer Bancar:

Conturi ING BANK
RO70INGB0000999906930786 (RON)
RO65INGB0000999911989038 (EUR - SWIFT INGBROBU)

Donează prin Revolut

Tel: 0791.287.318 --- @adrian6j60

  1. Realitatea dureroasă este că America nu prea mai are … adulți adică le lipsește exact segmentul de politicienii din „vârsta de mijloc” cea a maturității și responsabilității, majoritatea indiferent de partid, din păcate, fiind fie trotinetiști imberbi și progresiști, fie robineti ramoliți cu parkinson-ul pe ei! Viitorul sună rău, forte rău …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Link-uri utile

Ne gasesti pe

© opozitia.net | All rights reserved.
CONECTARE
Bine ați venit! Autentificați-vă in contul dvs