Ruperea încrengăturii de minciuni a Americii – este posibil?

Îți amintești de replica emblematică a lui Superman? ”Adevăr, justiție și calea americană”.

Personajul Superman a apărut într-o perioadă de inocență în Statele Unite, când exista o credință autentică potrivit căreia ”Calea americană” era înțeleasă ca un angajament față de adevăr, justiție egală în fața legii și lupta pentru cei neajutorați. Doamne, ce naivi am fost!

Acum trăim într-o epocă în care minciunile sunt prezentate ca fiind ”adevărul” și oricine îndrăznește să se opună respectivelor minciuni este acuzat că-i rasist, transfob sau pro-Putin. Pe scurt, un adept al teoriei conspirației. Am început să mă gândesc în profunzime la fenomen în urma dezvăluirilor lui Tucker Carlson despre așa-numita Insurecție din 6 ianuarie. Înainte ca Tucker să arate lumii, nu doar publicului american, imaginile video reale de la Capitoliu, am avut de-a face cu un potop de propagandă abil elaborată. Mass-media și politicienii de la putere îi prezenta pe susținătorii lui Trump ca fiind niște rasiști violenți care au ucis fără milă polițiștii de la Capitoliu. Este o minciună. Niciun polițist nu a fost ucis de susținătorii lui Trump pe 6 ianuarie. Nici măcar unul. Însă oficiali de rang înalt din guvernul SUA, cum ar fi josnicul procuror general Merrick Garland, continuă să repete minciuna și nimeni din mass-media mainstream nu îl contrazice.

Dar nu este vorba doar despre 6 ianuarie. Guvernul Statelor Unite și mulți dintre cetățenii americani îmbrățișează un tsunami de minciuni. Iată câteva dintre ele:

  • Economia merge bine și inflația este sub control.
  • Bărbații pot avea copii.
  • Rasiștii albi reprezintă cea mai mare amenințare la adresa securității americane.
  • Rusia este un stat comunist și autoritarist.
  • Purtarea de măști și administrarea de vaccinuri te împiedică să iei COVID.
  • Rusia s-a amestecat în alegerile din 2016 și a asigurat victoria lui Donald Trump.
  • Armata Rusiei este slabă și are performanțe slabe pe teren în Ucraina.
  • Președintele Ucrainei, Zelensky, este la egalitate cu Winston Churchill.
  • Statele Unite au cea mai mare și mai puternică armată din lume.

Atunci când te minți pe tine însuți despre tine însuți, te pui în pericol. Să spunem că ai 1,80 metri și cântărești 260 de kilograme. În loc să recunoști că ești un grăsan și ai o bună șansă de a deveni diabetic, continui să mănânci alimente saturate cu zahăr și insiști că ești sănătos. Nu contează ce crezi despre tine, adevărul te va ajunge din urmă și ai puține șanse să trăiești mult.

Același principiu privind consecințele negative ale autoamăgirii se aplică și în cazul statelor naționale. America, în special, se află într-un moment precar al istoriei sale și se comportă ca un dependent de cocaină căruia îi place și o doză ocazională de fentanil. Statele Unite nu au intrat încă în supradoză, dar este doar o chestiune de timp până când excesele sale continue – din punct de vedere economic, social și militar – vor produce o criză fatală.

Luați în considerare sprijinul fanatic al administrației Biden pentru Ucraina. Ucraina este una dintre cele mai corupte națiuni de pe pământ, dar echipa Biden, cu ajutorul mass-media, continuă să o prezinte ca pe o democrație înfloritoare. Am auzit de la un prieten care a văzut unele dintre informările CIA despre Ucraina: comunitatea de informații a SUA insistă asupra faptului că Rusia rămâne fără arme și trupele sale au performanțe slabe. CIA a spus-o, deci trebuie să fie adevărat, nu-i așa?

Greșit! Războiul din Ucraina a scos la iveală adevărul incomod și periculos că America și-a pierdut capacitatea de a produce în masă și în timp util obuze de artilerie, rachete de croazieră și alte echipamente militare esențiale. În timp ce CIA și mass-media occidentală continuă să insiste că Rusia rămâne fără rachete, armata continuă să tragă în medie 20.000 de proiectile de artilerie pe zi (față de doar 3-5 mii de către Ucraina).

Înțeleg nevoia de a minți publicul cu privire la planurile și tacticile militare și de a proteja sursele confidențiale de informații. Dar nu este ceea ce se întâmplă acum. Sunt alt gen de minciuni decât cele spuse publicului american despre războiul din Vietnam în timp ce acesta făcea ravagii. Cel puțin atunci existau ofițeri de informații în cadrul CIA și al armatei care au raportat adevărul despre dimensiunea gherilelor Viet Cong și eficiența armatei nord-vietnameze. Politicienii – în special Johnson și Nixon – au continuat să mintă, dar s-au confruntat cu o presă sceptică și, uneori, ostilă. Cel puțin a existat o dezbatere sănătoasă în Statele Unite, deși guvernul american a făcut tot posibilul să defăimeze pe oricine insista că războiul din Vietnam era greșit.

Nu avem așa ceva acum. Singura persoană care vorbește despre aceste minciuni în cadrul emisiunilor mediatice principale este Tucker Carlson. Iar liderii democrați și republicani îl atacă. Cum îndrăznește el să scoată la iveală minciună după minciună?

Propaganda, din păcate, convinge un număr mare de americani că Rusia și China și Iranul și Coreea de Nord sunt dușmanii noștri și că trebuie opriți. Și, cel mai îngrijorător, că avem mijloacele militare pentru a face acest lucru. Zilele trecute am stat de vorbă cu un subofițer în retragere din armată. Acest om a ocupat o poziție înaltă în cadrul Agenției de Informații a Apărării. Mi-a spus: ”Armata rusă este teribilă și pierde”. Când am încercat să-i explic de ce greșește, oferindu-i câteva fapte verificabile, a întrerupt conversația și a refuzat să mai discute. Aș vrea să pot spune că a fost un incident izolat, dar nu este așa.

Presupun că este ca și cum ai avea un prieten dependent de narcotice sau de alcool și care se îndreaptă spre un sfârșit tragic. Logica și rațiunea nu funcționează. Acea persoană sau acea țară trebuie să ajungă la fundul sacului și să realizeze că are nevoie de o schimbare.

Vestea din această săptămână, potrivit căreia China intermediază o apropiere între Iran și Arabia Saudită, reprezintă un moment de răscruce al dispariției influenței Americii în Orientul Mijlociu și al apariției unei noi ordini internaționale care va fi în afara controlului acesteia. Statele Unite, care au ieșit practic nevătămate din cel de-al Doilea Război Mondial, s-au obișnuit să stabilească agenda internațională și să constrângă alte națiuni să se conformeze voinței noastre. Acele zile s-au terminat și majoritatea americanilor nu înțeleg importanța schimbărilor.

Liderii naționali se mint pe ei înșiși și pe supușii lor, nu este ceva nou. Dictatorul comunist de lungă durată al României, Nicolae Ceaușescu, a învățat pe calea cea mai grea. La fel și Adolf Hitler și Saddam Hussein și Ngo Diem. America se află încă în chinurile mitului lui Superman. Încă mai credem că putem sări peste clădiri înalte dintr-o singură mișcare. Cu toate acestea, NASA nu mai poate asambla o navă spațială care să transporte în mod fiabil și sigur astronauții americani către Stația Spațială Internațională. Avem nevoie de ruși sau de Elon Musk pentru a face asta.

Când eram un adolescent de 14 ani (acum mai bine de 50 de ani) am citit cartea lui William Shirer, The Rise and Fall of the Third Reich. Mi-a lăsat o impresie de neuitat, în special partea din carte care descrie Soluția finală. Îmi amintesc că m-am întrebat de ce poporul german nu a văzut amenințarea pe care sistemul NAZI o reprezenta pentru el și pentru lume. De ce nu au făcut ceva pentru a-l opri? Acum, cred că înțeleg. Poporul german a fost inundat de minciuni și, în loc să riposteze și să ceară adevărul, a cedat în fața propagandei. Mă tem că aceeași dinamică este în joc acum în Statele Unite și în Europa. La un moment dat, minciunile se vor prăbuși.

………………………

Un articol de Larry C. Johnson, veteran al CIA și al Biroului de combatere a terorismului din cadrul Departamentului de Stat. Este fondatorul și directorul BERG Associates, firmă înființată în 1998. Larry a asigurat timp de 24 de ani instruirea comunității de operațiuni speciale a armatei americane.

Cum puteți sprijini proiectul Patrioților

Platforma Opozitia.net depinde exclusiv de donațiile Patrioților. Ea va exista cât timp VOI veți considera că are sens să existe. Fiecare donație, cât de mică, ne aduce mai aproape de Libertatea de altădată. Ne ajută să avem o voce din ce în ce mai puternică. Ne ajută să rezistăm în fața ofensivei nemaintâlnite din partea Globaliștilor fără niciun Dumnezeu.

Donează prin

Donează prin Transfer Bancar:

Conturi ING BANK
RO70INGB0000999906930786 (RON)
RO65INGB0000999911989038 (EUR - SWIFT INGBROBU)

Donează prin Revolut

Tel: 0791.287.318 --- @adrian6j60

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Link-uri utile

    Ne gasesti pe

    © opozitia.net | All rights reserved.
    CONECTARE
    Bine ați venit! Autentificați-vă in contul dvs