”Insurecția” din 6 ianuarie versus protestul ”pașnic” din Georgia

Georgia din titlul meu este statul Georgia, aflat la granița cu Rusia. Ați înțeles? Nu e nevoie să postați Ray Charles cântând ”Georgia”. (Ah, la naiba. Cine îi poate rezista lui Ray?)

Acum, să revenim la lucrurile serioase. A fost o săptămână fascinantă la Washington pentru mega-ipocrizie. Am scris anterior despre echipa Biden care dă lecții și avertizează China împotriva înarmării Rusiei, în timp ce Statele Unite trimit arme în Ucraina și Taiwan. Garantat. Este mama tuturor ipocriziilor.

Dar pe locul al doilea se află sprijinul febril al administrației Biden pentru intervenția străină în afacerile Georgiei, totul în numele ”democrației”, și susținerea atacurilor comise de mulțimi plătite de structuri de informații străine asupra poliției georgiene, în timp ce solicită cenzurarea lui Tucker Carlson pentru că a expus minciunile despre așa-zisa insurecție din 6 ianuarie.

Tucker a făcut ca establishment-ul democrat/republican să se îndrepte de unul singur spre canapeaua de leșin, întrucât a distrus meme-ul ”insurecției” din 6 ianuarie prin publicarea unor înregistrări video ascunse anterior. În loc ca demonii înnebuniți de Trump să se dezlănțuie prin Capitoliu ucigând fără milă fiecare polițist de la Capitoliu ieșit în cale, înregistrarea video recent publicată arată oameni liniștiți și patrioți care se plimbă în interiorul cordoanelor și nu atacă poliția. Ce grozăvie!

Ei bine, felicitări lui ”SteveVoiceOver”, care a produs o satiră devastatoare expunând eforturile clicii democrate și ale establishmentului republican de a-i păta pe susținătorii lui Trump ca fiind extremiști violenți. Savurați.

Și ce naiba are asta de-a face cu Georgia, vecina Rusiei? Parlamentul georgian a aprobat recent o legislație care impune organizațiilor din Georgia ce primesc cel puțin 20% din finanțare din surse străine să se înregistreze ca atare în scriptele guvernului. Legea privind înregistrarea agenților străini din Statele Unite este mai strictă decât noua lege propusă în Georgia.

Ghiciți ce s-a întâmplat. Protestele din Georgia, finanțate de organizații străine (printre care se numără probabil CIA și MI6 britanic) au explodat pe străzile din Tblisi, iar purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA, Ned Price, a insistat că poliția din Capitoliu, mă rog, poliția georgiană, a reacționat în mod exagerat la protestele pașnice. Judecați singuri:

Iată videoclipul și transcrierea de la briefingul zilnic al lui Ned Price din 7 martie (discuția despre Georgia începe în jurul minutului 3):

ÎNTREBARE – Ați urmărit situația din Georgia de dimineață, de când au avut loc ciocniri între protestatari și poliție. A fost în mod clar o utilizare excesivă a puterii militare, scuze, a forței de ordine?

NED PRICE – În ultimele ore, am văzut rapoartele care provin din Tibilisi, am văzut rapoarte conform cărora protestatarii au fost întâmpinați cu gaze lacrimogene și alte eforturi de a reprima și suprima protestul împotriva acestui proiect de așa-numită legislație privind agenții străini.

Mesajul nostru către poporul georgian, către guvernul Georgiei, către oamenii și guvernele din întreaga lume este că Statele Unite sunt alături de toți cei care își exercită în mod pașnic dreptul universal al oamenilor din întreaga lume de a se aduna, de a se face auziți, de a vorbi liber și de a-și trage la răspundere propriile guverne.

Vom continua să monitorizăm situația din Georgia, dar mesajul nostru este că protestatarilor pașnici ar trebui să li se permită să își exercite acest drept în mod pașnic.

Este un drept de care au parte oamenii din orice țară din lume și, în cele din urmă, ultima declarație de astăzi a ambasadei SUA și a Georgiei începe cu fraza ”Astăzi este o zi neagră pentru democrația din Jewell Justice”, iar întregul text este cel mai dur pe care l-am văzut vreodată, știți, în cei peste 30 de ani de relații diplomatice.

Așadar, dați-mi o imagine generală a ceea ce simt diplomații de la Departamentul de Stat atunci când analizează dosarele privind drepturile omului, statul de drept, libertatea de exprimare și efectul negativ pe care îl are asupra integrării euro-atlantice. Cât de mult se va schimba politica externă a SUA, ajutorul extern și toate acestea dacă traiectoria actuală va fi continuată de guvernul georgian, care îndreaptă țara spre Rusia?

Ați întrebat despre sentimentul de aici. Sentimentul de aici este unul de îngrijorare profundă, ne-ați auzit exprimând acest sentiment în mod constant în ultimele zile. Este un sentiment de profundă îngrijorare din cauza implicațiilor potențiale ale proiectului de lege. Ar afecta unele dintre drepturile esențiale pentru aspirațiile poporului georgian pentru o democrație consolidată, pentru integrarea euro-atlantică și pentru un viitor mai luminos.

Legea ar stigmatiza și ar reduce la tăcere vocile independente și cetățenii Georgiei care nu doresc altceva decât să lucreze împreună pentru a construi un viitor mai luminos, un viitor integrat cu Europa. Un viitor democratic și liber, în care Georgia este o țară independentă și suverană.

Suntem profund îngrijorați și tulburați, desigur, de ceea ce ar putea însemna acest lucru pentru poporul georgian, dar și pentru că Statele Unite au fost un partener al Georgiei în ultimele decenii, de când Georgia și-a declarat independența. Statele Unite au fost alături de ea, sprijinind aspirațiile poporului georgian.

În unele cazuri, de-a lungul deceniilor, poporul georgian a depus eforturi pentru a realiza aceste aspirații și a făcut progrese extraordinare pentru a deveni democrația pe care și-a dorit-o încă din primele zile, pentru a integra Georgia în comunitatea euro-atlantică și pentru a se asigura că Georgia rămâne pe această cale.

Însă acum vedem un proiect de lege care ar reprezenta un regres enorm, un regres în ceea ce privește aspirațiile poporului georgian, un regres în ceea ce privește capacitatea Statelor Unite de a continua să fie un partener pentru poporul georgian.

Am subliniat acest lucru ieri, oricine votează acest proiect de lege ar fi responsabil, în parte, de periclitarea aspirațiilor euro-atlantice ale poporului georgian. Nu dorim ca acest lucru să se întâmple. Statele Unite, UE, ONU, poporul georgian, grupurile societății civile georgiene, cu toții au emis declarații puternice de îngrijorare cu privire la proiectul de lege.

Ce prostii!!! Price se supără în mod regulat din cauza afirmațiilor potrivit cărora Rusia ”intervine” ilegal în afacerile interne ale Statelor Unite, dar insistă că țările străine au dreptul fundamental de a-și băga nasul imperialist în afacerile interne ale Georgiei. Rușii și chinezii nu sunt proști. Ei văd această ipocrizie grosolană a Americii lui Biden și își dau seama că Statele Unite nu sunt demne de încredere și reprezintă o amenințare. Statele Unite vor continua să joace acest joc periculos de a încerca să creeze state sclavagiste străine până când vor fi obligate să înceteze să se mai amestece.

………………………

Un articol de Larry C. Johnson, veteran al CIA și al Biroului de combatere a terorismului din cadrul Departamentului de Stat. Este fondatorul și directorul BERG Associates, firmă înființată în 1998. Larry a asigurat timp de 24 de ani instruirea comunității de operațiuni speciale a armatei americane.

Cum puteți sprijini proiectul Patrioților

Platforma Opozitia.net depinde exclusiv de donațiile Patrioților. Ea va exista cât timp VOI veți considera că are sens să existe. Fiecare donație, cât de mică, ne aduce mai aproape de Libertatea de altădată. Ne ajută să avem o voce din ce în ce mai puternică. Ne ajută să rezistăm în fața ofensivei nemaintâlnite din partea Globaliștilor fără niciun Dumnezeu.

Donează prin

Donează prin Transfer Bancar:

Conturi ING BANK
RO70INGB0000999906930786 (RON)
RO65INGB0000999911989038 (EUR - SWIFT INGBROBU)

Donează prin Revolut

Tel: 0791.287.318 --- @adrian6j60

  1. Amerloci mizerabili, ipocriți și scârboși !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Link-uri utile

Ne gasesti pe

© opozitia.net | All rights reserved.
CONECTARE
Bine ați venit! Autentificați-vă in contul dvs