Novak Djokovic: Acest trofeu este al tău, la fel de mult ca și al meu

În mod normal, sunt un patriot în ceea ce privește sportul, dar când Novak Djokovic i-a dat peste nas australianului Alex de Minaur în turul patru la Australian Open, a trebuit să râd. Când Djokovic a fost întrebat de ce l-a zdrobit pe de Minaur în două seturi brutale (6-2 6-1 6-2), Djokovic a răspuns: ”Pentru că așa am vrut”.

În timp ce Djokovic și-a temperat comentariul cu referiri la ritmul rapid al tenisului, alții s-au întrebat dacă victoria nu cumva are legătură cu cearta pe care cei doi au avut-o în privința vaccinurilor Covid. Potrivit rapoartelor, de Minaur a râs când Djokovic a fost deportat în 2022, împiedicându-l pe cel mai mare star de la Australian Open să-și apere titlul (ca să nu mai vorbim de punctele sale).

”Îl respect ca rival, coleg, așa cum îi respect pe toți. Nu am nicio problemă în a-l contacta, în a-l felicita etc. Dar nu am nicio altă relație. Nu am nicio comunicare cu el. El a arătat în 2022 ce crede despre mine”. – Novak Djokovic

Ouch.

Un de Minaur învins părea că a primit ceea ce a meritat după înfrângere și, chiar dacă i-am urmărit cariera de la început și l-am încurajat în nenumărate turnee, ca membru al clasei nevaccinate persecutate, am simțit o anumită satisfacție.

La fel ca aproape toți cei care s-au vaccinat, de Minaur a luat Covid și a trebuit să se retragă de la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Cam atât despre ”oprirea răspândirii”.

Zeul vaccinurilor și campionul ecologic Bill Gates a venit cu avionul său privat (Net Zero?) exact la timp pentru a-l vedea pe Djokovic câștigând cel de-al zecelea titlu de la Australian Open. Ceea ce i-a făcut pe mulți să îl proclame pe sârb drept cel mai bun jucător de tenis din toate timpurile.

Într-o scenă extraordinară, Djokovic a dispus de Stefanos Tsitsipas într-o finală palpitantă în două seturi (6-3 7-6 7-6), care a durat aproape trei ore.

Rod Laver Arena, și terenurile din afara ei, au explodat în urale, în timp ce Novak Djokovic și-a revendicat un trofeu pe care are numele scris de atâtea ori încât ar putea la fel de bine să îl ia acasă.

Nu numai că a câștigat Openul Australiei, dar victoria sa îl pune la egalitate cu cele 22 de trofee de Grand Slam ale lui Rafael Nadal – estompând linia de demarcație dintre cele mai mari figuri din tenis. Tsitsipas și-a salutat cu grație adversarul ca fiind ”cel mai mare jucător care a ținut vreodată o rachetă în mână”.

O mulțime plină de pancarte ”novax” i-a derutat pe comentatorii TV, deoarece acestea au fost ridicate alături de o mare de steaguri sârbești. Djokovic, între timp, a urcat în tribune și apoi s-a prăbușit în brațele echipei sale. Era clar că aceasta a fost o victorie asupra a mai mult decât tenisul. Djokovic învinsese autoritățile tiranice și birocrațiile care au luptat pentru a-l ține departe de cununa tenisului său.

Este jenant să ne amintim cum l-a tratat Australia pe Novak Djokovic.

Dacă cineva are nevoie de dovada că cerințele privind vaccinurile nu au fost decât niște prostii politice, nu trebuie să caute mai departe de anunțul din acest an, când jucătorii cu Covid pozitiv au fost lăsați să intre pe teren. ”Știința” ne spune că Djokovic nu a reprezentat niciodată un risc de sănătate pentru Openul Australiei – el a reprezentat un risc politic atât pentru guvernul local al Partidului Laburist din Victoria, cât și pentru guvernul federal liberal – ambele părând fericite să colaboreze (sau cel puțin să simpatizeze) cu privire la metodele de reținere și deportare a starului sârb.

Vă mai amintiți când premierul victorian Daniel Andrews a vorbit despre Novak?

”Nici aceste titluri [Grand Slam-uri] nu te vor proteja, singurele titluri care te vor proteja sunt cele care îți permit să spui că ți-ai luat prima doză și că ți-ai luat a doua doză”.

Iată și ce a declarat, în mod rușinos, fostul trezorier federal Josh Frydenberg:

”Nu îmi cer scuze pentru aplicarea regulilor aici, în Australia, în jurul politicilor noastre de protecție a frontierelor care au contribuit la menținerea siguranței noastre. Nu contează dacă ești jucătorul de tenis nr. 1 din lume sau Betty din Utah, dacă ești nevaccinat se aplică aceleași reguli”.

El le datorează celor nevaccinați scuze. Una umilitoare. La fel ca și fostul prim-ministru Scott Morrison pentru acest tweet din 6 ianuarie 2022.

”Viza domnului Djokovic a fost anulată. Regulile sunt reguli, mai ales când vine vorba de frontierele noastre. Nimeni nu este mai presus de aceste reguli. Politicile noastre puternice de frontieră au fost esențiale pentru ca Australia să aibă una dintre cele mai scăzute rate de deces din lume din cauza Covid. Continuăm să fim vigilenți”.

Cum funcționează acest lucru, dle Morrison, când vaccinurile nu au niciun impact asupra transmiterii? Aveți vreun comentariu? Actualizări? Doriți să discutăm despre cea mai mare creștere a numărului de decese inexplicabile din istoria Australiei? Nu?

Liberalul Alex Hawke a fost probabil cel mai rău, nu numai pentru că el a anulat viza lui Novak, ci și pentru că l-a acuzat în continuare că ar putea provoca ”tulburări civile” și l-a descris ca fiind un ”talisman al sentimentului anti-vaccinare”.

”Consider că prezența continuă a domnului Djokovic în Australia poate duce la o creștere a sentimentului anti-vaccinare generat în comunitatea australiană, ceea ce ar putea duce la o creștere a tulburărilor civile de tipul celor experimentate anterior în Australia cu mitinguri și proteste care pot fi ele însele o sursă de transmitere comunitară. Domnul Djokovic este… o persoană cu influență și statut.”

”Având în vedere (…) comportamentul domnului Djokovic după ce a primit un rezultat pozitiv la testul Covid, opiniile sale declarate public, precum și statutul său de nevaccinat, consider că prezența sa continuă în Australia poate încuraja alte persoane să ignore sau să acționeze în contradicție cu sfaturile și politicile de sănătate publică din Australia”.

Cel puțin Hawke va fi trimis în mlaștina impenetrabilă a istoriei politice, puțin mai mult decât o notă de subsol curioasă în Epoca Idioțeniei Covid.

În timp ce Nadal și Federer se aliniau în mod repetat pentru selfie-uri și turnee promoționale cu Bill Gates, fosta mea pasiune pentru cei doi s-a deteriorat. Doar o singură vedetă a tenisului era pregătită să lupte public pentru dreptul absolut al propriului corp la autonomie.

Novak Djokovic a fost reținut timp de cinci nopți înainte de Australian Open 2022. El a spus despre eveniment: ”Nu voi uita niciodată”.

Într-o declarație înainte de turneul din 2023, Djokovic a adăugat:

”Ceea ce mi s-a întâmplat în urmă cu 12 luni nu a fost ușor nici pentru mine, nici pentru familia sau echipa mea. A fost dezamăgitor să părăsesc țara în felul acesta, dar speram cu adevărat să primesc permisiunea de a juca din nou în Australia. Este o țară în care am avut parte de un sprijin extraordinar. Aici am jucat întotdeauna cel mai bun tenis al meu.”

”Melbourne este aproape de inima mea. Ceea ce s-a întâmplat nu a fost ușor de digerat pentru mine, dar a trebuit să merg mai departe, iar aceste circumstanțe nu vor înlocui ceea ce am avut la Melbourne și în Australia. Așa că vin cu emoții pozitive”.

Novak a fost tratat ca un infractor, deportat și i s-a refuzat șansa de a-și apăra punctele de vedere. La fel ca mulți dintre noi, fanatismul Covid și propagarea fricii au făcut ca el să fie privat de locul de muncă. Victoria sa nu a fost doar pentru el însuși – este o victorie pentru toată lumea: cei persecutați, cei constrânși și cei interesați. Ne dă speranța că, în cele din urmă, universul corectează echilibrul.

Mai devreme, el a stat lângă teren, cu fața în prosop, plângând.

A încheiat seara cu un discurs inspirat:

”Mesajul pentru orice tânăr jucător de tenis din întreaga lume care se uită acum la acest meci și visează să fie aici, acolo unde sunt eu și Stefanos: visați mult – îndrăzniți să visați, pentru că totul este posibil. Nu lăsați pe nimeni să vă răpească visul. Nu contează de unde vii. De fapt, cred că, cu cât ai o copilărie mai dezavantajată, cu cât ai mai multe dificultăți și cu cât ai mai multe provocări – cu atât devii mai puternic. Stefanos și cu mine suntem dovada acestui lucru”.

”Nu lăsați pe nimeni să vă răpească acest vis. Cultivați-l. Udați-l așa cum udați florile. Chiar dacă veți găsi o singură persoană în această lume care să vă accepte, să vă îmbrățișeze și să vă susțină visele. Găsește acea persoană și visează la lucruri mari, pentru că poți reuși.”

”Ce călătorie a fost pentru familia mea, pentru echipa mea și pentru mine. Nu știu de unde să încep și unde să termin. Nu iau nimic ca fiind de la sine înțeles […] Apreciez răbdarea și dragostea pe care mi le oferiți”.

El a adăugat apoi, către echipa sa: ”Acest trofeu este al vostru, la fel de mult ca și al meu”.

Și, deși comentariile erau adresate prietenilor și familiei sale, întregul stadion s-a ridicat în urale înainte de a începe să-i scandeze numele.

”Trebuie să spun că acesta a fost unul dintre cele mai provocatoare turnee pe care le-am jucat în viața mea, având în vedere circumstanțele. Faptul că nu am jucat anul trecut, că am revenit anul acesta. Vreau să le mulțumesc tuturor oamenilor care m-au făcut să mă simt binevenit – m-au făcut să mă simt confortabil să fiu la Melbourne și în Australia.”

”Există un motiv pentru care am jucat cel mai bun tenis al meu de-a lungul carierei mele în Australia și pe acest teren, în fața legendarului Rod Laver – vă mulțumesc foarte mult pentru că ați fost prezent în această seară, domnule. Am încercat să mă ciupesc și să trăiesc cu adevărat acest moment. […] Aș spune că este probabil cea mai mare victorie din viața mea, având în vedere circumstanțele”.

Cum puteți sprijini proiectul Patrioților

Platforma Opozitia.net depinde exclusiv de donațiile Patrioților. Ea va exista cât timp VOI veți considera că are sens să existe. Fiecare donație, cât de mică, ne aduce mai aproape de Libertatea de altădată. Ne ajută să avem o voce din ce în ce mai puternică. Ne ajută să rezistăm în fața ofensivei nemaintâlnite din partea Globaliștilor fără niciun Dumnezeu.

Donează prin

Donează prin Transfer Bancar:

Conturi ING BANK
RO70INGB0000999906930786 (RON)
RO65INGB0000999911989038 (EUR - SWIFT INGBROBU)

Donează prin Revolut

Tel: 0791.287.318 --- @adrian6j60

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Link-uri utile

    Ne gasesti pe

    © opozitia.net | All rights reserved.
    CONECTARE
    Bine ați venit! Autentificați-vă in contul dvs