Despre ”putiniști”

Percepția este fundamentală atunci când vorbim despre propagandă. Iar între percepție și adevăr diferențele sunt majore de cele mai multe ori.

Scopul propagandei, al mass-media MSM, constă în schimbarea percepției colective despre un fenomen sau o persoană, în funcție de interesul de moment. În prezent, există interesul ca opinia publică să vadă războiul (să îl ”perceapă”) ca fiind un lucru dacă nu pozitiv, atunci măcar neutru. Și strict necesar. Mai mult, populația trebuie să conștientizeze că opiniile personale legate de conflictul din Ucraina și de ciocnirea civilizațiilor (democrație vs autoritarism, globalizare vs suveranism) NU SUNT DELOC un rezultat al propriei judecăți. Sunt doar o preluare instinctuală, fără rațiune, a unor idei lansate în spațiul public de președintele Vladimir Putin. De unde și acuzația capitală: ”Putinistule!”.

Se spune că singurii oameni care percep întregul tablou sunt cei care ies afară din cadru. Așadar, să facem doi pași în spate și să încercăm o privire din afara zonei de război.

Anomaliile legate de atacul la baionetă asupra patriei, a familiei, a bisericii, cele despre corectitudinea politică și rescrierea ”convenabilă” a istoriei, s-au acumulat în timp. Au fost parte a unei agende clare, promovată de globaliști. Și au stârnit, cum era și firesc, o serie de reacții din partea conservatorilor. De fapt, a oricărui cetățean de bun simț. Problemele s-au amplificat (și în același timp s-au clarificat) odată cu pandemia. Societățile occidentale s-au scindat clar între globaliști și patrioți, ambele tabere cu extremele de rigoare.

Percepția insuflată de mass-media este că patrioții/suveraniștii ar fi preluat din zbor mesajul public lansat de Putin și l-ar fi promovat ca atare. Ca și cum respectivul mesaj ar fi fost: 1) Fals; și 2) Proprietate intelectuală a lui Putin, înregistrată la OSIM. De unde și termenul de ”putinist”.

În realitate, mesajele lui Putin legate de decăderea Occidentului lovesc fix la țintă. Reprezintă purul adevăr. Însă ele nu sunt nici pe departe ”marcă înregistrată”. Sunt gânduri, opinii, concluzii la care au ajuns simultan milioane de oameni de pe glob, independent unii de ceilalți, judecând faptele din ultimii 30 de ani așa cum reies ele din viața de zi cu zi. Președintele Rusiei doar a profitat de nemulțumirile firești acumulate în Vest pentru a confirma, practic, ceea ce noi oricum spuneam cu mult înainte de începerea războiului.

Extinderea NATO către Moscova este un fapt, nu o invenție, un ”putinism”. Iar pretenția că NATO ar fi o organizație militară ”defensivă” poate fi, cel mult, o percepție insuflată de mass-media.

Așadar, termenii de ”putiniști” sau ”trumpiști” folosiți de globaliști la modul peiorativ, chiar acuzator, sunt neîndoielnic o modalitate stupidă de atac superficial, fără argumente. Cum ar veni, ține loc de înjurătură sau de bâtă-n cap, atunci când nu ne duce mintea să spunem ceva credibil.

p.s. Aflu din presă că lista cu ”vectorii propagandei ruse”, pusă în circulație de o editură din Iași, a fost retrasă din librării cu tot cu volumul unde a apărut. Probabil ca urmare a presiunilor exercitate de Kremlin. Mare păcat. De unde vor mai afla copiii noștri cine au fost ”putiniștii” irecuperabili și cine adevărații salvatori ai neamului globalist?

………………

Campania de strângere de fonduri ”10 zile de donații pentru 100 de zile de Opoziție” continuă. Iată cum puteți dona pentru proiectul opozitia.net:

PayPal (onciu.email@yahoo.com)

Conturi ING BANK:

RO70INGB0000999906930786 (lei)
RO65INGB0000999911989038 (euro – SWIFT INGBROBU)
Titular: Adrian Onciu

REVOLUT – 0791.287.318 (@adrian6j60)
………………

Cum puteți sprijini proiectul Patrioților

Platforma Opozitia.net depinde exclusiv de donațiile Patrioților. Ea va exista cât timp VOI veți considera că are sens să existe. Fiecare donație, cât de mică, ne aduce mai aproape de Libertatea de altădată. Ne ajută să avem o voce din ce în ce mai puternică. Ne ajută să rezistăm în fața ofensivei nemaintâlnite din partea Globaliștilor fără niciun Dumnezeu.

Donează prin

Donează prin Transfer Bancar:

Conturi ING BANK
RO70INGB0000999906930786 (RON)
RO65INGB0000999911989038 (EUR - SWIFT INGBROBU)

Donează prin Revolut

Tel: 0791.287.318 --- @adrian6j60

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Link-uri utile

  Ne gasesti pe

  © opozitia.net | All rights reserved.
  CONECTARE
  Bine ați venit! Autentificați-vă in contul dvs