Moartea jurnalismului MSM și adormirea societății civile

Trio-ul Presă-Politicieni-ONG-uri se dovedește a fi aproape imbatabil. Atunci când funcționează la turație maximă pe aceeași linie ideologică, devine foarte greu de combătut.

În lipsa unui jurnalism decent care să tragă de mânecă Puterea și NU să joace în aceeași echipă (așa cum s-a întâmplat în pandemie și, mai nou, în război), singura șansă de menținere a unui echilibru rămâne societatea civilă. Altfel nu facem decât să ne amăgim că trăim într-o democrație, când de fapt abuzurile Puterii rămân complet nesancționate. Cu alte cuvinte, se transformă în dictatură pură.

Societatea civilă a avut ”tăria” de a deplânge dispariția controversatului Mihai Șora, însă rămâne în continuare complet impasibilă la ceea ce se întâmplă în legătură cu războiul de lângă noi. Impasibilă la impactul conflictului din Ucraina și la consecințele unor grave escaladări, din ce în ce mai probabile. Desigur, rețeaua Soros poate fi una dintre explicații.

M-am ferit până acum să analizez masa de oameni ai muncii care empatizează cu regimul Zelensky și implicit cu acțiunile Puterii de la București. Și care, în linii mari, sunt cam aceeași cetățeni complet absorbiți de mesajul mass-media MSM, extrem de intoleranți față de orice opinii contrare, gata să renunțe nu doar la propriile drepturi și libertăți, dar dispuși să impună cu forța un regim similar și pentru cei ”indisciplinați”.

Dacă îi excludem pe așa-zișii experți direct cointeresați din punct de vedere financiar, pe medici, jurnaliști, politicieni, pe angajații din sistemul public speriați de perspectiva de a-și pierde job-ul, tot rămâne o mare masă de oameni manipulați de narativul oficial. Oameni dispuși să-și formeze o opinie doar trecând-o prin filtrul opiniei specialistului care apare la un post de televiziune ”respectabil”. Specialistul cu un CV de tip cearșaf, întins pe zece pagini de studii în occident, vorbitor de limbi străine, inteligent, uneori chiar agreabil, foarte bun orator, dar fără pic de onestitate. Un tip capabil să însaile teorii aparent credibile, prin omiterea unor informații vitale și scoaterea altora din context cu bună știință.

Dacă în materie de jurnalism se clădește încet, dar sigur, o presă alternativă (cu sprijinul publicului), în ce privește societatea civilă lucrurile stagnează îngrijorător. Nimeni nu ia atitudine în stradă, iar fenomenul este foarte grav. Pentru că lipsa de reacție a mulțimii le dă apă la moară politicienilor aflați la Putere. Îi determină să creadă, în mod fals, că administrează țara în concordonță cu voința poporului. Și, mai mult, îi încurajează să ia măsuri chiar și mai proaste, și mai catastrofale. Convinși fiind că au în spate sprijinul deplin al cetățenilor.

Este absolut jenant să urmărim mari manifestații de protest în capitalele vest-europene, în timp ce la București lumea nu iese în stradă nici măcar atunci când abuzurile sar în ochi – ca în cazul dosarului Bâstroe. Liderii de opinie și activiștii din pandemie se mărginesc să comenteze pe rețelele sociale, fie de teama de a nu fi catalogați drept putiniști, fie din lehamite, fie datorită unei schimbări de poziție absolut suprinzătoare în legături cu comportamentul regimului Iohannis (cu nimic diferit acum, în război, față de perioada pandemiei).

Puterea lăsată de capul ei devine dictatură. Iar pentru că presa alternativă nu are, deocamdată, un impact semnificativ, devine vital ca societatea civilă a indisciplinaților să se trezească. Să iasă în stradă. Acum, cât încă se mai poate ieși.

…………………………….

Informații utile opozitia.net

Iată unde putem comunica pe rețelele sociale:

facebook.com/adrian.onciu.official

twitter.com/adrian_onciu_20

mewe.com/i/adrianonciu1

t.me/onciu

Cum puteți sprijini proiectul Patrioților

Platforma Opozitia.net depinde exclusiv de donațiile Patrioților. Ea va exista cât timp VOI veți considera că are sens să existe. Fiecare donație, cât de mică, ne aduce mai aproape de Libertatea de altădată. Ne ajută să avem o voce din ce în ce mai puternică. Ne ajută să rezistăm în fața ofensivei nemaintâlnite din partea Globaliștilor fără niciun Dumnezeu.

Donează prin

Donează prin Transfer Bancar:

Conturi ING BANK
RO70INGB0000999906930786 (RON)
RO65INGB0000999911989038 (EUR - SWIFT INGBROBU)

Donează prin Revolut

Tel: 0791.287.318 --- @adrian6j60

  1. „Societatea civila” este sublima dar… lipseste cu desavarsire in momentele care tin de interesul national. Asta pentru cã tot ceea ce se autointituleaza „societate civila” are sursa de finatare occidentala, deci din afara NATIUNII, (cu preponderenta bani trimisi de G. Soros et comp, prin diverse fundatii si artificii ONG-iste care fac parte din acelasi complex ideologic). Mai rau, „Societatea civila” romaneascã a fost creata si finantata din exterior PENTRU A FACE POLITICA (UN ANUME FEL DE POLITICA!), pentru a face propaganda agresivã, pentru a mânji si a da jos oameni politici alesi democratic dar NECONFORMI CU IDEOLOGIA GLOBALISTA si NICIDECUM pentru a veghea, impartial la derapaje ale politicului, la incalcari de drepturi si liberati etc.. Asadar, cata vreme la putere se afla „cei care trebuie” si care le pun tara la picioare, ce motive de protest sa aibe „societatea civila”?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Link-uri utile

Ne gasesti pe

© opozitia.net | All rights reserved.
CONECTARE
Bine ați venit! Autentificați-vă in contul dvs