”Zero demnitate” la Cotroceni și Palatul Victoria

Mor unguri în acest război!”. Numeroşi etnici maghiari din Ucraina care au fost înrolaţi în armata ucraineană au murit pe front, spune ministrul de externe Peter Szijjarto, într-un interviu acordat CNN. El a avut la New York o întrevedere cu secretarul general al ONU, Antonio Guterres, în urma căreia a apreciat faptul că susţinerea păcii este mai puternică la ONU decât în Uniunea Europeană, unde cei care propun soluţii diplomatice sunt ”imediat etichetaţi drept pro-ruşi”.

Potrivit ultimului recensământ, în Ucraina trăiesc 409.000 vorbitori de limbă română, în timp ce etnici maghiari ar fi 137.000. Deci mai puțin de jumătate. Însă guvernul de la Budapesta (bineînțeles, vândut lui Putin!) își manifestă îngrijorarea profundă față de soarta acestor oameni. Mulți luați cu arcanul la oaste și trimiși în prima linie de regimul Zelensky. La fel cum se întâmplă, de altfel, și cu etnicii români.

Venit la Iași anul trecut cu un cor de copii, ca să cânte colinde de sărbători, un bărbat dintr-un sat de lângă Cernăuți locuit de români povestea cu amărăciune că toți cei plecați pe front s-au întors acasă între patru scânduri. Drama nu este doar a ucrainenilor și a rușilor, ci și a minorităților prinse fără voia lor în vârtejul războiului.

În pofida realității extrem de dureroase, nici premierul Ciucă, nici președintele Iohannis nu suflă o vorbă despre românii morți în Ucraina. Pentru ei, ca și pentru majoritatea politicienilor din Europa, războiul este ”bun” cât timp o să dorească președintele Zelensky să-l considere astfel. Cât timp o să auzim același slogan mincinos ”Îi snopim pe ruși!”, efortul conjugat americano-european de a turna gaz pe foc nu va înceta. Iar consecințele nu pot fi decât cele văzute: distrugeri imense și mii de vieți pierdute. Inclusiv maghiari și români.

Orice palidă urmă de demnitate națională, de interes național, a pierit la Palatul Victoria și la Cotroceni. Nici măcar în gând politicienii noștri nu au curajul de a ridica glasul, de a-și spune necazul în fața stăpânirii de la Bruxelles și Washington. Faptul că fermierii români au mari probleme din pricina importurilor de cereale din Ucraina, faptul că regimul de la Kiev nu dă doi bani pe interesele noastre în Delta Dunării și nici pe drepturile minorităților, nu reprezintă chestiuni grave pentru Palatul Cotroceni. Dimpotrivă, acestea sunt considerate a fi probleme artificiale, inexistente, generate în mod răuvoitor de propaganda rusă din România. ”Nu-i momentul”, ne explică autoritățile.

Ca să pună capac, ar trebui probabil ca președintele Iohannis să-i salte de pe stradă pe ucrainenii refugiați în România și să-i trimită înapoi, pe front. E greu de spus dacă șeful statului are cea mai mică tresărire în legătură cu soarta celor peste 400 de mii de români din Ucraina. După reacțiile de până acum, pare să nu-i pese.

Președintele Iohannis ne tot repetă, de după fustele NATO, că Rusia trebuie învinsă, fără să ne explice cum anume. Principala grijă a comandantului suprem este să nu iasă din cuvântul lui Joe Biden, să intre în jocul de scenarii criminale a lui Zelensky legat de Moldova și să trimită cât mai mult armament în Ucraina.

Adică să prelungească războiul până când, eventual, românii vor dispărea ca minoritate din statul ”vecin și prieten”.
…………………………….

Informații utile opozitia.net

Iată unde putem comunica pe rețelele sociale:

facebook.com/adrian.onciu.official

twitter.com/adrian_onciu_20

mewe.com/i/adrianonciu1

t.me/onciu

Cum puteți sprijini proiectul Patrioților

Platforma Opozitia.net depinde exclusiv de donațiile Patrioților. Ea va exista cât timp VOI veți considera că are sens să existe. Fiecare donație, cât de mică, ne aduce mai aproape de Libertatea de altădată. Ne ajută să avem o voce din ce în ce mai puternică. Ne ajută să rezistăm în fața ofensivei nemaintâlnite din partea Globaliștilor fără niciun Dumnezeu.

Donează prin

Donează prin Transfer Bancar:

Conturi ING BANK
RO70INGB0000999906930786 (RON)
RO65INGB0000999911989038 (EUR - SWIFT INGBROBU)

Donează prin Revolut

Tel: 0791.287.318 --- @adrian6j60

  1. Cred că încetul cu încetul vor dispărea și românii din România, nu numai cei din Ucraina, cu așa conducători de zero demnitate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Link-uri utile

Ne gasesti pe

© opozitia.net | All rights reserved.
CONECTARE
Bine ați venit! Autentificați-vă in contul dvs