Scenariul reîntregirii, cu prețul intrării României în prima linie

E dureros să aflăm că România și Republica Moldova ar putea deveni următorii furnizori de carne de tun în războiul cu Rusia. Toate elementele de până acum converg în această direcție. Și, în mod paradoxal, atât Maia Sandu, cât și Klaus Iohannis, consideră că eventualul atac al regimului Zelensky asupra Transnistriei, printr-o operațiune de tip ”false flag”, ar fi în interesul național al românilor de pe ambele maluri ale Prutului.

Pe scurt, sacrificiul nostru pe câmpul de luptă ar fi moneda de schimb pentru eliberarea Transnistriei și ulterioara unire a României cu Rep. Moldova. Sandu și Iohannis și-au frecat deja palmele și imediat le-au bătut cu Joe Biden. ”România va sprijini Moldova în orice scenariu. Repet, în orice scenariu”, zice Iohannis foarte transparent, lăsând să se înțeleagă faptul că vom interveni în Transnistria, dacă ”rușii atacă pământul strămoșesc”. De subliniat că din totalul populației transnistrene de circa jumătate de milion de cetățeni, aproape 60% sunt ruși și ucraineni.

Așadar, strategii de la Cotroceni pretind în spatele ușilor închise că s-a ivit o ”conjunctură favorabilă” și că trebuie să plătim unirea cu sânge, indiferent de voința majorității cetățenilor celor două țări-surori. Conjunctura favorabilă ține în principal de interesul major al Ucrainei și al Statelor Unite în contextul, mai larg, al războiului. Însă aspectul poate fi total ignorat, din moment ce proiectul de țară al României enunțat în mandatele lui Băsescu va fi, în cele din urmă, concretizat.

Interesul neașteptat de mare al Casei Albe față de Moldova și față de președintele Maia Sandu (”Dați-i un rând de aplauze!”) a fost tradus superficial și fals (de comentatorii politici atlantiști) prin presupusa grijă părintească a Statelor Unite față de o țărișoară care riscă să nu mai adere la UE și NATO din pricina dușmanului comun. În realitate, calculele sunt mult mai simple, mai pragmatice. Generalul american în rezervă Ben Hodges, fost comandant al trupelor SUA în Europa, a explicat foarte clar, cu subiect și predicat: ”Cred că și rușii știu că dacă ajung în Moldova, atunci riscul unei probleme cu România, ceea ce înseamnă tot NATO, ar fi devastator pentru Rusia”.

Planul deschiderii unui nou front în Transnistria e vechi. Atât Zelensky, cât și consilieri din preajma acestuia, au insistat în ultima vreme pe lângă Maia Sandu, rugând-o să dea mână liberă Ucrainei să elibereze estul Moldovei. Eroul de la Kiev a pus pe masă chiar un plan secret ”rusesc”, interceptat de spionii ucraineni, potrivit căruia ar urma invazia iminentă a Kremlinului. Dovadă agitația pro-rușilor din Partidul Șor, care ar dori schimbarea regimului Sandu printr-o lovitură de stat, după modelul Maidanului din Kiev. Până una, alta, regimul de la Chișinău a destructurat zilele trecute o ”rețea de spionaj” formată din cinci cetățeni puși pe fapte rele.

În timp ce agitatorii din preajma Partidului Șor sunt puși cu botul pe labe, în Transnistria zboară drone ucrainene de recunoaștere, potrivit Kremlinului, iar trupele lui Zelensky se pregătesc intens de operațiunea ”false flag” menită să atragă riposta rușilor. Pe cât de dură va fi respectiva ripostă, pe atât de necesară se va dovedi intervenția României și, implicit, a forțelor NATO. Pe asta se bazează calculul cinic al Pentagonului, în strânsă colaborare cu Zelensky. Pe o escaladare a conflictului cu români pe post de carne de tun.

Sigur că președintele Iohannis va marșa pe coarda sentimentală pentru a justifica implicarea noastră. Nu vom putea privi indiferenți, nu-i așa, cum mor frații noștri de peste Prut.

”România va sprijini Moldova în orice scenariu. Repet, în orice scenariu”. Și dacă scenariul este fabricat de Washington și Kiev, domnule președinte? La fel de ușor îi veți trimite pe români în prima linie?

……………..

Pe Twitter, ne găsim aici.

Cum puteți sprijini proiectul Patrioților

Platforma Opozitia.net depinde exclusiv de donațiile Patrioților. Ea va exista cât timp VOI veți considera că are sens să existe. Fiecare donație, cât de mică, ne aduce mai aproape de Libertatea de altădată. Ne ajută să avem o voce din ce în ce mai puternică. Ne ajută să rezistăm în fața ofensivei nemaintâlnite din partea Globaliștilor fără niciun Dumnezeu.

Donează prin

Donează prin Transfer Bancar:

Conturi ING BANK
RO70INGB0000999906930786 (RON)
RO65INGB0000999911989038 (EUR - SWIFT INGBROBU)

Donează prin Revolut

Tel: 0791.287.318 --- @adrian6j60

  1. … pe harta!Ca si strategie, este simplu pentru rusi.Mare lucru nu este de facut; ma intreb de ce nu au facut pana acum ceea ce ar fi trebuit facut.Partea asta de teritoriu poate fi foarte rapid acoperita si stabilizata.In EST, e simplu, Harkov si apoi Kiev, in NORD (unde le stau rusii pe cap).Chiar este la mintea copiilor ca daca rusii vor, se poate!Avem aici un schepsis care tine de strategie; eu, personal, m-am prins.Sa ramana o „placuta” surpriza, sau nu? PS: felicitari pentru toata munca depusa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Link-uri utile

Ne gasesti pe

© opozitia.net | All rights reserved.
CONECTARE
Bine ați venit! Autentificați-vă in contul dvs