Se îndreaptă Rusia și China spre un pact de apărare reciprocă?

În urmă cu cincizeci și unu de ani (12 februarie 1972), președintele american Richard M. Nixon a aterizat la Beijing într-o zi rece și viscolită, a dat mâna cu premierul chinez Zhou Enlai și a început un dezgheț în relațiile dintre SUA și China, care a lansat China pe o calea transformării într-o putere mondială. În timpul acelei vizite, Zhou a declarat că a fost deschisă ”poarta către un contact amical”. Această poartă este acum închisă, iar China se pregătește pentru un eventual război cu Statele Unite, în parte din cauza politicilor și acțiunilor belicoase ale administrației Biden.

Vina pentru ruptura relației de prietenie de altădată nu este a lui Biden și a echipei sale de securitate națională neîndemânatice. Politicienii americani din ambele partide se referă acum în mod obișnuit la China ca la un ”inamic”. Generalul care conduce Comandamentul Mobilității Aeriene a afirmat într-o scrisoare că, în opinia sa, americanii vor intra în război cu China până în 2025, iar sondajele de opinie publică arată că un număr tot mai mare de americani consideră, de asemenea, China ca fiind principala amenințare.

China a inițiat o serie de acțiuni pentru a se pregăti în vederea posibilității de a intra în război cu Statele Unite. The Wall Street Journal a relatat astăzi că China a început să revoce brevetele companiilor americane din industrii importante pentru Beijing, inclusiv tehnologie, produse farmaceutice și utilizarea mineralelor rare.

Oficialii din SUA și din Uniunea Europeană acuză China că se folosește de instanțele sale și de panourile de brevete pentru a submina drepturile de proprietate intelectuală străine și a ajuta întreprinderile chineze. Ei acuză China că își concentrează astfel de eforturi asupra industriilor pe care le consideră importante, inclusiv tehnologia, produsele farmaceutice și mineralele rare.

Un producător american de echipamente cu raze X a avut un brevet vechi de un deceniu invalidat de un tribunal chinez. Un proiectant spaniol de antene de telefonie mobilă a pierdut o luptă similară în fața unui tribunal din Shanghai. O altă instanță chineză a decis că un conglomerat japonez a încălcat legislația antitrust refuzând să acorde licențe pentru tehnologia sa unui rival chinez.

https://www.wsj.com/articles/u-s-china-technology-disputes-intellectual-property-europe-e749a72e

De asemenea, China cumpără aur și își vinde poziția considerabilă în bonuri de trezorerie americane. Beijingul a luat act de încercarea Occidentului de a distruge economia Rusiei prin sancțiuni și prin confiscarea activelor rusești de peste hotare și a demarat un program de reducere a riscurilor sale. China își dă seama acum că, dacă va acționa pentru a-și proteja revendicarea asupra Taiwanului, se va confrunta cu același tip de represalii pe care Occidentul le-a desfășurat împotriva Rusiei ca urmare a războiului dus în vederea împiedica Ucrainei să devină parte a NATO.

Vizita ministrului chinez de externe Wang Yi la Moscova în această săptămână nu a fost o coincidență. Ea a avut cel puțin trei obiective – să demonstreze sprijinul Chinei pentru Rusia la aniversarea operațiunii militare speciale din Ucraina, să continue progresul în ceea ce privește crearea unui sistem financiar internațional alternativ care să nu fie tributar Washingtonului și, cred eu, să dea startul negocierilor în ideea unui pact de apărare reciprocă. Pe lângă întâlnirea cu ministrul rus de externe Lavrov, Wang Yi s-a întâlnit cu Patrușev, șeful Consiliului de Securitate al Rusiei.

În lumea diplomației internaționale, ministrul de externe are sarcina de a stabili detaliile și de a produce documentele care ar codifica o relație de apărare. De asemenea, nu este o coincidență faptul că Putin a anunțat, la finalul întâlnirii ”productive” cu Wan Yi, că Xi Jinping, președintele Republicii Populare Chineze, va vizita Rusia în viitorul apropiat, posibil în luna martie. Xi Jinping nu va merge în Rusia pentru a vedea obiective turistice sau pentru a trage o gură de vodcă.

În timp ce Wang Yi se întâlnea cu înalții funcționari guvernamentali ai lui Putin, capetele pătrate de la Washington au ales acel moment pentru a-i intimida verbal pe chinezi.

Adjunctul secretarului de presă al Pentagonului, Sabrina Singh, a declarat reporterilor în cadrul unei conferințe de presă că China va suporta consecințe dacă va oferi asistență letală.

 ”Cu siguranță vor exista consecințe pentru China dacă își va aprofunda relația cu Rusia”, a declarat Singh. ”Nu i-am văzut să ofere acum ajutor letal Rusiei pentru război, dar nici nu au scos acest lucru din discuție”.

Ministerul de Externe de la Beijing a răspuns la amenințarea SUA declarând că China nu va tolera presiuni și amenințări în legătură cu relațiile ruso-chineze. Dacă Statele Unite pot trimite ajutor militar Ucrainei, China are dreptul deplin, ca națiune suverană, să trimită ajutor militar oricărei țări pe care alege să o sprijine.

Aroganța și ipocrizia Statelor Unite atât față de Rusia, cât și față de China, consolidează legătura dintre ruși și chinezi. Comentariul lui Dmitri Medvedev cu privire la discursurile lui Putin și Biden ar trebui să fie un semnal de alarmă pentru America (dar mă tem că acesta a ajuns în urechi surde):

Ieri am avut un discurs al președintelui Rusiei în fața Adunării Federale, în care, printre altele, a anunțat suspendarea participării noastre la START III. O decizie așteptată de mult timp, a cărei inevitabilitate am remarcat-o anul trecut. O decizie motivată de războiul pe care Statele Unite și alte țări NATO l-au declarat țării noastre. Va avea o rezonanță uriașă în lume, în general, și în Statele Unite, în special. Raționamentul establishmentului american de până acum a fost acesta: ne vom căca pe voi, vom furniza volume uriașe de arme regimului de la Kiev, vom lucra pentru a învinge Rusia, vă vom limita și vă vom distruge, dar securitatea strategică este o chestiune separată. Nu este legată de contextul general al relației dintre SUA și Rusia. Este aproape o vacă sacră.

Această concluzie este mai rău decât o crimă – este o greșeală gravă a americanilor. O greșeală născută din mania lor grandioasă. Sentimentul lor de superioritate și impunitate. La urma urmei, este evident pentru toate forțele rezonabile că, dacă SUA vor să învingă Rusia, atunci suntem în pragul unui conflict mondial. Dacă SUA vrea să învingă Rusia, avem dreptul să ne apărăm cu orice armă, inclusiv cu arme nucleare. Așa cum a spus pe bună dreptate Putin: ”Este imposibil să învingem Rusia pe câmpul de luptă”. Tocmai de aceea am suspendat (deocamdată) START III. Lăsați elitele din SUA, care au pierdut contactul cu realitatea, să se gândească la ceea ce au realizat. Să urmărim, de asemenea, reacțiile celorlalte puteri nucleare din NATO: Franța și Marea Britanie. Forțele nucleare strategice ale acestora nu au fost de obicei incluse în balanța focoaselor și purtătoarelor nucleare în pregătirea acordurilor dintre SUA și URSS (Rusia), și este timpul să o facă.

Epoca Nixon a păcii cu China a murit. Începe noua eră a unei alianțe militare și economice între Rusia și China, iar America se chinuie cu iluzia că poate opri acest lucru prin amenințări cu acțiuni militare. O perioadă foarte periculoasă pentru lume.

………………………

Un articol de Larry C. Johnson, veteran al CIA și al Biroului de combatere a terorismului din cadrul Departamentului de Stat. Este fondatorul și directorul BERG Associates, firmă înființată în 1998. Larry a asigurat timp de 24 de ani instruirea comunității de operațiuni speciale a armatei americane.

 

Cum puteți sprijini proiectul Patrioților

Platforma Opozitia.net depinde exclusiv de donațiile Patrioților. Ea va exista cât timp VOI veți considera că are sens să existe. Fiecare donație, cât de mică, ne aduce mai aproape de Libertatea de altădată. Ne ajută să avem o voce din ce în ce mai puternică. Ne ajută să rezistăm în fața ofensivei nemaintâlnite din partea Globaliștilor fără niciun Dumnezeu.

Donează prin

Donează prin Transfer Bancar:

Conturi ING BANK
RO70INGB0000999906930786 (RON)
RO65INGB0000999911989038 (EUR - SWIFT INGBROBU)

Donează prin Revolut

Tel: 0791.287.318 --- @adrian6j60

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Link-uri utile

    Ne gasesti pe

    © opozitia.net | All rights reserved.
    CONECTARE
    Bine ați venit! Autentificați-vă in contul dvs