Ursula von der Leyen legalizează deturnarea de fonduri pentru Kiev

Avocații Comisiei Europene se străduie să găsească o portiță legislativă prin care UE să poată finanța războiul din Ucraina din bugetul public, fără bătăi de cap.

Da, sună suprarealistic, dar reprezintă pura realitate. Circul pus în scenă de Ursula von der Leyen, vizita la Kiev cu o droaie de comisari care teoretic și-au riscat viața de dragul regimului Zelensky, luările de poziție foarte războinice, zi de zi, pretenția absurdă că ”Ucraina este Europa” (cu mult înainte de aderarea efectivă), punerea în capul agendei Bruxelles-ului a eforturilor conjugate pentru câștigarea războiului cu Rusia, exacerbarea potențialului pericol dinspre Kremlin – toate reprezintă parte a unui scenariu complex de aburire a opiniei publice. Un scenariu menit să justifice conducta de bani pe care Europa a conectat-o deja la bugetul Ucrainei, cu mult înainte ca avocații să legalizeze demersul.

O conductă cu bani menită nu să compenseze distrugerea conductelor NordStream, ci dimpotrivă, să accentueze dezastrul pe care administrația Biden îl coordonează în legătură cu viitorul Europei.

Potrivit Financial Times, Comisia Europeană analizează modalităţile prin care poate utiliza bugetul UE pentru a face plăţi în avans către producătorii de armament, cu scopul de a-i stimula să majoreze producţia şi să accelereze livrările destinate Ucrainei. Demn de subliniat este că tratatele europene interzic utilizarea fondurilor blocului comunitar în scopuri militare. Însă Ursula von der Leyen nu s-a împiedicat de un astfel de ”fleac”. A folosit aşa-numitul Instrument european pentru pace (știți deja, ”Pacea înseamnă mai mult război”), în valoare de 5,5 miliarde de euro, pentru a rambursa statelor membre contravaloarea armamentului furnizat Ucrainei.

Din păcate micra manevra avocățească de deturnare a fondurilor către război și-a dovedit limitele. E nevoie de sume imense, care nu pot fi acoperite prin astfel de artificii. Așa că Ursula von der Leyen a tras aer în piept și a propus, fără să clipească, repetarea tunului din pandemie, cu armament cumpărat ”la comun”. Șefa Comisiei Europene declara la finele săptămânii trecute că acordurile de achiziţie în avans ”ar da industriei de apărare posibilitatea de a investi acum în linii de producţie pentru a majora cantităţile livrate”. În definitiv, nu se poate ca Rusia să tragă 20.000 de obuze pe zi, iar Ucraina să nu fie în stare să lanseze nici măcar 5.000! Este strigător la cer! Ridiculizarea armatei lui Zelensky (și, prin extensie, a aliaților NATO) nu poate continua la nesfârșit.

Industria de apărare în Europa este ”presată să ţină pasul cu cererea”, cum bine zicea Stoltenberg. De parcă ar fi vorba despre cererea de pâine, și nu de armament capabil să distrugă zeci de mii de vieți din ambele tabere. Iar bugetul comunitar de 1.000 de miliarde de euro pe următorii șapte ani reprezintă cel mai la îndemână mijloc pentru ca Europa să se implice până peste gât în acest război purtat prin intermediul Ucrainei. Avocații de la Bruxelles vor găsi o cale ”legală”. Cine să dea în judecată Comisia Europeană și cărei instanțe imparțiale să i se adreseze?!

Dacă Ursula von der Leyen va repeta potlogăria din pandemie fără ca europenii să reacționeze în stradă, înseamnă că ”trezirea” încă nu s-a produs. Și e posibil să nu se mai producă vreodată.

Cum puteți sprijini proiectul Patrioților

Platforma Opozitia.net depinde exclusiv de donațiile Patrioților. Ea va exista cât timp VOI veți considera că are sens să existe. Fiecare donație, cât de mică, ne aduce mai aproape de Libertatea de altădată. Ne ajută să avem o voce din ce în ce mai puternică. Ne ajută să rezistăm în fața ofensivei nemaintâlnite din partea Globaliștilor fără niciun Dumnezeu.

Donează prin

Donează prin Transfer Bancar:

Conturi ING BANK
RO70INGB0000999906930786 (RON)
RO65INGB0000999911989038 (EUR - SWIFT INGBROBU)

Donează prin Revolut

Tel: 0791.287.318 --- @adrian6j60

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Link-uri utile

    Ne gasesti pe

    © opozitia.net | All rights reserved.
    CONECTARE
    Bine ați venit! Autentificați-vă in contul dvs