Pregătiri la Varșovia pentru noi escaladări

Vizita lui Joe Biden la Varșovia la un an de la debutul războiului și imediat după Conferința de Securitate de la Munchen poate fi interpretată în mod simbolic, așa cum lasă de înțeles Casa Albă. Sau poate fi încă un pas în direcția escaladării, așa cum ne spun bunul simț, intuiția și istoricul ultimelor luni de conflict.

Generalul Christopher Cavoli, comandantul Forțelor Armate Aliate din Europa, a fost fără echivoc atunci când zece congresmeni americani l-au întrebat dacă trimiterea de avioane F-16 în Ucraina ar înclina balanța de partea Kievului: ”Da, cu siguranță”. Războinicii ambelor partide care domină scena politică de la Washington fac un lobby intens la Casa Albă pentru ca sprijinul militar să fie întețit. Sunt avute în vedere și rachetele cu rază lungă capabile să lovească adânc în spatele liniei frontului.

Vizita lui Biden în Polonia are de-a face, cel mai probabil, mai puțin cu discuția despre avioane, cât cu incapacitatea Ucrainei de a mobiliza pe termen scurt suficiente trupe (și suficientă muniție) capabile să respingă ofensiva Moscovei. Și, eventual, să forțeze un contraatac. Pe front, fiecare soldat în plus contează și, așa cum reiese din filmulețele postate pe rețelele sociale, oamenii lui Zelensky apelează din ce în ce mai mult la femei, bătrâni și bărbați luați cu japca direct de pe străzile marilor orașe.

Dublarea efectivelor armatei poloneze, tentativele similare din România, dar în special puternicul sentiment rusofob din cadrul grupului G9 al statelor din flancul estic (cu excepția notabilă a Ungariei), sunt elemente care îi dau speranțe președintelui Biden. Fără îndoială, vizita acestuia la Varșovia vizează noi modalități de sprijin a armatei lui Zelensky în perioada imediat următoare. Pentru că, știm cu toții, tancurile, avioanele și rachetele cu rază lungă reprezintă un proiect bun de pus în practică cel mai devreme în interval de câteva luni, după antrenamentele strict necesare. Iar până atunci s-ar putea ca războinicii din NATO să constate cu amărăciune că lucrurile au căpătat un sens ireversibil acolo, în prima linie a frontului.

Faptul că mercenarii lui Zelensky se împuținează constituie un serios semnal de alarmă. Pentagonul are pe masa de lucru graficul cu ultimele evoluții, iar de la Kiev a primit confirmarea: situația poate fi schimbată doar în măsura în care ucrainenii primesc ajutoare substanțiale sub formă de trupe regulate. Rusofobii din grupul G9 reprezintă prima și cea mai la îndemână opțiune, dovadă vizita lui Joe Biden în Polonia. Rămâne de găsit doar modalitatea optimă de furnizare a ajutorului, fără ca gestul în sine să declanșeze o reacție foarte dură a Kremlinului. Cum ar veni, ne pregătim să asistăm iarăși la o ”escaladare acceptabilă”.

Ținând cont de sabotajul cu sânge rece asupra NordStream și de încercările disperate de a crea un eveniment la centrala atomică de lângă Zaporojie, un atac de tip ”steag fals” pare a fi cea mai la îndemână metodă. Cu condiția ca opinia publică să înghită varianta oficială a Pentagonului mult mai lesne decât în cazul conductelor NordStream.

Ieri, Ministerul rus al Apărării a afirmat că substanţe radioactive au fost deja transportate în Ucraina dintr-o ţară europeană şi Kievul pregăteşte o ”provocare” de amploare. În replică, serviciile secrete ucrainene au avertizat că Rusia va desfăşura ”exerciţii de amploare ale forţelor nucleare strategice” cu scop de ”şantaj” în ajunul vizitei preşedintelui american Joe Biden.

Cert este că aliații NATO și regimul Zelensky se văd forțați să pună la cale o adevărată nebunie pentru a stopa inevitabilul. Iar Joe Biden tocmai asta vrea să se asigure: că sateliții din Est sunt pregătiți să intre cu cizmele pe teritoriul ucrainean, mult mai apăsat decât au făcut-o până acum.

Cum puteți sprijini proiectul Patrioților

Platforma Opozitia.net depinde exclusiv de donațiile Patrioților. Ea va exista cât timp VOI veți considera că are sens să existe. Fiecare donație, cât de mică, ne aduce mai aproape de Libertatea de altădată. Ne ajută să avem o voce din ce în ce mai puternică. Ne ajută să rezistăm în fața ofensivei nemaintâlnite din partea Globaliștilor fără niciun Dumnezeu.

Donează prin

Donează prin Transfer Bancar:

Conturi ING BANK
RO70INGB0000999906930786 (RON)
RO65INGB0000999911989038 (EUR - SWIFT INGBROBU)

Donează prin Revolut

Tel: 0791.287.318 --- @adrian6j60

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Link-uri utile

    Ne gasesti pe

    © opozitia.net | All rights reserved.
    CONECTARE
    Bine ați venit! Autentificați-vă in contul dvs