”SUA antrenează luptători ISIS și Al-Qaeda în Siria pentru a-i desfășura în Rusia”

Unități de mercenari care luptă în Ucraina

Militanții vor avea, se pare, sarcina de a efectua atacuri teroriste pe teritoriul Rusiei și al altor state ex-sovietice.

Forțele de ocupație americane din Siria au antrenat cel puțin 60 de militanți afiliați ISIS și Al-Qaeda la baza Al-Tanf pentru a efectua atacuri în interiorul teritoriului fostelor state sovietice, potrivit Serviciului de Informații Externe al Rusiei (SVR).

”Potrivit unor date credibile primite de Serviciul de Informații Externe al Rusiei, armata americană recrutează în mod activ militanți din grupurile jihadiste afiliate [ISIS] și Al-Qaeda pentru a efectua atacuri teroriste în Rusia și în țările CSI”, se arată într-o declarație a SVR publicată pe 13 februarie.

Militanții ar urma să urmeze un ”curs de pregătire rapidă” pentru a învăța cum să confecționeze și să folosească dispozitive explozive improvizate și metode subversive.

”Un accent deosebit este pus pe planificarea de atacuri asupra unor facilități puternic păzite, inclusiv asupra misiunilor diplomatice străine”, adaugă comunicatul SVR, subliniind că planurile Washingtonului implică desfășurarea unor grupuri mici de militanți în Rusia și în alte țări ex-sovietice care alcătuiesc Comunitatea Statelor Independente (CSI).

Se pare că planul prevede cooperarea organizațiilor teroriste internaționale, inclusiv Hizb ut-Tahrir, Jamaat Ansarullah și Mișcarea Islamică din Uzbekistan.

”Astfel de acțiuni pun Washingtonul pe picior de egalitate cu marile grupuri teroriste internaționale”, conchide comunicatul SVR.

Acuzația Moscovei vine la doar câteva zile după ce jurnalistul de investigație Seymour Hersh a dezvăluit că guvernul SUA a executat anul trecut o operațiune secretă în largul mării pentru a bombarda gazoductul rusesc Nord Stream.

De la începutul războiului din Ucraina, Rusia a acuzat SUA că a antrenat sute de militanți extremiști aparținând ISIS, Al-Qaeda și Hayat Tahrir al-Sham (HTS) în bazele lor de ocupație din Siria înainte de a-i desfășura pe câmpul de luptă din Ucraina.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konașenkov, a declarat anul trecut că mercenari și specialiști militari din 64 de țări sunt implicați în ostilitățile din Ucraina.

Mercenari străini din întreaga lume s-au alăturat Ucrainei după ce președintele Volodymyr Zelensky a pledat pentru asistență globală în urma invaziei militare a Rusiei, mulți dintre acești mercenari provenind din Israel.

Armata americană a fost acuzată de mult timp că oferă sprijin luptătorilor ISIS din Irak și Siria.

În august 2022, ambasadorul Rusiei la ONU, Vassily Nebenzya, a declarat în fața Consiliului de Securitate al ONU că retragerea forțelor de ocupație americane din Siria ar ”elimina” prezența grupurilor teroriste.

”Retragerea forțelor de ocupație americane de pe teritoriul sirian ar însemna o eliminare rapidă și inevitabilă a prezenței teroriste în această țară atât de suferindă și a rețelelor teroriste din statele vecine”, a declarat trimisul rus.

*) Articol preluat din publicația The Cradle

Cum puteți sprijini proiectul Patrioților

Platforma Opozitia.net depinde exclusiv de donațiile Patrioților. Ea va exista cât timp VOI veți considera că are sens să existe. Fiecare donație, cât de mică, ne aduce mai aproape de Libertatea de altădată. Ne ajută să avem o voce din ce în ce mai puternică. Ne ajută să rezistăm în fața ofensivei nemaintâlnite din partea Globaliștilor fără niciun Dumnezeu.

Donează prin

Donează prin Transfer Bancar:

Conturi ING BANK
RO70INGB0000999906930786 (RON)
RO65INGB0000999911989038 (EUR - SWIFT INGBROBU)

Donează prin Revolut

Tel: 0791.287.318 --- @adrian6j60

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Link-uri utile

    Ne gasesti pe

    © opozitia.net | All rights reserved.
    CONECTARE
    Bine ați venit! Autentificați-vă in contul dvs