Războiul terorist al unei superputeri necinstite

Toți cei cu creier știau deja că Imperiul a făcut-o. Acum, raportul bombă al lui Seymour Hersh nu numai că detaliază modul în care Nord Stream 1 și 2 au fost atacate, dar oferă și nume: de la trioul toxic de neoliberali – condus de Straussian Sullivan, Blinken și Nuland, până la cititorul-șef de teleprompter.

Probabil că cel mai incandescent filon din narațiunea lui Hersh este de a indica responsabilitatea finală direct către Casa Albă. CIA, la rândul ei, scapă basma curată. Întregul raport poate fi citit ca o înscenare a unui țap ispășitor. Un țap ispășitor foarte fragil și de proastă calitate – cu acele documente clasificate din garaj, cu privirile nesfârșite în gol, cu abundența de mormăieli de neînțeles și, bineînțeles, cu tot caruselul îngrozitor de ani de zile al corupției familiale în Ucraina și în jurul acesteia, care încă nu a fost complet dezvăluit.

Reportajul lui Hersh s-a întâmplat să apară imediat după cutremurele mortale din Turcia/Siria. Acesta este un cutremur de jurnalism de investigație în sine, călcând peste liniile de falie și dezvăluind nenumărate fisuri în aer liber, pepite de adevăr care gâfâie după aer printre dărâmături.

Dar rezistă narațiunea de la început până la sfârșit? Da și nu.

În primul rând, de ce acum?

Este vorba de o scurgere de informații – în esență de la o persoană din interiorul Deep State, sursa cheie a lui Hersh. Acest remix al lui ”Deep Throat” din secolul XXI poate fi îngrozit de toxicitatea sistemului, dar, în același timp, știe că, orice ar spune, nu vor exista consecințe.

Berlinul laș – care a ignorat dintotdeauna elementele de bază ale schemei – nici măcar nu va scânci. La urma urmei, gașca Verzilor a fost în extaz, pentru că atacul terorist a avansat temeinic agenda lor medievală de dezindustrializare. În paralel, ca un bonus suplimentar, toți ceilalți vasali europeni primesc o nouă confirmare că aceasta este soarta care îi așteaptă dacă nu ascultă Vocea Stăpânului.

Narațiunea lui Hersh îi încadrează pe norvegieni ca fiind complicii esențiali ai terorii. Nu este deloc surprinzător: Jens ”Pacea este război” Stoltenberg de la NATO a fost un agent al CIA timp de aproape jumătate de secol. Iar Oslo a avut, bineînțeles, propriile motive pentru a face parte din această afacere: să strângă o mulțime de bani în plus vânzând orice energie de rezervă pe care o avea pentru clienții europeni disperați.

O mică problemă narativă este faptul că Norvegia, spre deosebire de marina americană, nu are încă niciun P-8 Poseidon operațional. Ceea ce era clar la momentul respectiv este că un P-8 american făcea naveta dus-întors – cu realimentare în aer – din SUA până pe insula Bornholm.

Strigător la cer este faptul că Hersh – mai degrabă, sursa sa cheie – a făcut ca MI6 să dispară complet din narațiune. SVR, serviciul de informații rusesc, se concentrase ca un laser asupra MI6 la acea vreme, precum și asupra polonezilor. Ceea ce încă cimentează narațiunea este faptul că cei din spatele lui ”Biden” au furnizat planificarea, informațiile și a coordonat logistica, în timp ce actul final – în acest caz o geamandură sonar care a detonat explozibilii C4 – ar fi putut fi comis de vasalii norvegieni.

Problema este că baliza ar fi putut fi lansată de un P-8 american. Și nu se explică de ce una dintre secțiunile Nord Stream 2 a scăpat intactă.

Modus operandi-ul lui Hersh este legendar. Din perspectiva unui corespondent străin aflat pe teren de la mijlocul anilor 1990, din SUA și NATOstan până în toate colțurile Eurasiei, este ușor pentru cineva ca mine să înțeleagă cum folosește surse anonime și cum accesează – și protejează – lista sa extinsă de contacte: încrederea funcționează în ambele sensuri. Dosarul său este absolut de neegalat.

Dar, bineînțeles, rămâne posibilitatea: dacă este jucat? Nu vorbim despre decât o întrevedere cu caracter limitat? La urma urmei, narațiunea oscilează sălbatic între detalii minuțioase și destule fundături, prezentând în mod constant o pistă imensă de documente și prea multe persoane în circuit – ceea ce implică un risc exagerat. Faptul că CIA ezită prea mult să se avânte în acțiune este o alertă roșie certificată pe tot parcursul narațiunii – mai ales când știm că actorii subacvatici ideali pentru o astfel de operațiune ar fi provenit de la Divizia de Activități Speciale a CIA, și nu de la Marina americană.

Ce va face Rusia?

Se poate spune că întreaga planetă se gândește care va fi răspunsul Rusiei.

Supraveghind tabla de șah, ceea ce văd Kremlinul și Consiliul de Securitate este Merkel mărturisind că Minsk 2 a fost doar un șiretlic; atacul imperiului asupra Nord Streams (au înțeles imaginea, dar s-ar putea să nu aibă toate detaliile din interior furnizate de sursa lui Hersh); fostul premier israelian Bennett, care a detaliat modul în care anglo-americanii au ucis procesul de pace din Ucraina, aflat pe drumul cel bun la Istanbul, anul trecut.

Așadar, nu este de mirare că Ministerul Afacerilor Externe a precizat că, atunci când vine vorba de negocierile nucleare cu americanii, orice gest de bunăvoință propus este ”nejustificat, inoportun și neavenit”.

Intenționat și oarecum amenințător, ministerul a fost foarte vag în privința unui aspect cheie: ”obiectivele forțelor nucleare strategice” care au fost atacate de Kiev – ajutat de americani. Este posibil ca aceste atacuri să fi implicat aspecte ”tehnico-militare și de informații-spionaj”.

Când vine vorba de Sudul Global, ceea ce impresionează la raportul Hersh este Superputerea Rogue, cu litere uriașe de culoare roșu-sângeriu, ca stat sponsor al terorismului: îngroparea rituală – pe fundul Mării Baltice – a dreptului internațional și chiar a jalnicului substitut al Imperiului, ”ordinea internațională bazată pe reguli”.

Va fi nevoie de ceva timp pentru a identifica pe deplin ce facțiune a Deep State s-ar putea să-l fi folosit pe Hersh pentru a-și promova agenda. Bineînțeles că este conștient de acest lucru – dar asta nu ar fi fost niciodată suficient pentru a-l împiedica să cerceteze o bombă (trei luni de muncă grea). Mass-media mainstream din SUA va face totul pentru a suprima, cenzura, înjosi și ignora raportul său; dar ceea ce contează este faptul că în Sudul Global acesta se răspândește deja ca un foc de paie.

Între timp, ministrul de externe Lavrov s-a deconectat total, la fel ca Medvedev, denunțând modul în care SUA au ”declanșat un război hibrid total” împotriva Rusiei, cele două puteri nucleare fiind acum pe calea confruntării directe. Și cum Washingtonul și-a declarat drept obiectiv ”înfrângerea strategică” a Rusiei și a transformat relațiile bilaterale într-un ghem de foc, nu mai poate exista ”business as usual”.

”Răspunsul” rusesc – chiar și înainte de raportul lui Hersh – a fost la un cu totul alt nivel; de-dolarizarea avansată în tot spectrul, de la EAEU la BRICS și dincolo de acesta; reorientarea totală a comerțului către Eurasia și alte părți ale Sudului Global. Rusia stabilește condiții ferme pentru o stabilitate ulterioară, prevăzând deja inevitabilul: momentul confruntării frontale cu NATO.

În ceea ce privește răspunsurile cinetice, faptele de pe câmpul de luptă arată că Rusia zdrobește în continuare armata proxy americană/NATO în plin proces de ambiguitate strategică. Atacul terorist asupra fluxurilor Nord Streams, desigur, va fi întotdeauna la pândă în fundal. Va exista o ripostă. Dar aceasta va avea loc la momentul, în modul și în locul ales de Rusia.

Cum puteți sprijini proiectul Patrioților

Platforma Opozitia.net depinde exclusiv de donațiile Patrioților. Ea va exista cât timp VOI veți considera că are sens să existe. Fiecare donație, cât de mică, ne aduce mai aproape de Libertatea de altădată. Ne ajută să avem o voce din ce în ce mai puternică. Ne ajută să rezistăm în fața ofensivei nemaintâlnite din partea Globaliștilor fără niciun Dumnezeu.

Donează prin

Donează prin Transfer Bancar:

Conturi ING BANK
RO70INGB0000999906930786 (RON)
RO65INGB0000999911989038 (EUR - SWIFT INGBROBU)

Donează prin Revolut

Tel: 0791.287.318 --- @adrian6j60

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Link-uri utile

    Ne gasesti pe

    © opozitia.net | All rights reserved.
    CONECTARE
    Bine ați venit! Autentificați-vă in contul dvs