Moștenirea nazistă a Germaniei

Un articol de opinie de Uli Gellermann

Germania este o democrație, spun ei. Faptul că, în timpul regimului Corona, o serie de drepturi fundamentale au fost suspendate fără o opoziție masivă a ridicat îndoieli cu privire la caracterul acestei democrații. În prezent, când o coaliție prea mare din politică și din mass-media este în mod activ belicoasă, deși există o dispoziție de pace în articolul 1 din Legea fundamentală (fără ca această încălcare a Legii fundamentale să fie întâmpinată cu o opoziție drastică), cresc îndoielile cu privire la democrația germană. Îndoielile respective revin întotdeauna la aceeași formulă: majoritatea populației este de acord cu politica în vigoare, după cum o demonstrează alegerile de nenumărate ori. Prin urmare, se poate presupune că principiile democrației nu vor fi încălcate.

Legenda ”orei zero”

În ce societate este înrădăcinată democrația germană? Fără a lua în considerare faza RDG, trebuie spus că Republica Federală a fost construită pe baza unor legi, obiceiuri și relații de proprietate care au rămas aproape neschimbate din Reichul nazist. Este adevărat că legenda ”orei zero” plutește în spațiul social, atestând inocența unui nou început fără obligații pentru germani pentru o perioadă, în jurul anului 1945. Această legendă este susținută, în esență, de narațiunea unei ”denazificări” care pretinde o distrugere de amploare a structurilor naziste. Dar afirmația trebuie examinată.

Buruieni naziste niciodată smulse

Fără îndoială, structurile naziste deschise puteau fi distruse cu ajutorul Aliaților: Partidul nazist, organizațiile naziste și mass-media au fost interzise după încheierea războiului. Personalități naziste remarcabile au fost mai mult sau mai puțin pedepsite în cadrul ”Proceselor de la Nürnberg”. Dar solul în care a fost înrădăcinată marea crimă nazistă nu a fost niciodată arat în Republica Federală, deși buruienile naziste s-au smuls cu grapa unei dezbateri deschise și publice.

Renașterea rusofobiei

Întârziată și destul de neclară, dezbaterea antinazistă din Germania de Vest s-a concentrat asupra antisemitismului și a crimelor sale. Gravitatea vinovăției germane în războiul nazist și rasismul împotriva popoarelor slave au fost tratate ca fiind secundare; a existat și încă mai există chiar și o renaștere a rusofobiei, acoperită de anticomunismul obligatoriu și de dispariția victimelor naziste sovietice.

”Hitler wass”

”Hitler a fost el” și, cu condamnarea sa în primul rând morală, analiza fascismului părea, de asemenea, a fi deja făcută. Faptul că finanțarea naziștilor de către marele capital a fost determinată de interese (împotriva organizațiilor muncitorești) nu a jucat un rol nici în lecțiile din școli, nici în discuțiile publice generale. Nici sistemul judiciar și nici poliția nu au fost curățate în mod constant de naziști. Dimpotrivă, prin articolul 131 din Legea fundamentală, oficialii naziști erau protejați de legea pensiilor.

Cercul Prietenilor Reichsführerului SS

Este un truism faptul că o clasă cu o bogăție mai mare devine, de asemenea, capabilă să facă mai mult: să exercite mai multă influență asupra societății și asupra direcției sale politice. Faptul că, de exemplu, șeful Bundesbank, antreprenorul Friedrich Flick, cel care a devenit ulterior șef al Bosch și, de asemenea, șeful companiei de transport maritim HAPAG, proveneau din ”cercul de prieteni ai Reichsführer der SS” nu a fost un subiect de discuție în rândul publicului vest-german. Iar faptul că moștenitorii grupului Bertelsmann încă se ocupă de profiturile obținute în urma colaborării Bertelsmann cu naziștii este un fapt real, dar puțin cunoscut.

Formațiunea nazistă și-a schimbat costumele

Formarea nazistă a Germaniei a schimbat costumele, dar nu și conținutul: uniformitatea opiniei dominante, obținută atunci prin presiunea statului, este acum obținută prin ”interesele comune” ale elitelor. Interesele lor nu includ nici un public critic, nici o opoziție la sistemul de profit, nici o dezbatere socială deschisă. Dimpotrivă, opiniile divergente sunt catalogate ca fiind de ”dreapta”, fiind astfel desființate. Se crede că se știe din campania împotriva antisemitismului că nici măcar nu trebuie să te ocupi de conținutul opiniilor de opoziție dacă le declari reprobabile din punct de vedere moral. Acest lucru rămâne valabil chiar și pentru opiniile științifice divergente: doar ceea ce este pe placul guvernului și al corporațiilor poate fi considerat științific. Așadar, discuțiile democratice rămân de domeniul trecutului.

Oricine gândește altfel este defăimat

Atunci când se încearcă astăzi fie să nu se discute deloc poziția științifică a profesorului Bhakdi cu privire la vaccinarea Corona, care diferă de opinia majoritară, fie să se facă din Bhakdi un antisemit, acest stil de discuție amintește în mod fatal de ”fizica evreiască, adică reprobabilă” inventată de naziști împotriva savantului Einstein: oricine gândește altfel este defăimat. Similitudinile nu sunt întâmplătoare.

Opoziția trebuie să aibă loc în parlament

Stilul nazist de comandă și supunere a fost continuat în Republica Federală. Deși a existat și există o respingere demonstrativă a uniformității și un accent pe individualitate, ambele sunt aspecte mai degrabă la modă. Statul, aparent mai presus de interesele conflictuale, este considerat și astăzi sacrosanct. Mascarea sa reușită prin parlamentarism dă o aparență de democrație. Însă această democrație este valabilă doar dacă sunt respectate regulile practicate. Opoziția trebuie să aibă loc în parlament. Oricine se opune în afara parlamentului cade sub incidența regulii tăcerii mediatice și este, de asemenea, defăimat ca fiind de ”dreapta”.

Ironie perfidă

Este o ironie deosebit de perfidă faptul că unui sistem de moștenitori ai naziștilor îi place să-și eticheteze opoziția extraparlamentară drept ”de dreapta”. Dar acest joc inteligent de estompare a stângii și a dreptei a fost implantat cu succes în opoziție: nu puțini sunt cei din mișcarea pentru democrație care consideră că diferența dintre stânga și dreapta nu este importantă și, astfel, adoptă o poziție a guvernanților fără să observe fenomenul. Victoria ideologică asupra alternativei democratice o paralizează și o face parțial incapabilă de acțiune. Ar fi timpul să ne împăcăm cu istoria și, de asemenea, să dobândim claritate cu privire la statul împotriva căruia ne luptăm.

Cum puteți sprijini proiectul Patrioților

Platforma Opozitia.net depinde exclusiv de donațiile Patrioților. Ea va exista cât timp VOI veți considera că are sens să existe. Fiecare donație, cât de mică, ne aduce mai aproape de Libertatea de altădată. Ne ajută să avem o voce din ce în ce mai puternică. Ne ajută să rezistăm în fața ofensivei nemaintâlnite din partea Globaliștilor fără niciun Dumnezeu.

Donează prin

Donează prin Transfer Bancar:

Conturi ING BANK
RO70INGB0000999906930786 (RON)
RO65INGB0000999911989038 (EUR - SWIFT INGBROBU)

Donează prin Revolut

Tel: 0791.287.318 --- @adrian6j60

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Link-uri utile

  Ne gasesti pe

  © opozitia.net | All rights reserved.
  CONECTARE
  Bine ați venit! Autentificați-vă in contul dvs