Tăcerea insuportabilă a președintelui Iohannis în ”afacerea” OMV Petrom

Directorul General al OMV, Rainer Seele, împreună cu președintele Klaus Iohannis

Este uluitoare atitudinea României în legătură cu sfidarea austriecilor de la OMV. Practic, sfidarea Austriei, dat fiind comportamentul cancelarului Nehammer – umilitor pentru orice român, fie el globalist sau patriot.

Vândută aproape pe nimic în schimbul aderării la UE, compania Petrom a reușit un profit record de peste 2 miliarde de euro în 2022. Și asta din pricina contextului internațional, a războiului ruso-american pentru resursele energetice, și nu datorită unor ”genii” din managementul austriac al firmei. Banii au curs 24 de ore din 24 în contul OMV Petrom, pe măsură ce prețul la pompă a crescut ca urmare a politicilor Green importate de peste ocean și a sancțiunilor controversate aplicate Rusiei.

Am ajuns acum în momentul în care corporații din domeniul energetic de genul OMV, indiferent că sunt private sau cu capital de stat, au datoria morală și legală de a atenua din șocul produs de politicienii de la Bruxelles. În cifre, ”taxa de solidaritate” propusă de Comisia Europeană s-ar ridica la circa un miliard de euro.

Ei bine, austriecii au făcut pe dracu-n patru ca să fie scutiți. Au trimis la București un director financiar din board-ul OMV Austria și la Bruxelles o serie de lobby-iști care să discute cu Ursula von der Leyen. Rezultatul a fost cel scontat: ne-am ales cu praful de pe tobă!

Însă și mai batjocoritoare este atitudinea OMV în legătură cu investiția în gazele din Marea Neagră – proiectul Neptun Deep (răs)cumpărat de Romgaz de la Exxon Mobil cu un miliard de dolari (alt tun al partenerilor strategici). Pe 10 decembrie anul trecut, OMV Petrom ar fi trebuit să prezinte statului român planul de investiții.

Austriecii au pus la saltea o rezervă cash de aproape 3 miliarde de euro din profitul realizat în România și ar avea resursele necesare investiției. Doar că nu sunt interesați absolut deloc să înceapă treaba, dat fiind că au cerut să dispună după bunul plac de gazele extrase (circa 100 milioane mc pe zi). Așa că au amânat depunerea planului până pe 28 ianuarie 2023, termen iarăși depășit cu brio. O sfidare exemplară față de autoritățile din România. Cu alte cuvinte, suntem și siluiți, și cu banii luați.

Să fim bine înțeleși: OMV Petrom este o firmă autohtonă cu capital străin, la care statul român încă mai deține acțiuni. Așadar, statul român are absolut toate pârghiile de putere, toate instituțiile de forță, pentru a transforma activitatea austriecilor în România într-un adevărat coșmar. Și are inclusiv motivația necesară – alta decât hărțuirea absurdă și brutală la care sunt supuse o groază de firme cu capital integral românesc. Și totuși nimic nu se întâmplă, în ciuda unor intervenții politicianiste ca cele ale globalistului-patriot Rareș Bogdan.

Explicația este una singură: interesele austriecilor sunt pe deplin protejate de Klaus Iohannis și camarila din serviciile secrete. Președintele statului tace ca peștele. Și în acest fel admite că poziția OMV Petrom este cea firească. În plus, Iohannis retează de la rădăcină orice inițiativă care ar putea aduce lucrurile pe un făgaș normal, în concordanță cu interesul național. În alte vremuri, atitudinea s-ar fi putut lesne numi ”trădare”. Acum se numește cel mult lichelism.

De prisos să mai spunem că OMV Petrom oferă contracte generoase de publicitate în mass-media corporatistă, care continuă să tacă la fel de asurzitor ca Iohannis. Și mai mult, presa condamnă cu vehemență orice inițiativă de taxare decentă a multinaționalelor, care au găsit în România cel mai propice mediu de afaceri în stil mafiot. Sub oblăduirea unor instituții corupte, supuse în totalitate regimului militarizat Iohannis.

Cum puteți sprijini proiectul Patrioților

Platforma Opozitia.net depinde exclusiv de donațiile Patrioților. Ea va exista cât timp VOI veți considera că are sens să existe. Fiecare donație, cât de mică, ne aduce mai aproape de Libertatea de altădată. Ne ajută să avem o voce din ce în ce mai puternică. Ne ajută să rezistăm în fața ofensivei nemaintâlnite din partea Globaliștilor fără niciun Dumnezeu.

Donează prin

Donează prin Transfer Bancar:

Conturi ING BANK
RO70INGB0000999906930786 (RON)
RO65INGB0000999911989038 (EUR - SWIFT INGBROBU)

Donează prin Revolut

Tel: 0791.287.318 --- @adrian6j60

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Link-uri utile

    Ne gasesti pe

    © opozitia.net | All rights reserved.
    CONECTARE
    Bine ați venit! Autentificați-vă in contul dvs