Greve și proteste-gigant la Londra și Paris

■ Summit-ul Ucraina-UE are loc mâine, la Kiev. Președintele Zelensky și-a exprimat dorința ca țara sa să adere la UE în termen de maxim doi ani. Ca de obicei în ultima vreme, comisarii de la Bruxelles vor sosi cu trenul în gara din Kiev. Nu se știe unde vor avea loc discuțiile și dacă Ursula von der Leyen va veni cu un generator de curent la cușeta de dormit. Cert este că Macron vede Ucraina în UE abia peste ”zeci de ani”. Așa că întrunirea de mâine nu face parte decât dintr-un spectacol stupid, pentru populimea care se întreabă, zi de zi, de ce Europa trimite la Kiev, într-o perpetuă veselie, miliarde de euro, armament greu și mercenari.

■ După așa-zisele propuneri americane de pace făcute discret, prin intermediari, Rusia a dat de înțeles că nu va repeta greșeala de a lua drept bune promisiunile Occidentului. Mai ales că acestea vin într-un moment foarte delicat pentru regimul Zelensky, rămas descoperit până când tancurile, avioanele și rachetele cu rază mai lungă vor ajunge în Ucraina (la pachet cu oameni gata instruiți). Rămâne de văzut ce rezultat va avea ofensiva Kremlinului, anunțată inclusiv de mass-media atlantistă.

■ Până și FMI a admis că economia Marii Britanii, spre exemplu, se va contracta mai tare decât cea a Rusiei, țară aflată în plin război. Desigur, Brexit-ul e făcut responsabil. Așa că nu ar fi exclus să vedem un nou referendum de alipire la UE, dat fiind că Londra se prăbușește cu viteză mai mare decât Bruxelles-ul. Britanicii au ieșit în stradă și fac grevă, puternic afectați de inflație, în timp ce peste două milioane de francezi au protestat împotriva majorării vârstei de pensionare. De cealaltă parte a Atlanticului, americanii încă respiră normal. Încă beneficiază de gurile de oxigen furnizate de armamentul livrat în Europa, plus gazele GNL vândute astă vară la preț de icre negre. Singura problemă semnalată: s-au scumpit ouăle! Și nu se mai găsesc ca altădată, dovadă că unii americani fac contrabandă la frontiera cu Mexicul. O fi din pricina apariției noului ”ou vegetarian” (cică fără colesterol) recomandat cu căldură de filantropul Gates? Sau poate din cauza penuriei de alimente, provocată intenționat (vezi gripa aviară și incendiile de la fermele de păsări) și anunțată ca atare de bătrânul Joe Biden?

■ Zeci de mii de angajați din IT au fost concediați de marile corporații americane – un semnal cât se poate de clar al crizei economice majore. Valul de concedieri i-a măturat și pe sute de angajați din România, de la firme ca Vodafone, Oracle, Playtika sau Electrolux. Iar fenomenul e abia la început. Marile corporații nu doar concediază, ci își restrâng bugetele în mai toate departamentele. Similar cu ceea ce am trăit în criza din 2007-2008. Rămâne de văzut dacă de data asta impactul negativ va fi mult mai mare, așa cum anunță specialiștii din economie.

■ În final, dosarul penal cu măștile neconforme nu îi viza atât pe Victor Pițurcă sau pe fiul său, cât pe un anume Gabriel Țuțu, directorul a 15 fabrici de armament din România. În calitate de fost ofițer SRI, masterand al Academiei Naționale de Informații, Țuțu a ajuns șef peste fabricile respective deși făcuse o serie de escrocherii cu asigurări, potrivit ziarului Libertatea. Cei de la SRI l-au protejat (și chiar promovat!), până când cineva din sistem, de deasupra SRI, a depus o plângere la DNA. Nu poți să nu te întrebi ce afaceri a învârtit Țuțu cu armament, în plin război, din moment ce în pandemie s-a descurcat atât de bine. Și cine sunt partenerii-escroci din SRI, o instituție ajunsă, din nefericire, la limita de jos a penibilului. Pe deasupra, înhămată cu cățel, cu purcel, la căruța globaliștilor fără niciun Dumnezeu.

Cum puteți sprijini proiectul Patrioților

Platforma Opozitia.net depinde exclusiv de donațiile Patrioților. Ea va exista cât timp VOI veți considera că are sens să existe. Fiecare donație, cât de mică, ne aduce mai aproape de Libertatea de altădată. Ne ajută să avem o voce din ce în ce mai puternică. Ne ajută să rezistăm în fața ofensivei nemaintâlnite din partea Globaliștilor fără niciun Dumnezeu.

Donează prin

Donează prin Transfer Bancar:

Conturi ING BANK
RO70INGB0000999906930786 (RON)
RO65INGB0000999911989038 (EUR - SWIFT INGBROBU)

Donează prin Revolut

Tel: 0791.287.318 --- @adrian6j60

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Link-uri utile

    Ne gasesti pe

    © opozitia.net | All rights reserved.
    CONECTARE
    Bine ați venit! Autentificați-vă in contul dvs