OMV Petrom a cerut, Ursula von der Leyen a executat

Cancelarul Austriei împreună cu șefa Comisiei Europene

Este strigător la cer când vedem cu câtă seninătate și cu cât tupeu conaționalii din mass-media, din politică și din serviciile secrete susțin în principal interesele investitorilor străini. Adesea în detrimentul capitalului autohton.

În mod constant, ni se sugerează că este o adevărată blasfemie să criticăm modul în care multinaționalele reușesc să fenteze statul român, prin eludarea taxelor și impozitelor. Să nu cumva să-i supărăm pe partenerii noștri strategici. Să nu stricăm apele la Paris, Berlin, Bruxelles sau Washington. Să nu-i deranjăm de la cafea pe războinicii luminii, ai dreptății și ai progresului transumanist.

Cu foarte mulți bani, lobby-ul firmelor multinaționale a cumpărat, practic, tot ce mișcă la nivel decizional și de influență în România: politicieni, generali, jurnaliști, magistrați, medici, profesori – instituții întregi confiscate pe de-a-ntregul.

Pe scena politică relevantă au rămas două partide altădată aflate în deplină incompatibilitate (vezi ”Ciuma roșie” sau ”Liberte, egalite, m@ie PSD”), strâns conectate la Deep State-ul reprezentat de niște generali decrepiți, depășiți, slugi umile ale stăpânilor de peste mări și țări. Cele două partide ”tradiționale” pun în scenă foarte primitiv o serie de partituri populiste, tragi-comice, menite să detensioneze populimea. Să le ofere cetățenilor ceea ce vor: de doi bani speranță.

Alternativ, PSD și PNL joacă rolul polițistului bun, respectiv al celui rău, având grijă ca în dosarele cu adevărat importante, ce țin de interesul național, să arunce vina pe partenerul de coaliție pentru lipsa de decizie la nivel guvernamental și parlamentar.

Este inclusiv cazul taxei de solidaritate de 60% din profitul companiilor care funcționează în domeniul energiei. Printre alții, OMV Petrom fusese vizată de o ordonanță de urgență (scrisă intenționat cu lacune?) și ar fi trebuit să vireze la buget 1 miliard de euro. Nu mai este cazul. Între două convorbiri cu Zelensky și Biden, comisarul șef Ursula von der Leyen i-a răspuns lui Ciucă: ordonanța nu se aplică în cazul OMV Petrom. La revedere și nu uitați să trimiteți la Kiev ultima tranșă cerută de Pentagon.

Desigur, respectiva ordonanță ar putea fi modificată în 24 de ore, astfel încât să cadă pe litera legii, așa cum vrea Bruxelles-ul. Nu va fi cazul. Vor plăti taxa de solidaritate doar idioții cu capital majoritar românesc, în frunte cu Romgaz.

Ca să nu-și ridice în cap populația, coaliția recurge acum la cunoscutul joc cu polițiști. PSD, prin vocea lui Marcel Ciolacu, solicită introducerea unei alte taxe de solidaritate, de 1% din cifra de afaceri, aplicabilă tuturor multinaționalelor cu rulaj de peste 100 de milioane de euro (adică în jur de 320 de mari companii, inclusiv OMV Petrom). O chestiune încercată, fără succes, și de mult-hulitul Liviu Dragnea. ”Se plăteşte în medie cam 0,8% impozit pe profit de către aceste companii, cu alte cuvinte mai puţin decât la microîntreprinderi, care virtează 1%”, a explicat Ciolacu.

Ciolacu a revenit, de fapt, la ideea promovată de PSD în vara anului trecut, însă respinsă ferm de partenerii ”răi” de la PNL. Dată fiind importanța inițiativei, ne-am fi așteptat ca PSD să facă presiuni uriașe, să amenințe cu ieșirea de la guvernare. Și chiar să plece, dacă PNL refuză un proiect extrem de benefic pentru economia țării. Nu în ultimul rând, echitabil în raport cu IMM-urile care de-abia se târâie și sunt impozitate la sânge.

Aiurea! Asistăm, din nou, doar la un joc de glezne penibil. O aburire a electoratului. Rămânem o colonie ca multe altele, însă infinit mai prost administrată de către incompetenții și potlogarii aflați la putere.

Cum puteți sprijini proiectul Patrioților

Platforma Opozitia.net depinde exclusiv de donațiile Patrioților. Ea va exista cât timp VOI veți considera că are sens să existe. Fiecare donație, cât de mică, ne aduce mai aproape de Libertatea de altădată. Ne ajută să avem o voce din ce în ce mai puternică. Ne ajută să rezistăm în fața ofensivei nemaintâlnite din partea Globaliștilor fără niciun Dumnezeu.

Donează prin

Donează prin Transfer Bancar:

Conturi ING BANK
RO70INGB0000999906930786 (RON)
RO65INGB0000999911989038 (EUR - SWIFT INGBROBU)

Donează prin Revolut

Tel: 0791.287.318 --- @adrian6j60

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Link-uri utile

    Ne gasesti pe

    © opozitia.net | All rights reserved.
    CONECTARE
    Bine ați venit! Autentificați-vă in contul dvs