Ofensiva Rusiei este în curs de desfășurare și SUA încearcă să intermedieze o înțelegere?

Mă îndoiesc că tinerii cititori ai blogului meu își amintesc Ziua Z, 6 iunie 1944. Vă atrag atenția asupra acestei date pentru că a fost începutul ofensivei Aliaților pentru a recuceri Europa de la naziști. Când a început operațiunea, însă, Hitler și generalii săi nu și-au dat seama că este vorba despre o operațiune adevărată. Erau încă convinși că principalul atac aliat va veni la Pas de Calais. Le-a luat cel puțin o săptămână pentru a realiza că invazia reală se afla în curs de desfășurare.

Având în vedere precedentul istoric, permiteți-mi să sugerez că ofensiva ”de primăvară” a Rusiei este de fapt în curs de desfășurare. Atacurile rusești de-a lungul liniilor defensive ucrainene din Donbass sunt semnificative. În același timp, Rusia lovește spre nord în regiunea Zaporhyzhia. Este prezența rusă în Belarus doar o prefăcătorie menită să blocheze forțele ucrainene care, altfel, ar fi putut fi trimise pentru a întări trupele însângerate din Donbass?

Lipsită de blindate și de putere aeriană. Ucraina se bazează pe aruncarea de trupe neantrenate în liniile de front, unde se confruntă cu un bombardament neîncetat de artilerie și rachete. Rusia nu lansează atacuri cu valuri umane. Se mulțumește să satureze pozițiile defensive ale Ucrainei cu un volum de foc nemaiîntâlnit de la cel de-al Doilea Război Mondial încoace. Iar capacitatea Ucrainei de a riposta este limitată de lipsa de muniție.

Gravitatea disperării ucrainene pare a fi evidentă în cel mai recent efort de a face față pierderilor tot mai mari:

Fiecare bărbat cu vârsta cuprinsă între 20 și 55 de ani să fie recrutat în Ucraina – indiferent de statutul familial, profesie, sănătate fizică sau mentală sau orice alt considerent.

Listele urmează să fie întocmite de fiecare angajator, organizație sau instituție (documentul se referă în mod special la regiunea Kiev).

https://t.me/sonar_21/474

O țară care câștigă un război nu face acest lucru. Bărbații de 55 de ani se pricep să bea bere și să joace golf. Să lupte în tranșee și să se ferească de obuze? Nu prea.

Pe frontul diplomatic există câteva mișcări neobișnuite. Secretarul de stat Blinken a vizitat Egiptul pentru a discuta despre ”probleme regionale”. Serios?

Ministrul egiptean al afacerilor externe Sameh Shoukry urmează să se îndrepte spre Moscova luni seară pentru a urmări legăturile bilaterale dintre cele două țări, a declarat Ahmed Abu Zeid, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe.

Vizita are loc la doar câteva ore după ce acesta s-a întâlnit cu secretarul de stat american Antony Blinken, care a efectuat o vizită de două zile la Cairo în prima etapă a turneului său în Orientul Mijlociu. În timpul vizitei sale, Blinken s-a întâlnit cu președintele egiptean Abdel-Fattah El-Sisi și cu Shoukry pentru a discuta o serie de probleme regionale.

https://english.ahram.org.eg/NewsContent/1/1234/487211/Egypt/Foreign-Affairs/FM-Shoukry-to-head-to-Moscow-hours-after-meeting-B.aspx

Dar asta nu este tot. Ministrul de externe al Israelului este în drum spre Kiev:

Eli Cohen a făcut anunțul în timpul unei întâlniri cu secretarul de stat american Blinken, care a declarat că SUA se așteaptă ”să discute despre modalități de a sprijini în continuare Ucraina și poporul ucrainean în acest moment critic”

https://www.haaretz.com/israel-news/2023-01-30/ty-article/.premium/israeli-foreign-minister-to-fly-to-kyiv-to-inaugurate-new-embassy/00000186-03e9-d2c2-af97-d3e9cac30000

Deci, ce se întâmplă? Permiteți-mi să sugerez o posibilitate. Egiptul a fost de acord să ducă niște informații în numele Washington-ului și să încerce să-i sondeze pe ruși în privința unei posibile soluții diplomatice la războiul din Ucraina, iar Israelul a fost de acord să facă același lucru la Kiev. Dacă așa arată planul, atunci este un plan prostesc.

Biden și Blinken nu își dau seama că relația cu Rusia este ruptă. Tacticile diplomatice tradiționale nu se mai aplică. Rusia a învățat, spre disperarea sa, că acordurile cu Occidentul nu mai pot fi de încredere. Mulțumită lui Macron și Merkle, Putin a învățat că Minsk I și Minsk II au fost niște făcături pentru a câștiga timp. Apoi, aveți discuțiile intempestive ale lui Baerbock din Germania: ”Europa este în război cu Rusia”. Și ale câtorva legislatori polonezi care au vorbit deschis despre jefuirea Rusiei și destrămarea ei. Ați fi dispuși să încheiați o înțelegere cu oameni care fac astfel de amenințări evidente?

Putin și diplomații și generalii săi cheie știu să citească și văd fisuri tot mai mari în alianța NATO. Turcia a pus piedică aderării Suediei la NATO, iar președintele Erdogan este destul de deschis cu privire la disprețul său față de Macron:

”De fapt, omul care este șeful Franței nu este calificat pentru a fi șeful acestui stat. Uite, în prezent exploatează țările africane”, a spus Erdogan.

Erdogan a citat exemplul Mali, care se află acum într-o stare de rupere completă a relațiilor cu Franța. De asemenea, el s-a referit la Burkina Faso și Togo, despre care a spus că ”nu doresc să vadă soldați francezi” pe teritoriile lor.

https://t.me/sonar_21/470

Relațiile dintre Germania și Polonia nu sunt călduroase. Polonia continuă să facă presiuni asupra Germaniei pentru a plăti despăgubiri de 1.500 de miliarde de dolari. Germania respinge cu vehemență cererea. A, da, era să uit. Ați văzut reportajul de astăzi de la Sky News potrivit căruia armata britanică este un leu de hârtie fără dinți, incapabil să susțină o brigadă în luptă pe front timp de două săptămâni? Dacă ați fi în locul lui Putin, ați vrea să încheiați o înțelegere cu acest balamuc de clovni? NATO este în proces de autodevorare și cred că rușii sunt destul de mulțumiți să întreprindă tot ce le stă în putință pentru a o ajuta să facă implozie.

………………………

Un articol de Larry C. Johnson, veteran al CIA și al Biroului de combatere a terorismului din cadrul Departamentului de Stat. Este fondatorul și directorul BERG Associates, firmă înființată în 1998. Larry a asigurat timp de 24 de ani instruirea comunității de operațiuni speciale a armatei americane.

Cum puteți sprijini proiectul Patrioților

Platforma Opozitia.net depinde exclusiv de donațiile Patrioților. Ea va exista cât timp VOI veți considera că are sens să existe. Fiecare donație, cât de mică, ne aduce mai aproape de Libertatea de altădată. Ne ajută să avem o voce din ce în ce mai puternică. Ne ajută să rezistăm în fața ofensivei nemaintâlnite din partea Globaliștilor fără niciun Dumnezeu.

Donează prin

Donează prin Transfer Bancar:

Conturi ING BANK
RO70INGB0000999906930786 (RON)
RO65INGB0000999911989038 (EUR - SWIFT INGBROBU)

Donează prin Revolut

Tel: 0791.287.318 --- @adrian6j60

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Link-uri utile

    Ne gasesti pe

    © opozitia.net | All rights reserved.
    CONECTARE
    Bine ați venit! Autentificați-vă in contul dvs