Statele Unite și Europa, ca Thelma și Louise, se aruncă în prăpastie

Nivelul de nebunie din Statele Unite și Europa continuă să crească. Cunoașteți expresia ”Negarea nu este un râu în Egipt”? Multă negare la Washington și în capitalele europene. Cu toate acestea, se recunosc câteva frânturi de adevăruri foarte incomode.

Pentagonul, de exemplu, recunoaște: ”Va fi dificil pentru Kiev să mențină capacitatea de luptă a tancurilor Abrams.” Când eram la CIA, am numit acest lucru NSA (No Shit Analysis). Mulțumesc, Căpitane Evident.

Pentagonul a mai recunoscut și următoarele:

SUA nu dispune în prezent de tancuri M1A2 Abrams suplimentare în arsenalul său pentru a le trimite Ucrainei, astfel încât procesul de transfer va dura câteva luni – aceste tancuri vor trebui să fie achiziționate de la producători, a declarat purtătoarea de cuvânt adjunctă a Pentagonului, Sabrina Singh.

”Amestecul” de diferite modele de tancuri NATO, fiecare dintre acestea având termene de livrare diferite, creează dificultăți logistice fără precedent pentru Kiev. Prin urmare, experții militari nu sunt siguri că tancurile NATO vor avea un impact decisiv pe câmpul de luptă în această primăvară.

Gândiți-vă la victoria propagandistică a președintelui rus Vladimir Putin dacă vor apărea imagini cu tancuri americane dezactivate pe un câmp de luptă ucrainean. – CNN

Cred (cel puțin sper) că cititorii blogului meu înțeleg. Doar pentru că un tanc este puternic blindat și are o tehnologie ingenioasă care-i permite să tragă în timp ce se deplasează, echivalează cu zero fără un echipaj antrenat corespunzător. Iar antrenamentul durează luni de zile, nu săptămâni. Ucrainenii nu își permit luxul de a avea timp. Ofensiva actuală a Rusiei este mai amplă decât își dau seama cei mai mulți dintre comentatori. Pentru a agrava problema prezentată de absența echipajelor instruite, nu există linia de aprovizionare logistică capabilă să furnizeze muniții, piese de schimb și personal cu capacitatea de a repara tancurile avariate în luptă (sau de a asigura întreținerea de bază). Avem o rețetă a haosului pentru armata ucraineană.

Factorii de decizie politică sănătoși și responsabili ar trebui să caute o rampă de ieșire. Dar acești oameni nu se află în administrația Biden. Ei mizează dublu, ca un parior dezaxat care și-a pierdut toți banii și împrumută capital nou de la Mafia.

Statele Unite nu exclud posibilitatea de a furniza avioane de luptă F-16 Ucrainei – purtătorul de cuvânt adjunct al Pentagonului, Sabrina Singh.

”Nu avem de gând să scoatem nimic din discuție <…> Nu mă voi antepronunța la niciun pachet (de asistență militară) care nu a fost încă anunțat, sau la deciziile președintelui sau ale ministrului (Apărării)”, a răspuns ea la o întrebare despre posibila trimitere de avioane de vânătoare F-16 în Ucraina.

https://t.me/azmilitary11/35117

Nebunia nu se limitează la coridoarele de la Washington. Statele europene cheie îmbrățișează demența adoptată la Washington:

Franța și Italia sunt pe cale să finalizeze detaliile tehnice pentru livrarea de sisteme de apărare aeriană SAMP-T către Ucraina. Acest lucru a fost raportat joi de Reuters, citând surse diplomatice.

Ministrul Apărării, Guido Crosetto, evocă spectrul unui conflict devastator și mult mai extins decât cel actual, al treilea război mondial, care ”începe în momentul în care tancurile rusești au ajuns la Kiev și la granițele Europei”. A spus-o după ce a participat la o bilaterală cu colegul său francez, Sébastien Lecornu, primit la villa Madama din Roma.

https://translated.turbopages.org/proxy_u/it-en.en.237d4f36-63d43f2f-a4a2367c-74722d776562/https/www.rainews.it/articoli/2023/01/incontro-roma-crosetto-lecornu-ucraina-mediterraneo-965688c3-4ae5-4399-b2b9-1cf021474977.html

Mulțumiți că și-au ars podurile de reconciliere cu Moscova, europenii vor să pedepsească și Belarusul, fără a lua în considerare, se pare, probabilitatea ca o astfel de acțiune să consolideze legăturile dintre Rusia și Belarus:

UE a propus noi sancțiuni pe scară largă împotriva Belarusului pentru rolul său în susținerea Rusiei. Măsurile vor alinia Belarusul la multe dintre sancțiunile impuse anterior Rusiei – BBG.

Nimeni din agențiile de informații occidentale nu a punctat istoricul privind ”eficiența” sancțiunilor, care arată că acestea sunt impotente în ceea ce privește schimbarea de regim sau de politică.

Între timp, surse ucrainene au afirmat că au avut loc explozii majore la centrala nucleară Zaprozhye. Rușii spun: ”Nyet!”

”Informația AIEA privind exploziile puternice din apropierea centralei nucleare Zaporozhye este o provocare pentru a convinge publicul că Rusia nu poate asigura securitatea nucleară”, spune Renat Karchaa, consilier al directorului general al Rosenergoatom.

Realitatea de pe teren pentru trupele ucrainene este sumbră. Anul trecut am publicat mai multe videoclipuri cu soldați ucraineni care și-au postat pe rețelele de socializare rugămintea de a primi sprijin din partea conducerii politice și militare. Din iulie au existat foarte puține astfel de videoclipuri. Săptămâna aceasta a apărut unul nou, de la o companie decimată a Batalionului 144 de apărare teritorială. Pare a fi o cerere legitimă de ajutor și oferă o imagine sumbră a ceea ce se confruntă unitățile ucrainene din Donbas:

”În momentul ofensivei pe scară largă și al agresiunii armate a Rusiei, eu și sute de bărbați și femei ne-am alăturat rândurilor Batalionului 144 de Apărare Teritorială. Am simpatizat cu lipsa VVK, cu lipsa de arme și uniforme adecvate. Din februarie până în decembrie, în unitatea mea au avut loc aproximativ 5 împușcături cu AK-uri și antrenamente. Deși, potrivit documentelor, aproape în fiecare zi aveam antrenamente de tragere pentru dezvoltarea diferitelor tipuri de arme.

În ianuarie, am fost trimiși în zona de luptă în formația operativ-tactică Soledar. Prima ciocnire de luptă a avut loc cu elemente de asalt, pentru care nu eram pregătiți. Am rămas fără comunicare cu comandamentul bateriei de mortiere, am suferit pierderi în morți și răniți. Ne-am confruntat cu tiruri de tancuri, care au despărțit grupul nostru.

După două zile, fără asistență medicală adecvată, rămășițele plutonului meu și ale altor plutoane au fost trimise din nou la linia de contact sub un bombardament direct de artilerie, ceea ce nu ne-a permis să ridicăm capul. Am fost trimiși acolo răniți, șocați de obuze, fără a ne recupera lucrurile pe care le pierdusem. Am avut din nou răniți, iar starea celor răniți anterior s-a înrăutățit. Și, în plus, baza noastră a fost distrusă de focul de artilerie.

Unii dintre noi au rămas fără lucrurile de iarnă, fără tot ce aveam pe noi în momentul operațiunii, adică vestă antiglonț, muniție, mitralieră. Unii dintre noi au în mâini certificate de la spital despre necesitatea de a fi scutiți de serviciu pentru 5 zile.

Niciunul dintre noi nu a refuzat și nu refuză să execute misiuni de luptă, pur și simplu cei mai mulți nu sunt pregătiți de luptă din cauza rănilor, a lipsei de sprijin, de comunicare și de coordonare.”

https://t.me/azmilitary11/35112

Nu cred că acesta este un caz izolat, excepțional. Cred că mesajul lor reflectă o problemă mai amplă, care evidențiază incapacitatea comandanților militari ucraineni de a-și aproviziona și susține în mod adecvat trupele aflate pe teren.

………………………

Un articol de Larry C. Johnson, veteran al CIA și al Biroului de combatere a terorismului din cadrul Departamentului de Stat. Este fondatorul și directorul BERG Associates, firmă înființată în 1998. Larry a asigurat timp de 24 de ani instruirea comunității de operațiuni speciale a armatei americane.

Cum puteți sprijini proiectul Patrioților

Platforma Opozitia.net depinde exclusiv de donațiile Patrioților. Ea va exista cât timp VOI veți considera că are sens să existe. Fiecare donație, cât de mică, ne aduce mai aproape de Libertatea de altădată. Ne ajută să avem o voce din ce în ce mai puternică. Ne ajută să rezistăm în fața ofensivei nemaintâlnite din partea Globaliștilor fără niciun Dumnezeu.

Donează prin

Donează prin Transfer Bancar:

Conturi ING BANK
RO70INGB0000999906930786 (RON)
RO65INGB0000999911989038 (EUR - SWIFT INGBROBU)

Donează prin Revolut

Tel: 0791.287.318 --- @adrian6j60

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Link-uri utile

    Ne gasesti pe

    © opozitia.net | All rights reserved.
    CONECTARE
    Bine ați venit! Autentificați-vă in contul dvs