28.9 C
București
vineri, 29 septembrie 2023

Dependentul

Cunoașteți fenomenul jocurilor de noroc. E o iluzie. Iluzia că, la un moment dat, vei da marele tun. Vei câștiga marele pot la păcănele. Dependenții își nenorocesc viața, în cele din urmă. Propria viață, dar adesea și viața celor dragi.

Mașinile sunt programate să nu piardă.

Cu toate că dependentul știe ADEVĂRUL, el încă speră. Fură, minte, vinde tot ce găsește prin casă, împrumută bani de la prieteni, de la rude, de la bănci. E profund dependent de senzația de moment, himerică, pe care ți-o oferă mașina atunci când așii de treflă se aliniază, miraculos, pe ecran. Senzația că vei câștiga premiul cel mare. În final, în cel mai fericit caz, pacientul nostru ajunge la spitalul de psihiatrie.

Ei bine, jocul actual se numește RĂZBOI. Iar dependentul este Zelensky, cu tot regimul din jurul său. La fel ca orice împătimit al jocurilor de noroc, se extaziază la orice mică victorie. Vrea mai mult și mai mult. Și asta deși în subconștient e convins că nu are cum să câștige. E convins că aparatul din fața sa, mașinăria de război rusească, nu diferă foarte mult de un aparat de păcănele programat să funcționeze cu profit. Să câștige semnificativ mai mult decât pierde.

Ca orice dependent, Zelensky folosește orice metodă pentru a face rost de bani. Minte, înșeală, plânge, dramatizează, imploră. După ce își epuizează resursele personale, împrumută de la prieteni, apoi de la cămătari și mafioți. Își pune gaj casa și familia. E în stare de orice ca să continue jocul.

Mafioții îl cunosc foarte bine și profită cât pot. Îi întrețin senzația iluzorie că va câștiga premiul cel mare. Îl storc până la ultima picătură de sudoare, până la ultima picătură de sânge.

Cu un simplu anunț, pe cât de pompos, pe atât de înșelător (”Vom trimite 31 de tancuri Abrams”) Statele Unite au reușit să declanșeze isteria aprovizionării cu tancuri a Kievului de către partenerii europeni. De unde inițial se vorbea despre câteva zeci de blindate, mai nou aliații occidentali spun că s-a bătut palma pentru cel puțin 321 de tancuri, din diverse surse. Mai mult, ministrul italian al apărării amenință că va fi declanșat Al Treilea Război Mondial dacă tancurile rusești intră în Kiev.

În timp ce producătorii americani de avioane F-16 s-au arătat pregătiți să livreze marfa, Germania a negat ferm o astfel de posibilitate. Deocamdată nu-i momentul, ar zice Olaf Scholz. Un cancelar iresponsabil, care visează cu ochii deschiși la revanșă, după cel de-al doilea război mondial.

Mai grav e că dependentul Zelensky nu vede altă cale de a câștiga decât prin defectarea mașinii de joc, a păcănelelor. Mafioții care îl împrumută cu bani speră fie în moartea lui Putin (de boală sau printr-un asasinat), fie în înlăturarea acestuia de la Kremlin. Sunt singurele soluții ”realiste” de obținere a marelui premiu, vehiculate non-stop de propaganda NATO.

Poate că n-ar fi vreo problemă dacă dependentul Zelensky nu ar juca ruleta rusească îndreptând țeava pistolului inclusiv spre tâmplele noastre. Și folosind, culmea, chiar o armă furnizată de noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole