Fără învingători

Războiul cu arme convenționale nu poate avea un câștigător clar în Ucraina. Practic, singurul rezultat palpabil rămâne numărul de morți din ambele tabere, zi de zi.

Atât Ucraina, cât și Rusia își supraestimează puterea de luptă. Exaltații de la Kiev speră că vor recupera Crimeea până la vară, în timp ce optimiștii de la Moscova pretind că vor trece cu tăvălugul peste clădirile guvernamentale din capitala Ucrainei. În ambele cazuri vorbim despre propagandă pură menită să țină trează speranța. Nimic altceva.

Dacă rușii au un avantaj major în ce privește aprovizionarea cu muniție și logistică, oamenii lui Zelensky visează cu ochii deschiși la armament din ce în ce mai sofisticat, capabil să lovească acolo unde Kremlinul se așteaptă mai puțin. Iar Occidentul pare a fi din ce în ce mai dispus să calce linia roșie a sprijinului militar.

Lista cu ultimele ajutoare masive plecate din Statele Unite și Germania este parțial Top Secret. Mass-media vorbește despre ”bombe GLSDB” foarte precise, ghidate prin GPS, cu rază de acțiune de până la 150 kilometri. Olandezii au trimis încă o baterie Patriot și se gândesc să livreze inclusiv avioane F-16, chiar dacă e greu de anticipat cine le va pilota și cât va dura antrenamentul. Despre polonezi, nu mai amintim. Ar fi dispuși să lupte ei înșiși în locul ucrainenilor.

Pe un front atât de larg cum este cel din Ucraina, lucrurile nu pot evolua spectaculos de la zi la zi, de la săptămână la săptămână. Până acum rușii au mizat mult pe trupele private Wagner, pe ceceni, pe milițiile din Donbas și pe soldații recent încorporați, din afara unităților de elită. Însă odată cu trecerea timpului aceste trupe din prima linie se vor subția, inevitabil. Și va trebui ca Moscova să apeleze la armata regulată, bine instruită.

Obiectivul Kremlinului de a minimiza pierderile umane este fezabil doar pe termen scurt. Iar Occidentul știe asta. Chiar mizează pe asta. Pe lângă ucrainenii mobilizați exemplar de retorica lui Zelensky, pe front luptă mii de mercenari foarte bine plătiți. Iar pentru ultimii nu plânge nimeni.

Conflictul Statelor Unite cu Rusia a depășit deja punctul de cotitură. A ajuns mult prea departe. Chiar dacă Deep State-ul american dă semne că renunță la Joe Biden, în același timp nu oferă niciun indiciu că ar dori să se așeze la masa negocierilor. Dimpotrivă.

Oficialii de la Kremlin blufează prea puțin atunci când spun că sunt împinși spre catastrofă de reacția Occidentului. Iar dacă vorbim de catastrofă, ne referim, desigur, la acel gen de război la care a apelat și Statele Unite în conflictul cu Japonia. Atât Medvedev, cât și Volonin (președintele Dumei de Stat) spun că livrările de arme ofensive vor conduce la un dezastru global. ”Înfrângerea unei puteri nucleare într-un război cu arme convenționale ar putea provoca un război nuclear”, afirmă Medvedev, pe bună dreptate.

Expresia ”murim cu ei de gât” ar trebui să le dea fiori reci pe șira spinării generalilor de la Pentagon și oficialilor de la CIA care cred că rușii doar blufează atunci când amintesc de ”ultima soluție”.

Tags:

Cum puteți sprijini proiectul Patrioților

Platforma Opozitia.net depinde exclusiv de donațiile Patrioților. Ea va exista cât timp VOI veți considera că are sens să existe. Fiecare donație, cât de mică, ne aduce mai aproape de Libertatea de altădată. Ne ajută să avem o voce din ce în ce mai puternică. Ne ajută să rezistăm în fața ofensivei nemaintâlnite din partea Globaliștilor fără niciun Dumnezeu.

Donează prin

Donează prin Transfer Bancar:

Conturi ING BANK
RO70INGB0000999906930786 (RON)
RO65INGB0000999911989038 (EUR - SWIFT INGBROBU)

Donează prin Revolut

Tel: 0791.287.318 --- @adrian6j60

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Link-uri utile

    Ne gasesti pe

    © opozitia.net | All rights reserved.
    CONECTARE
    Bine ați venit! Autentificați-vă in contul dvs