Ultimele evoluții din Ucraina și schimbarea narațiunii în mass-media

Ce diferență fac câteva săptămâni. Vă mai amintiți meme-ul că ”Rusia pierde” sau chiar ”Rusia a pierdut deja”? Cu exact o lună în urmă, șeful Statului Major al Apărării din Marea Britanie a declarat următoarele:

Șeful forțelor armate britanice spune că Rusia pierde în Ucraina, oferind o evaluare tranșantă a stării războiului, în timp ce invazia neprovocată a Moscovei se apropie de împlinirea a 10 luni.

”Rusia pierde”, iar ”lumea liberă câștigă”, a declarat miercuri amiralul Sir Tony Radakin, șeful Statului Major al apărării din Regatul Unit, în timpul unui discurs susținut la think tank-ul Royal United Services Institute din Londra.

https://www.businessinsider.com/russia-is-losing-ukraine-will-continue-fail-uk-military-chief-2022-12?op=1

Asta a fost atunci. Acum, în urma căderii localității Soledar și a intensificării presiunii asupra orașului Bakhmut, unii jurnaliști încep să cânte o melodie ușor diferită. Gideon Rachman, editorialist de frunte al Financial Times, recunoaște cu părere de rău că Rusia nu pierde pe câmpul de luptă și că ar putea fi pe punctul de a prelua controlul asupra Kievului și de a înlătura guvernul Zelinski:

”Nu renunțați la Rusia” – acesta a fost avertismentul murmurat al unui diplomat european, cu o experiență îndelungată la Moscova. Este o observație corectă. Invazia lui Vladimir Putin în Ucraina a mers foarte prost. Dar Rusia rămâne o țară imensă, cu resurse abundente și un guvern nemilos și brutal. Serviciile de informații ucrainene cred că noi campanii de recrutare ar putea permite Rusiei să desfășoare o armată de 2 milioane de oameni pentru o nouă ofensivă în cursul acestui an. Președintele Volodymyr Zelenskyy a avertizat recent că Moscova ar putea face în curând o nouă încercare de a cuceri Kievul.

Dar chiar și o avansare pe câmpul de luptă nu ar putea oferi Rusiei o victorie de durată. Imaginați-vă că forțele lui Putin au realizat un fel de miracol malign, au învins Ucraina și au răsturnat guvernul Zelenskyy. Ce s-ar întâmpla atunci? Realitatea este că o Rusie rănită și izolată ar fi atunci blocată într-un război de gherilă de zeci de ani care ar face ca Afganistanul să pară un picnic. Forțele de ocupație sau un guvern colaboraționist la Kiev ar fi atacate constant. ”Victoria” ar bloca Rusia într-un dezastru pe termen lung.

https://www.ft.com/content/42367891-bde7-4770-95f4-460d0762215b?segmentId=b385c2ad-87ed-d8ff-aaec-0f8435cd42d9

Se pare că domnul Rachman a cumpărat o nouă fantezie. Ucraina este noul Afganistan. Serios? Cred că nu a consultat o hartă. Pentru început, nu există munți uriași cu văi nesfârșite împrăștiate în Ucraina. Nu există triburi regionale sau clanuri etnice cu propria limbă sau dialect. (Există ”clanuri”, dar acestea sunt organizații criminale.) Capacitatea ucrainenilor de a susține un război de gherilă ignoră experiența Rusiei în regiunea cecenă. Putin și Medvedev s-au confruntat cu o formidabilă forță insurgentă islamică și au învins-o. Vedeți, Rusia cunoaște cultura și limba. Nu este ca și cum un ofițer rus de informații ar încerca să se infiltreze într-un trib Hazara sau Baloch. Este foarte dificil să apară ca un nativ. Nu este cazul în Ucraina. Ucrainenii și rușii provin din aceeași tulpină etnică.

Gideon Rachman face, de asemenea, greșeala aroganței – el presupune că lipsa de relații a Rusiei cu Statele Unite și Europa înseamnă că Moscova este izolată și singură. Cineva trebuie să-i amintească lui Rachman că există alte țări în lume care nu sunt dispuse să ignore Rusia, cum ar fi China, India, Malaezia, Africa de Sud, Egipt, Turcia și Brazilia, pentru a menționa doar câteva.

Cred că rușii au descoperit că pot trăi fără Starbucks și McDonalds și că viețile lor nu sunt afectate. De fapt, dacă Rusia este privată de junk food-ul occidental, s-ar putea să aibă o populație mai sănătoasă.

Occidentul este în modul disperare. Aruncă în disperare cu rahat în pereți și speră să se lipească ceva. Complet lipsiți de strategie. Decizia de a încerca să trimită tancuri britanice și germane în Ucraina este cel mai recent indicator al faptului că Londra, Berlinul și Washingtonul apasă butonul de panică. Vă încurajez să urmăriți excelenta discuție a lui Brian Berletic despre acest picaj în prostie:

Forțele militare rusești, cu Grupul Wagner în frunte, au deschis o breșă în linia de apărare Bakhmut, Soledar, Siversk. În timp ce trupele ucrainene continuă să ocupe Bakhmut și Siversk, rușii continuă să macine și par să fi realizat o încercuire tactică a Bakhmut. Cucerirea Bakhmut și curățarea așezărilor de la sud de forțele ucrainene este un pas critic în crearea unei securități reale pentru Donețk. Când Bakhmut va cădea, așteptați-vă la o creștere a lamentărilor și a scrâșnirilor de dinți la Londra și Washington. Aceștia vor fi tentați să lanseze mai multe manevre disperate.

………………………

Un articol de Larry C. Johnson, veteran al CIA și al Biroului de combatere a terorismului din cadrul Departamentului de Stat. Este fondatorul și directorul BERG Associates, firmă înființată în 1998. Larry a asigurat timp de 24 de ani instruirea comunității de operațiuni speciale a armatei americane.

Cum puteți sprijini proiectul Patrioților

Platforma Opozitia.net depinde exclusiv de donațiile Patrioților. Ea va exista cât timp VOI veți considera că are sens să existe. Fiecare donație, cât de mică, ne aduce mai aproape de Libertatea de altădată. Ne ajută să avem o voce din ce în ce mai puternică. Ne ajută să rezistăm în fața ofensivei nemaintâlnite din partea Globaliștilor fără niciun Dumnezeu.

Donează prin

Donează prin Transfer Bancar:

Conturi ING BANK
RO70INGB0000999906930786 (RON)
RO65INGB0000999911989038 (EUR - SWIFT INGBROBU)

Donează prin Revolut

Tel: 0791.287.318 --- @adrian6j60

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Link-uri utile

    Ne gasesti pe

    © opozitia.net | All rights reserved.
    CONECTARE
    Bine ați venit! Autentificați-vă in contul dvs