De ce Ucraina lui Zelensky atacă Biserica Ortodoxă

Mânăstirea Lavra din Kiev

Dacă întrebi pe cineva din Statele Unite ”Când sărbătorești Crăciunul?”, persoana respectivă se va uita la tine cu ochii încrucișați și se va întreba dacă ai o deficiență mintală sau dacă ești în stadii incipiente de demență (locuiesc în Florida și acolo sunt mulți bătrâni. Acum sunt unul dintre ei!). 25 decembrie, bineînțeles! Majoritatea nu realizează că membrii Bisericii Ortodoxe Răsăritene sărbătoresc Crăciunul pe 7 ianuarie.

Diferențele dintre Biserica Romano-Catolică și Biserica Ortodoxă Răsăriteană (care include Biserica Ortodoxă Greacă și Biserica Ortodoxă Rusă) reprezintă una dintre dinamicile care se joacă în Ucraina.

Aproximativ 9% dintre ucraineni (aproximativ 3,6 milioane de persoane) sunt greco-catolici, ceea ce înseamnă că sunt catolici care aparțin Bisericilor de rit bizantin. Marea majoritate a acestora fac parte din Biserica Greco-Catolică Ucraineană, condusă de Arhiepiscopul Major Sviatoslav Shevchuck al Arhieparhiei Ucrainene de Kiev-Halici.

https://www.catholicnewsagency.com/news/250474/things-to-know-about-the-catholic-church-in-ukraine

Majoritatea creștinilor din Ucraina sunt ortodocși răsăriteni; în special cei care trăiesc în estul Ucrainei:

Biserica Ortodoxă Răsăriteană, numită și Biserica Ortodoxă, este a doua cea mai mare biserică creștină,[a][6][7] cu aproximativ 220 de milioane de membri botezați [8][5][9] Ea funcționează ca o comuniune de biserici autocefale, fiecare condusă de episcopii săi prin intermediul sinoadelor locale. [9] Biserica nu are o autoritate doctrinară sau guvernamentală centrală analogă cu cea a capului Bisericii Romano-Catolice – Papa – dar Patriarhul Ecumenic de Constantinopol este recunoscut de aceștia ca primus inter pares (”primul între egali”), ceea ce poate fi explicat ca un reprezentant al bisericii. [10][11][11][12][13][14] Fiind una dintre cele mai vechi instituții religioase supraviețuitoare din lume, Biserica Ortodoxă Răsăriteană a jucat un rol proeminent în istoria și cultura Europei de Est și de Sud-Est [15].

https://en.wikipedia.org/wiki/Eastern_Orthodox_Church

Deși ambele biserici cred în Iisus, catolicii și ortodocșii răsăriteni nu se consideră reciproc frați și surori în Hristos. Trist. Dar este și mai rău – guvernul ucrainean al lui Zelensky vizează Biserica Ortodoxă Răsăriteană.

Serviciile de contrainformații ucrainene au pus ochii pe unii clerici ortodocși pe care îi suspectează de sentimente și activități pro-rusești. Serviciile secrete ucrainene au examinat bunurile unui enoriaș la intrarea în complexul monastic Pechersk Lavra din Kiev, Ucraina, marți, 22 noiembrie 2022. Serviciul de contraspionaj al Ucrainei, ofițerii de poliție și Garda Națională a țării au percheziționat unul dintre cele mai faimoase situri creștine ortodoxe din capitala Kiev, după ce un preot a vorbit favorabil despre Rusia – invadatorul Ucrainei – în timpul unei slujbe. (AP Photo/Efrem Luka)

https://abcnews.go.com/International/wireStory/searches-ukraine-focuses-suspicions-orthodox-clergy-93860359

Am fost contactat în această seară de un prieten ucrainean care a vorbit recent cu șeful Mitropoliei Lavrei, Vladyka Pavel. El mi-a împărtășit următoarele:

Pavel a spus că săptămâna viitoare biserica radicală UPC Poroșenko Tomos ar putea prelua Mânăstirea Lavra din Kiev, deoarece guvernul Ucrainei, Zelenskiy și miniștrii săi ignoră apelurile șefului Mitropolitului Lavrei, Pavel, de a continua contractul de slujire a Bisericii în biserica Svyato Uspebskaya și în biserica TrapeNaya din Lavra Pecersk din Kiev. Radicalii din Azov și Pravin Secfor vor veni în Lavra și vor încerca să preia controlul în timp ce regimul va decide ce să facă cu Lavra în continuare.

Este genul de persecuție religioasă asociat în mod obișnuit cu Uniunea Sovietică a lui Stalin. Implicarea potențială a mișcării Azov în această acțiune este îngrijorătoare, deoarece adepții Azov nu sunt creștini. Ei îmbrățișează imagini și practici păgâne.

Liderii spirituali ai Bisericii Catolice și ai Bisericii Ortodoxe Răsăritene, dacă cred cu adevărat în Evanghelia lui Isus, ar trebui să se unească pentru a cere pace și încetarea crimelor. Dar istoria ne spune că, atunci când vine vorba de ucidere, religia trece pe locul doi în fața naționalismului. Sau, chiar mai rău, religia devine o scuză pentru a ucide.

Vreau să profit de această ocazie pentru a le ura tuturor cititorilor mei din întreaga lume un Crăciun fericit. Nu trebuie să fiți creștini pentru a primi urarea. Scriind rândurile de mai sus, mi-am amintit de ceva la care am fost martor în Zona de Liber Schimb din Panama, acum douăzeci de ani.

Mai întâi câteva cuvinte despre Zona de Comerț Liber Colon, cunoscută și sub numele de CFZ. Este una dintre cele mai mari zone de liber schimb din lume și se află la capătul nordic al Canalului Panama. Acolo se vând toate produsele imaginabile – un centru de distribuție pentru America Centrală, America de Sud și Insulele Caraibe. Este un oraș înconjurat de ziduri și nu există restaurante sau hoteluri în interior – doar magazine și bănci. Oh, da. Marea majoritate a comercianților sunt evrei sau musulmani.

Un comerciant evreu pe nume Jose, care vindea haine pentru copii, se afla într-o situație dificilă. Afacerea sa era una dintre cele mai mici din CFZ și avea venituri anuale de 80 de milioane de dolari. Era un tip plinuț, cu o afecțiune cardiacă și călătorea regulat la New York pentru a-și consulta medicul (nu avea încredere în medicii din Panama). Problema lui Jose a apărut pentru că s-a asociat cu alți comercianți și și-a expediat produsele către clienți într-un ”container consolidat” (adică un container care conține mărfuri de la mai mulți comercianți). Când a ajuns la destinație, autoritățile vamale au descoperit cocaină ascunsă în container. Nu era clar care comerciant era vinovat.

Jose, îngrozit că își va pierde viza, s-a dus la DEA și i-a rugat să îi verifice afacerea pentru a se asigura că nu face trafic de cocaină sau că nu primește bani din droguri. DEA a fost de acord și i-a recomandat lui Jose să angajeze firma mea (partenerul meu a condus anterior operațiunile de spălare de bani sub acoperire ale DEA în New York). Am primit slujba, iar eu și partenerul meu am avut acces deplin la afacerea lui.

Cu câteva luni înainte de a obține job-ul, mă aflam în Panama, unde am efectuat un raid asupra unei afaceri cu trafic de produse Sunbeam contrafăcute. În timp ce mergeam cu avocații spre CFZ, aceștia mi-au povestit despre animozitatea dintre evrei și musulmani. În timpul invaziei americane în Panama, comercianții musulmani au ieșit pe străzi cu arme automate, iar comercianții evrei s-au ascuns de frică. Negustorii musulmani au controlat porțile orașului și au împiedicat intrarea trupelor americane.

Așadar, câteva luni mai târziu, eu și partenerul meu auditam afacerea lui Jose și ne uitam prin setul său real de registre. Am observat că el pregătea coșuri pline de cadouri.

”Hei, Jose, ce faci?”

Jose a răspuns: ”Pregătesc coșuri pentru vecinii mei musulmani. Mâine este Eid”.

”Poftim?” ”Mi s-a spus că în timpul invaziei americane musulmanii aveau arme, iar oamenii ca tine se ascundeau de frică”.

Jose a început să râdă. ”Nu, nu, nu, nu. Da, musulmanii aveau arme și au blocat cu containere intrările în Zona Liberă. Dar nu mă vânau pe mine. Protejau orașul. Tuturor ne era teamă că localnicii vor încerca să jefuiască Zona Liberă”.

O lume ciudată. Ni se spune că musulmanii și evreii sunt dușmani și că nu se pot înțelege. Cu toate acestea, în Zona Liberă Colon, aceste două grupuri etnice religioase au găsit o modalitate de a trăi împreună și de a se ajuta reciproc. Nu vreau să sugerez că Zona Comerț Liber este o utopie. Bărbații și femeile care conduc aceste afaceri sunt capitaliști cu nasul pe sus și concurează între ei. Însă ei nu permit ca religia să devină un casus belli.

În acest spirit, vă doresc un Crăciun fericit. Acea amintire a unui negustor evreu dolofan care pregătește un cadou pentru vecinul său musulman, ca un mod de a-i mulțumi, reprezintă pentru mine adevăratul sens al Crăciunului. Să faci bine altora pentru că poți, nu pentru că ți se cere.

Mă consider norocos că există atât de mulți oameni inteligenți și bine informați care citesc acest blog și își fac timp să comenteze. Este cel mai frumos cadou pe care l-aș putea primi vreodată. Vă mulțumesc.

………………………

Un articol de Larry C. Johnson, veteran al CIA și al Biroului de combatere a terorismului din cadrul Departamentului de Stat. Este fondatorul și directorul BERG Associates, firmă înființată în 1998. Larry a asigurat timp de 24 de ani instruirea comunității de operațiuni speciale a armatei americane.

Cum puteți sprijini proiectul Patrioților

Platforma Opozitia.net depinde exclusiv de donațiile Patrioților. Ea va exista cât timp VOI veți considera că are sens să existe. Fiecare donație, cât de mică, ne aduce mai aproape de Libertatea de altădată. Ne ajută să avem o voce din ce în ce mai puternică. Ne ajută să rezistăm în fața ofensivei nemaintâlnite din partea Globaliștilor fără niciun Dumnezeu.

Donează prin

Donează prin Transfer Bancar:

Conturi ING BANK
RO70INGB0000999906930786 (RON)
RO65INGB0000999911989038 (EUR - SWIFT INGBROBU)

Donează prin Revolut

Tel: 0791.287.318 --- @adrian6j60

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Link-uri utile

    Ne gasesti pe

    © opozitia.net | All rights reserved.
    CONECTARE
    Bine ați venit! Autentificați-vă in contul dvs